Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » S-ryhmä uskoo matkailu- ja ravitsemisalan kasvuun

SOK

S-ryhmä uskoo matkailu- ja ravitsemisalan kasvuun

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2014 klo 13:33
Julkaisija: SOK

Lehdistötiedote                                                                                    Julkaisuvapaa 16.1.2014

 

S-ryhmä uskoo matkailu- ja ravitsemisalan kasvuun

15.10. avautuvan Tampereen tornihotellin ennakkomyynti vilkasta

Tampereelle rakennettava tornihotelli on merkittävä investointi S-ryhmän  palvelukategoriassa.
Noin 55 miljoonan euron rakennushanke on tällä hetkellä Suomen suurin rakenteilla oleva hotellirakennus.

Uskomme majoitus- ja ravitsemisalan kasvuun. Toimialalla on vahva työllistävä vaikutus. Hotellin rakentamisen työllisyysvaikutus on noin 700 henkilötyövuotta ja siitä eteenpäin hotellin työntekijöiden lukumäärä on noin 100 henkilöä sesonkivaihtelut huomioiden. Yhdessä S-ryhmä, Pirkanmaan Osuuskauppa ja Sokotel kuuluvat Tampereen talousalueen kolmen suurimman työllistäjän joukkoon”, kertoo SOK:n hotelliliiketoiminnasta vastaava johtaja Tapio Satta.

Tampereellakin luotetaan matkailun kasvuun. Kaupunkiin on tulossa suuria, myös kansainvälisiä tapahtumia. Kotimaan matkailijoita houkuttavat perhekohteiden lisäksi runsas kulttuuri- ja urheilutarjonta. Valmistuessaan tornihotelli tarjoaa uniikin kohtaamispaikan paitsi matkailijoille, myös kaupunkilaisille ja tapahtumavieraille.

Tampere on rohkea ja houkutteleva tapahtumien kaupunki. Runsaan tarjonnan ympärivuotisuus näkyy myös tilastoissa: 53 prosenttia Tampereen yöpymisistä on vapaa-ajan yöpymisiä. Vaikka kaupungin käyttöaste on kapasiteetin kasvun myötä hiukan laskenut, yöpymisen keskihinta oli vuonna 2013 maan keskiarvon yläpuolella, 93,60 euroa. Toivotamme uuden tornihotellin lämpimästi tervetulleeksi”, toteaa Tampereen kaupungin matkailujohtaja Pirjo Puukka.

Valmistuessaan Suomen korkein hotellirakennus Tampereen keskeisessä kolmiossa, Rautatieaseman ja Tampere-talon läheisyydessä, ei ole jättänyt kaupunkilaisia välinpitämättömiksi. Rakennustöiden etenemistä seurataan innokkaasti. Nimikilpailuun tuli runsaat 1 800 ehdotusta. Tornihotellin lopullinen nimi ja brändi julkistetaan keväällä 2014.

Tamperelaiset ovat ottaneet projektin omakseen. Parhaillaan tornihotellin Facebook-ryhmässä ideoidaan katolle syntyvän kohtaamispaikan toimintaa. Mainioita ehdotuksia samppanjabaarista bistroon on jo tullut. Ideointiaikaa on vielä jäljellä, ja kuuntelemme herkällä korvalla kaupunkilaisten ehdotuksia”, kertoo hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää.

Hotellin rakennustyöt etenevät hyvässä aikataulussa ja ovet avataan asiakkaille 15.10.2014. Hotellin ennakkomyynti on käynnistynyt vilkkaana, erityisesti kokousvarauksia on tehty syksylle.

Tornihotelli on mainio paikka seurata vaikkapa vuoden vaihtumista ja kaupungin laajaa  ilotulitusta”, vinkkaa Kankaanpää vapaa-ajan matkailijoille.  

 

Lisätietoja:

Tapio Satta, toimitusjohtaja, Sokotel Oy, p. 010 768 2805, tapio.satta@sok.fi

Mikko Kankaanpää, hotellinjohtaja, Sokotel Oy, p. 010 768 2817, mikko.kankaanpaa@sok.fi

Pirjo Puukka, matkailujohtaja, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy,
p. 0400 484 982, pirjo.puukka@tredea.fi

Rakennustyön vaiheita voi seurata ja hotellin tilojen ja palvelujen ideointiin osallistua Facebook-profiilissa www.facebook.com/tampereentornihotelli sekä verkkosivuilla osoitteessa www.tampereentornihotelli.fi

 Vuonna 2014 valmistuva Tampereen tornihotelli on ainutlaatuinen yhdistelmä edelläkävijäarkkitehtuuria ja historiallista miljöötä. Suomen korkeimman hotellin juuret ovat vahvasti tamperelaisuudessa. Hotelli muodostuu tornimaisesta uudisosasta sekä noin sata vuotta vanhasta veturitallista ja siihen liittyvästä vesitornista. Monipuoliset tilat, eurooppalainen huonekonsepti, keskeinen sijainti sekä upeat näköalat tekevät hotellista vetovoimaisen vierailukohteen, merkittävän tapahtumakeskuksen sekä uudentyyppisen kohtaamispaikan. Lisätietoja ja kuvia: www.tampereentornihotelli.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs