Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Saariston kuningaskunta hioo aarteitaan

Turun ammattikorkeakoulu

Saariston kuningaskunta hioo aarteitaan

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2013 klo 14:34
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Mediakutsu                                               

  

Hankkeesta myötätuulta Kustavin matkailuun

Saariston kuningaskunta hioo aarteitaan

Kallioisia saaria, kimmeltävää merta ja aurinkoa silloinkin, kun mantereella sataa – Kustavi on saaristoa aidoimmillaan. Kustavin luonnonrauhasta, matkailuyritysten vieraanvaraisuudesta ja paikallisten kädentaitajien houkutuksista mahtuisi kuitenkin nauttimaan nykyistä useampikin matkailija. Kilpailu niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin matkailijoiden suosiosta on tiukkaa. Turun ammattikorkeakoulun vetämässä Matkalla Kustavissa -hankkeessa haetaankin lisäpotkua Kustavin matkailuun: matkailutoimijoiden yhteisvoimin kirkastetaan Kustavin profiilia, muotoillaan matkailupaketteja ja tarjonnan löytäminen tehdään entistä helpommaksi.

Toukokuun lopulla avautuvat www.visitkustavi.fi-sivut. Uusi logo kertoo tarinaa kunnan kuninkaallisesta syntyhistoriasta. Kesäkauden käynnistää Ruokaa ja Kädentaitoja -messutapahtuma 24.–25.5. Kustavin Lootholmassa.

TERVETULOA KUULEMAAN LISÄÄ

maanantaina 20.5.2013 klo 14.00
Vuosnaisten meriaseman ravintolaan
Vuosnaistentie 616, Kustavi
Perille ehtii lossilla, joka lähtee klo 13.40 Kivimaalta
kunnan keskustasta 1 km eteenpäin


– Matkailijan huomion saaminen ei ole nykyään helppoa. Markkinointikanavia on mielettömästi ja matkailuyrittäjän aika hupenee oman yrityksen pyörittämisessä. On tärkeää ymmärtää, että naapuriyrittäjä ei ole kilpailija, vaan yhteistyökumppani. Kilpailija onkin vaikkapa Puumala Saimaan rantoineen tai Hanko vierasvenesatamineen. Matkailutoimijoiden yhteistyötä tarvitaan siihen, että Kustavi kokonaisuutena näyttäytyy houkuttelevana. Kunhan matkailijan auton, pyörän tai veneen nokka saadaan suunnattua Kustaviin ja hän löytää täältä mansikkapaikkansa, on voitto kotona, sanoo projektipäällikkö Telle Tuominen.

– Yrittäjän on toki huolehdittava omien palveluidensa kilpailukyvystä. On uusittava tarjontaa ja kokeiltava rohkeasti, mille löytyy kysyntää, kertovat Vuosnaisten Meriaseman yrittäjät Anne ja Mika Porrassalmi.

Viime kesän uutuutena olivat oman leipomon lämpimäiset ja tänä kesänä voi matkailija ostaa mukaansa huikopalaksi keittiömestari Mikan säilömää sitruunahaukea tai fenkoliahventa, jotka kisaavat Ruokaa ja Kädentaitoja -messuilla Kustavin nimikkoruokatuotteen voitosta.


Lisätiedot:

Projektipäällikkö, matkailupalveluiden lehtori

Telle Tuominen, Hyvinvointipalvelut, 0449074960

Projektiassistentti Henna Kuru, 0505985823

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs