Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » RE/MAXin tammikuun markkinakatsaus: Asuntokaupassa piristymistä

RE/MAX Finland

RE/MAXin tammikuun markkinakatsaus: Asuntokaupassa piristymistä

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2016 klo 08:59
Julkaisija: RE/MAX Finland

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva RE/MAX on julkaissut tammikuun markkinakatsauksensa.

Alan yleisen kehityksen mukaan kokonaisasuntokauppa Suomessa on noussut lähes 7 % verrattuna vuoden 2014 joulukuuhun. Koko Suomessa kiinteistönvälittäjät tekivät joulukuussa yhteensä 3813 asuntokauppaa. Koko maan kaupoista RE/MAX teki 7 %, ja pääkaupunkiseudun kaupoista 15 %. Pääkaupunkiseudulla tehtyjen asuntokauppojen määrä on noussut 17 % joulukuusta 2014.

RE/MAXin kauppakehitys on ollut erittäin positiivista koko viime vuoden. Olemme kasvattaneet kauppojemme määrää koko vuoden keskimäärin 20 %:lla joka kuukausi. Ketjumme välittäjät ovat osoittaneet poikkeuksellista aktiivisuutta, mikä selittää markkinasta poikkeavan tuloksen. Joulukuu oli meille vilkasta kauppa-aikaa ja vuoden alku näyttää jatkuvan samalla tahdilla. ”, kertoo RE/MAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Omakotitalokauppa on piristynyt - RE/MAX myi joka neljännen omakotitalon pääkaupunkiseudulla

Käytettyjen kerrostalokaksioiden kauppamäärissä on koko maassa ollut nousua 4 % verrattuna vuoden 2014 vastaavaan ajankohtaan. Joulukuussa kerrostalokaksioiden kauppoja tehtiin 921 kappaletta. Pääkaupunkiseudulla kerrostalokaksioiden kaupat ovat nousseet 2 % verrattuna joulukuuhun 2014.

Vanhojen omakotitalojen kauppoja tehtiin joulukuussa 846 kappaletta, mikä on 11 % enemmän kuin joulukuussa 2014. Pääkaupunkiseudulla vanhojen omakotitalojen kauppamäärä laski 2 % verrattuna joulukuuhun 2014. RE/MAX teki koko Suomessa vanhojen omakotitalojen kaupoista 6 % ja pääkaupunkiseudun omakotitalokaupoista 25 %.

Myyntiajat pidentyneet - RE/MAXin myyntiajat yli kuukauden keskimääräistä lyhyemmät

Asuntojen myyntiajat ovat pidentyneen keskimäärin hieman yli 2 % verrattuna joulukuuhun 2014. Asuntojen keskimääräinen myyntiaika joulukuussa oli 94 päivää. Kerrostalokaksioiden myyntiaika oli keskimäärin 74 päivää ja omakotitalojen 135 päivää.

”RE/MAXin välittäjät ovat asuntokaupan ammattilaisia ja heidän kokemuksensa alalta on keskimäärin noin 12 vuotta. Ammattitaito yhdessä yrittäjähenkisyyden kanssa selittää nopeammat myyntiajat sekä kasvavan markkinaosuuden – ja kaikesta hyötyy juuri asiakkaamme.”, kertoo RE/MAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Kaikissa kohteissa RE/MAXin myyntiajat olivat keskimäärin 20–25 % lyhemmät kuin kokonaismarkkinalla.

Vanhojen omakotitalojen kohdalla myyntiajat RE/MAXilla olivat koko Suomessa 40 % kokonaismarkkinaa lyhyemmät.

Asuntojen hinnat nousussa koko maassa

Koko maan asunnon keskimääräinen toteutunut neliöhinta oli joulukuussa 2279 € ja pääkaupunkiseudulla 3921 €.  Nousua vuodentakaiseen oli koko maassa 0,8% ja pääkaupunkiseudulla 4,3%.

Käytettyjen kerrostalokaksioiden hinnat ovat olleet lievässä kasvussa mm. Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa sekä Kouvolassa. Lievää laskua hinnoissa on ollut mm. Jyväskylässä sekä Kouvolassa. Omakotitalojen hinnat ovat olleet kasvussa Espoossa,  Vantaalla, Tampereella, Lahdessa ja Kouvolassa. Lievää laskua on ollut Helsingissä, Turussa sekä Jyväskylässä.

 

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suomi

 

Lisätietoja

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi

puh. +358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi | www.remax.fi

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla RE/MAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 6 800 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs