Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Rintasyöpätutkimus tarvitsee tukeasi – Michael Monroe suunnitteli Roosa nauhan

Roosa nauha

Rintasyöpätutkimus tarvitsee tukeasi – Michael Monroe suunnitteli Roosa nauhan

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 09:00
Julkaisija: Roosa nauha

Suomessa sairastuu 5 000 naista vuodessa rintasyöpään. Potilaiden määrä kasvaa, mutta julkinen syöpätutkimuksen rahoitus supistuu. Syöpäsäätiö haluaa olla mukana varmistamassa rintasyöpätutkimuksen jatkuvuuden ja tukea potilaita ja läheisiä.

Syöpäsäätiö on suurin suomalaisen syöpätutkimuksen yksityinen tukija. Roosa nauha on tunnetuin syöpäkeräys Suomessa. Roosa nauha haastaa suomalaiset mukaan keräämään varoja, jotta rintasyövän hoitotuloksia parantavia tutkimuksia voidaan tukea. Tutkimuksen tekeminen on kallista, tutkimushankkeet ovat usein monivuotisia ja työllistävät useita tutkijoita. Syöpäsäätiö haluaa myös tarjota potilaille sekä läheisille heidän kipeästi tarvitsemaansa tietoa ja tukea.  Roosa nauha -varoilla on voitu palkata uusia neuvontahoitajia ja rahoittaa Syöpäjärjestöjen tarjoamia valtakunnallisia neuvontapalveluita.

"Tarvitsemme lisää varoja syöpätutkimukseen, erityisesti sen vuoksi, että valtion rahoitusta terveyden tutkimukseen yliopistosairaaloissa ja tutkimuslaitoksissa on vähennetty rajusti viime vuosina. Vuonna 2016 rahoituksen taso on alle 40 prosenttia siitä, mitä se oli vuonna 2011", kertoo Syöpäjärjestöjen pääsihteeri Sakari Karjalainen.

"Tänä vuonna olemme asettaneet keräykselle tavoitteeksi ennätykselliset 1,5 miljoonaa euroa. Haluamme jakaa suurempia ja pidempikestoisia apurahoja. Haluamme myös tukea potilaita entistä paremmin", painottaa Karjalainen ja haastaa kaikki suomalaiset mukaan keräykseen.

”Positiivisuus on voimaa”

Muusikko Michael Monroe on suunnitellut vuoden 2016 nauhan. Nauhassa on tähtiä ja sydämiä, joita Monroe liittää usein nimikirjoitukseensakin.
"Tähdet edustavat valoa ja sydämet rakkautta. Musiikki on elämäni rakkaus ja se, että musiikkini voi auttaa vaikeaa sairautta vastaan taistelevaa ihmistä, on hienointa tässä ammatissa."

"Musiikki on auttanut itseänikin vaikeina aikoina. Parasta mitä voi tehdä julkisuudella, on käyttää sitä hyvän asian puolesta. Olen otettu, että minua on pyydetty mukaan Roosa nauha -keräykseen. Kuka tahansa meistä voi sairastua koska vain ja olla avun tarpeessa.
Jokainen päivä terveenä maan päällä on hyvä päivä."

Monroe toivoo jokaisen, niin miehen kuin naisenkin, hankkivan useampia nauhoja rintapieleensä,  jotta Roosa nauha     -keräyksen tavoitteet täyttyvät.

Rintasyöpätutkimus on kehittänyt hoitoa merkittävästi – rintasyöpäpotilaita elossa 67 000 

Rintasyöpätutkimusta on laajalti kaikkialla maailmassa, mutta suomalainen tutkimus on meille elintärkeää.

Suomalaiset tutkijat ovat olleet mukana kehittämässä lääkehoitoja. Isoimmat, eniten hoitokäytäntöihin vaikuttavat tutkimukset tehdään laajoina kansainvälisinä projekteina. Suomessakin on tehty Syöpäsäätiön tuella tutkimuksia, jotka vahvistavat kansainvälisiä tuloksia ja käytäntöjä.

"Nämä Suomessa tehdyt tutkimukset ovat tärkeitä ja ne ovat varmistaneet sen, että uudet hoitosuositukset toimivat myös meillä", kertoo syöpätautien erikoislääkäri, dosentti Riikka Huovinen Turun yliopistollisesta keskussairaalasta.

Rintasyöpätutkimuksen edistysaskeleet viimeisen 10 vuoden ajalta ovat kehittäneet sekä ennaltaehkäisyä että hoitoja monin tavoin.
Tutkimustulokset ovat vahvistaneet muun muassa sen, että

  • seulontamammografiaa on kannattanut ennaltaehkäisynä laajentaa Suomessa kattamaan kaikki 50–69-vuotiaat naiset. Aikaisemmin seulottiin vain 50–59-vuotiaat suomalaisnaiset.
  • rintasyövän biologiset alatyypit pystytään tunnistamaan ja potilaille voidaan suunnitella yksilöllisempiä, tehokkaampia lääkehoitoja.
  • osataan erottaa kainalon vartijaimusolmukkeet ja säästää potilas kainalon tyhjennysleikkaukselta ja siitä aiheutuvalta yläraajan turvotukselta.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -rahastosta on myönnetty apurahoja jo vuodesta 2004 alkaen.
Viime vuonna akatemiaprofessori Heikki Joensuu sai 300 000 euroa BOLD-tutkimukseen, jossa tutkitaan kumpi kahdesta erilaisesta liitännäishoidosta vaikuttaa tehokkaammin HER2-positiiviseen rintasyöpään.  

HER2 on syöpäsolun pinnalla sijaitseva valkuaisaine eli proteiini. Tuloksia tästä tutkimuksesta saadaan viiden vuoden kuluttua.

Roosa nauhoja on saatavilla ympäri Suomen

Nauha maksaa kolme euroa ja niitä myyvät Lindexit, K-Citymarketit, K-Supermarketit, Prismat, S-marketit, Alepat, Salet, ABC-marketit ja Sokokset.
Roosa nauha -yhteistyökumppanit ovat tuoneet markkinoille nauhan rinnalle monenlaisia Roosa nauha -tuotteita, joista jokainen helposti löytää arkeen ja juhlaan sopivia. Tämän syksyn tuotteet löydät uudistuneilta kampanjasivuilta www.roosanauha.fi.


Keräyksen pääyhteistyökumppaneita ovat AIG, Kalevala Koru, Lindex, Lumene, Pirkka ja S-ryhmä.

Keräykseen voi ottaa osaa

  • lahjoittamalla suoraan osoitteessa www.roosanauha.fi/lahjoita
  • ostamalla Roosa nauha -tuotteita
  • perustamalla oma keräyspotti tai lahjoittamalla toisten potteihin osoitteessa http://oma.syopasaatio.fi/roosa-nauha
  • lahjoittamalla jäsenyhdistysten lipaskeräyksiin
  • jakamalla Roosa nauhan kampanjavideoita ja muita materiaaleja sosiaalisessa media

Kampanjan hashtagit: #roosanauha2016, #nauhapäälle #roosanauhapäivä #roosanauha

Liite:   Viisi keskeistä Syöpäsäätiön Roosa nauha -apurahalla rahoitettua tutkimusta 

Katso myös: Pikatreffit tutkija Juha Klefströmin kanssa

Lisätietoja
Rintasyövästä ja tutkimuksesta:
Erikoislääkäri Riikka Huovinen, TYKS, 050 300 5509
Pääsihteeri Sakari Karjalainen, Syöpäjärjestöt, 0400 818 910    

Keräyksestä:
Varainhankintapäällikkö Helena Hulkko, Syöpäsäätiö, 050 582 2211
Sisällöntuottaja Anna Korvenoja, Syöpäsäätiö, 044 579 2308

Liitetiedostot

Kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi on lokakuu. Roosaa silkkinauhaa käytetään tuolloin rintasyövän vastaisen taistelun symbolina ympäri maailmaa. Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki ja tae siitä, että varat ohjataan luotettavasti korkeatasoiseen kotimaiseen syöpätutkimukseen ja maksuttoman neuvontapalvelun ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa. Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs