Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » S-ryhmä tarjoaa kaikkiaan 12 000:lle kesätyötä

SOK

S-ryhmä tarjoaa kaikkiaan 12 000:lle kesätyötä

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2011 klo 13:00
Julkaisija: SOK

Lähes 7 000 kesätyöntekijää paiskii ensi kesänä töitä S-ryhmän kaupoissa ja ravintoloissa. Lisäksi S-ryhmän toimipaikoissa ensiaskeleita työelämään ottaa reilusti yli 5 000 Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelijaa. S-ryhmä on yksi eniten nuoria työllistävä yritys Suomessa.

Monet nuoret saavat tänäkin kesänä ensimmäiset työkokemuksensa S-ryhmän myymälöissä.

 – Kesätyöntekijöistä kasvaa meille tulevia työntekijöitä. Nuoret saavat kesätöistä arvokasta työkokemusta ja samalla tuemme nuorten kiinnittymistä työelämään. Mukavasta kesätyökokemuksesta syttyy usein kipinä lähteä opiskelemaan alaa ja kenties jatkaa meillä töissä, kertoo johtaja Leena Olkkonen SOK:sta.

 – On tärkeää, että nuorten ensimmäinen kosketus työelämään ja myös S-ryhmään on myönteinen. Tässä auttaa hyvä perehdytys sekä se, että nuoret otetaan avoimesti osaksi työyhteisöä, jatkaa Leena Olkkonen.

 Monelle kesätyöntekijälle S-ryhmä on tuttu talven työssäoppimisjaksolta, TET työelämään tutustumisjaksolta tai opintojen ohella tehdyistä osa-aikatöistä. Tänä vuonna S-ryhmä palkkaa kesätyöntekijöitä jopa enemmän kuin viime vuonna. Myös Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelijoita on viimevuotista enemmän. Kaikista S-ryhmässä työskentelevistä yli neljännes on alle 25-vuotiaita.

Tällä hetkellä kaksi kolmasosaa työssäkäyvistä suomalaisista saa elantonsa palvelualalta: kauppa työllistää jo 310 000 suomalaista ja matkailu- ja ravintola-ala 80 000. Kauppa on Suomen eniten työllistävä toimiala ja taantumankin aikana vähittäiskaupassa työpaikat lisääntyivät.

 Osuuskaupat merkittäviä alueellisia kesätyöllistäjiä

Monet osuuskaupat ovat alueillaan merkittävimpiä kesätyöllistäjiä. Turun Osuuskauppa TOK tarjoaa ennätysmäärän kesätyöpaikkoja. Kesätöitä on tarjolla 416 nuorelle ja noin 300 nuorelle tarjotaan mahdollisuus päästä kesäharjoitteluun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman avulla.

– Osa viimevuoden Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoista on meillä tänä vuonna kesätyössä. Kesätyö on nuorelle tärkeä keino hankkia käytännön tietoa ja kokemusta tulevaisuuden koulutus- ja uravalintoja koskevia päätöksiä varten, TOK:n henkilöstöjohtaja Marja Kyllönen kertoo.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelma koskee 15 vuotta täyttäneitä peruskoululaisia ja lukiolaisia. Kesäharjoitteluohjelma kestää kaksi viikkoa ja harjoittelu voidaan sijoittaa kesä-elokuun väliselle ajalle.

S-kanavan työpaikkasivuilta (www.s-kanava.fi) löytyy tietoa esimerkiksi Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun hakemisesta sekä kuvauksia eri tehtävistä S-ryhmässä.

 Lisätietoja:

SOK johtaja Leena Olkkonen, p. 010 76 80390

Turun Osuuskauppa henkilöstöjohtaja Marja Kyllönen, puh. 010 764 4004

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs