Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Selkeät pelisäännöt vuokratyövoiman käytölle

Osuuskauppa Keskimaa

Selkeät pelisäännöt vuokratyövoiman käytölle

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2013 klo 11:30
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Keskimaan maksamaan seitsemälle työntekijälle erisuuruisia korvauksia, yhteensä 9 366,41 euroa, lisätyön tarjoamisvelvoitteen rikkomisesta. Oikeudessa käsitellyt tapaukset ajoittuivat vuosille 2009–2010.

Oikeudessa käsitelty työvuorojen suunnittelutapa ei ole enää käytössä ABC Viitasaarella tai Keskimaassa yleensäkään.

– Virheitä on työvuorosuunnittelussa tehty ja korjaaviin toimiin on ryhdytty jo pari vuotta sitten. Työvuorojen korjattu suunnittelumalli on vakiintunut käytännöksi Keskimaan ABC-toimialalla, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen korostaa.

Kuluvan vuoden aikana otetaan käyttöön kaikissa Keskimaan toimipaikoissa uusi versio tekstiviesteillä toimivasta työhönkutsujärjestelmästä. Sen avulla lisätyötä tarjotaan omille osa-aikaisille työntekijöille, joilla on mahdollisuus ottaa vuoro vastaan. Uuden järjestelmän avulla lisätyön tarjoaminen ja tarjottavien työvuorojen vastaanottaminen on entistä helpompaa ja sujuvampaa.

Vuokratyövoimaa tarvitaan edelleen, koska vakituisesta henkilökunnasta ei saada riittävästi lisätyön tekijöitä toimipaikkoihin, joissa henkilökuntatarve vaihtelee erittäin voimakkaasti. Tavoitteena kuitenkin on, että vuokratyövoiman käyttöä Keskimaassa vähennetään merkittävästi.

– Haluamme turvata sujuvan asiakaspalvelun kaikissa tilanteissa lakeja ja sopimuksia noudattaen. Tässä prosessissa esiin nousseet tärkeät asiat on huomioitu uudessa työhönkutsujärjestelmässämme, joka lisää entisestään osuuskaupan sisällä työvoiman liikkuvuutta ja vähentää vuokratyön käyttöä. Lisätyön ja vuokratyövoiman käytön pelisääntöjen on oltava selkeät, Tervanen painottaa.

Käräjäoikeuden työsopimuslain tulkinnan mukaan vuokratyövoiman käyttäminen on sallittua vasta sen jälkeen, kun työnantaja on ensin huolehtinut omien osa-aikaisten työntekijöidensä asemasta tarjoamalla näille lisätyötä. Mikäli lisätyöhön on käytettävissä siihen soveliaita työnantajan palkkaamia osa-aikaisia työntekijöitä, lisätyötä on tarjottava ensin näille osa-aikaisille työntekijöille. Käräjäoikeus tuomitsi sekä vastaajan että kantajien hyväksi näkökulmia siitä, miksi työvuoroja ei voitu merkitä osa-aikaisille työntekijöille.

Asian käsittely on venynyt, koska työantaja- ja työntekijäliitot ovat käyneet siitä periaatteellista keskustelua. Kuten PAM omassa tiedotteessaan totesi, kyseessä näyttäisi olevan ensimmäinen oikeuden ratkaisu koskien omien työntekijöiden oikeutta lisätyöhön suhteessa vuokratyöntekijöihin. Työnantajaliiton tulkinnan mukaisesti Keskimaan toiminta oli työehtosopimuksen mukaista.

 

Lisätietoja:

Toimialajohtaja Heikki Tervanen, 050 593 5764

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 110 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs