Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » S-ryhmän energiapihi logistiikkakeskus harjannostajaisvaiheessa

SOK

S-ryhmän energiapihi logistiikkakeskus harjannostajaisvaiheessa

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2011 klo 15:00
Julkaisija: SOK

Sipoon Bastukärriin rakennettava S-ryhmän käyttötavaran logistiikkakeskus on edennyt kahdesta poikkeuksellisesta talvesta huolimatta aikataulussaan. Poikkeuksellisen ilmastoystävällisen logistiikkakeskuksen harjannostajaisia vietettiin torstaina.

Vuonna 2012 käyttöönotettava logistiikkakeskus on kooltaan noin 75 000 bruttoneliömetriä, mikä tarkoittaa noin kymmentä Eduskuntataloa. Sen GeoBio-energiajärjestelmä on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen, sillä se käyttää noin 90-prosenttisesti uusiutuvan energiaa. Siksi keskuksen hiilidioksidipäästöt ovat vain 5–10 prosenttia keskimääräisen kaukolämpölaitoksen päästöistä.

Logistiikkakeskuksen energiajärjestelmän kehitystyössä ovat SOK Kiinteistötoimintojen ohella olleet keskeisesti mukana Fortum Energiaratkaisut Oy ja Geologian tutkimuskeskus. Tekninen kehitystyö on saanut myös julkista tunnustusta: suunnittelutukea hankkeeseen on saatu Tekesiltä ja investointitukea työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Uudenmaan ELY-keskuksesta.

S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy:n toteuttama logistiikkakeskus otetaan käyttöön vuonna 2012 ja se työllistää noin 400 henkeä. Keskuksen käyttäjä on koko S-ryhmää palveleva Inex Partners Oy.

Lisätietoja:  
SOK:n kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen, puh. 010 76 82142 ja ja rakennuttajapäällikkö Juha Äijälä, puh. 010 76 82158

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs