Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » RE/MAXin huhtikuun markkinakatsaus: Asuntojen neliöhinnoissa nousua, RE/MAXin myynti uuteen ennätykseen

RE/MAX Finland

RE/MAXin huhtikuun markkinakatsaus: Asuntojen neliöhinnoissa nousua, RE/MAXin myynti uuteen ennätykseen

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 09:45
Julkaisija: RE/MAX Finland

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva RE/MAX on julkaissut Suomen huhtikuun markkinakatsauksensa. Alkuvuosi on näyttänyt vilkastumisen merkkejä: asuntojen myynti vetää suurimmissa kaupungeissa ja niiden lähiympäristössä. Pienistä asunnoista on jopa pulaa ja positiivisista on se, että myös omakotitalokauppa on vilkastunut.

Myyntiajat pidentyneet

Käytettyjen kerrostalojen myyntiajat pitenivät koko Suomessa vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä 9,6 % verrattuna vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat lyhenivät 2 % ja Tampereelle taas 6 %.  Jyväskylässä myyntiajat kerrostaloissa lyhenivät yli 15 % verrattuna vuoden 2015 ensimmäiseen neljännekseen. Jyväskylässä kerrostalo myytiin keskimäärin 70 päivässä.

Pitenemistä käytettyjen kerrostalojen myyntiajoissa oli Lappeenrannassa hieman yli 20 %, Lahdessa lähes 14 % ja Turussa prosentin. Lyhimmät myyntiajat kerrostaloissa oli Pääkaupunkiseudulla (65 päivää), Tampereella (66 päivää) ja Turussa (67 päivää).

RE/MAXin myyntiajat ovat olleet kokonaismarkkinaa selkeästi lyhyemmät – keskimäärin 25–30 % lyhyemmät riippuen alueesta. ”Yrittäjähenkisyys tekee välittäjistämme poikkeuksellisen aktiivisia. Ammattitaito yhdessä aktiivisuuden kanssa tuo hyviä tuloksia. RE/MAX juhli maaliskuussa kymmentä vuottaan Suomessa ja samalla ketjumme teki kaikkien aikojen myyntiennätyksen ja myynti edelliseen vuoteen kasvoi 20 %”, kiittelee RE/MAX Suomen toimitusjohtaja, Pasi Aalto.

Kerrostalojen neliöhinnat nousussa

Käytettyjen kerrostalojen hinnoissa oli vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä pääkaupunkiseudulla nousua 0,9 % verrattuna vuoden 2015 ensimmäiseen neljännekseen. Muutos oli pienin Suomen suurimpiin kaupunkeihin verrattaessa, sillä esimerkiksi Tampereella neliöhinnat nousivat 1,4 %, Turussa 2,2 % ja Jyväskylässä 2,8 % alkuvuoteen 2015 verrattuna. Lappeenrannassa käytettyjen kerrostalojen neliöhinnat laskivat 1,4 % ja Lahdessa 1,2 %. Lahdessa oli myös näiden kaupunkien pienimmät neliöhinnat, 1803 euroa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella suurimmat neliöhinnat käytetyissä kerrostaloissa olivat Tampereella, jossa keskimääräinen neliöhinta oli 2621 euroa.

”Uskomme, että suurimmissa kaupungeissa asuntojen hinnat tulevat lievästi nousemaan tänä vuonna.  Alkuvuosi on ollut edelliseen vuoteen verrattuna vilkkaampi ja kevät ja kesä eivät näytä hiljentymisen merkkejä – päinvastoin”, kertoo Pasi Aalto.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suomi

 

Lisätietoja

Pasi Aalto

Toimitusjohtaja

RE/MAX Suomi

 

P   +358 400 322 232

E   pasi.aalto@remax.fi

www.remax.fi

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 6 800 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs