Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » S-ryhmä hämmästyi uutisointia 3 euron farkuista

SOK

S-ryhmä hämmästyi uutisointia 3 euron farkuista

Tiedote.
Julkaistu: 03.01.2012 klo 17:38
Julkaisija: SOK

Ammattiliitto Pro tiedotti tiistaina 3. tammikuuta Bangladeshin vaateteollisuuteen ja työntekijöiden työoloihin liittyvistä ongelmista. Tiedotteessa todettiin, että Sokoksen tai Prisman rekiltä ostettu ketjun oma merkkivaate on lähes varmasti peräisin Bangladeshin kansantasavallasta.

”Olimme hyvin yllättyneitä väitteestä, sillä valmistutamme Bangladeshissa vain kuutisen prosenttia omilla merkeillämme myytävistä vaatteista. Omilla merkeillä myytäviä farkkuja ei Bangladeshista tule lainkaan eikä valikoimissamme taatusti ole kolmella eurolla myytäviä farkkuja. Kiistellyn hiekkapuhallusmenetelmän käytön kielsimme itse maahantuomiemme farkkujen osalta juuri syksyllä,”, vastuullisuuden kehityspäällikkö Lea Rankinen SOK:lta toteaa.

Työolojen vastuullisuuden valvonta niin kutsutuissa riskimaissa joihin myös Bangladesh kuuluu, on S-ryhmässä tarkan seurannan alla. Omilla merkeillä myytävien vaatteiden osalta tiedetään tarkkaan, mistä vaatteet tulevat ja millaisissa olosuhteissa ne on valmistettu.

”Olemme toimineet vuosia eurooppalaisessa BSCI-järjestelmässä (Business Social Compliance Initiative) joka on kansainvälinen sosiaalisen vastuun laadunvalvonnan järjestelmä. Tavoitteena on parantaa tehtaissa työskentelevien työntekijöiden työoloja kansainvälisten sopimusten vaatimalle tasolle sekä selkeyttää ja yhtenäistää yritysten tekemää tavarantoimittajavalvontaa.”

BSCI:n kautta tehtävän yhteistyön päämääränä on varmistaa kolmannen, riippumattoman osapuolen tekemin auditoinnein, että kuluttajille tarjottavat tuotteet on valmistettu sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävissä tuotanto-olosuhteissa.

”Työolojen parantaminen riskimaissa on pitkäjänteistä työtä, jota tehdään yhteistyössä paikallisten viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Olemme edenneet tässä työssä hyvin, mutta tehtävää toki vielä löytyy”, Lea Rankinen huomauttaa.

S-ryhmässä tehdään työtä myös sen eteen, että vaatteiden valmistusmaatieto olisi jatkossa helposti asiakkaiden saatavilla.

”Vaatteiden alkuperä kiinnostaa osaa asiakkaistamme. Olemmekin linjanneet, että jatkossa omilla merkeillämme myytävistä vaatteista löytyy myös tieto tekstiilin alkuperämaasta. Koska ostoja tehdään usean kuukauden päähän, löytyy valmistusmaatieto laajemmin vaatteista arviolta vuoden päästä”.

Lisätietoja: Vastuullisuuden kehityspäällikkö Lea Rankinen, SOK, p. 010 76 82453, s-posti: lea.rankinen@sok.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs