Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Rakennusteollisuus RT: Rakentamisen haasteena on laadun kehittäminen

Tampereen Messut

Rakennusteollisuus RT: Rakentamisen haasteena on laadun kehittäminen

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2014 klo 16:01
Julkaisija: Tampereen Messut

RAKENTAMISEN JA ASUMISEN VIIKONLOPPU ALKOI TAMPEREELLA

Rakentamisen ja asumisen kolmipäiväinen suurtapahtuma Asta Rakentaja 2014 avasi ovensa perjantaina 14.2. Tampereella. Kahteen halliin laajentuneilla messuilla on ennätykselliset 316 näytteilleasettajaa. Avajaispäivä alkoi Rakennusteollisuus RT ry:n seminaarilla, jossa pohdittiin rakentamisen laadun ja tuottavuuden parantamista. Messujen aiempaa laajempi sisältö tarjoaa tietoa pienrakentajien ja remontoijien lisäksi rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisille. Asta Rakentaja huipentuu sunnuntaina 16.2. hyväntekeväisyyshuutokauppaan, jossa meklareina toimivat Duudsoneiden Jarppi ja HP. Asta Rakentajan rinnalla toteutetaan 15.–16.2. Keräily Kevät 2014.

Seitsemännen kerran pidettävä Asta Rakentaja tarjoaa rakentamisen ja asumisen ratkaisuista kiinnostuneelle yleisölle kattavan paketin asiaa, viihdettä sekä tuotteita, palveluita ja uutuuksia. Näytteilleasettajien määrä on kasvanut viime vuodesta 25 yrityksellä, joten 316 näytteilleasettajan joukossa nähdään alan merkittävimmät toimijat. Kävijöiden on helppo tehdä vertailuja alan valikoimasta, sillä saman katon alta löytyvät esimerkiksi noin 50 talopaketteja ja 40 energiaratkaisuja tarjoavaa toimijaa sekä yli 30 sauna- ja kylpyhuonetoimittajaa. Jo 44. kerran järjestettävä keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma tuo lauantaina ja sunnuntaina lisäväriä messuille. Keräily Kevät -tapahtumassa on 44 näytteilleasettajaa. 


Rakennusteollisuus RT: Rakentamisen laatua ja tuottavuutta tulee parantaa

Rakennusteollisuus RT ry:n järjestämä Kehittyvä rakentaminen 2014 -seminaari tarjosi avajaispäivänä perjantaina tietoa, työkaluja ja tutkimustuloksia rakentamisen laadun ja tuottavuuden parantamiseksi. Puheenvuoroissa nostettiin esille kokemuksia onnistuneesta työmaan johtamisesta, tietotekniikalla ja mobiilisovelluksilla saavutettavaa ajan säästöä ja systemaattisuutta, rakentamisen kuivaketjua ja työmaan kosteudenhallintaa, RALA-projektipalautetta, rakennustuotteiden kelpoisuutta, rakennusten energiatehokkuusdirektiiviä sekä kesällä voimaan tulevaa ilmoitusvelvollisuutta verottajalle.

– Rakentamisen keskeisenä haasteena on laadun kehittäminen. Vaikka uusista kerrostaloasunnoista 80–90 prosenttia luovutetaan asiakkaille virheettöminä, pitäisi luvun olla huomattavasti lähempänä sataa. Kehittyvä rakentaminen -seminaarissa pureudutaan niihin toimintamalleihin ja työkaluihin, joilla rakentamisen laatua ja tuottavuutta voidaan parantaa. Työmaan johtaminen, tietotekniikka ohjauksen ja palautteen keräämisen työkaluna sekä kosteuden minimointi rakentamisvaiheessa ovat avaintekijöitä onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa niin laadun kuin tuottavuudenkin osalta, toteaa Rakennusteollisuus RT ry:n johtaja Jukka Pekkanen, joka toimii myös Tampereen teknillisessä yliopistossa rakentamisen prosessien professorina.

Seminaarin materiaalit ja Rakennusteollisuus RT ry:n johtajan Jukka Pekkasen kuva ja videokommentti: www.asta.fi (Medialle).

Perjantaina messuilla on ohjelmaa etenkin rakentamisen ja kiinteistöalan ammattilaisille, kiinteistöjen ja pientalojen korjaushankkeista vastaaville sekä alan opiskelijoille. Omataloyhtiö.fi pitää seminaarin Ratkaisut korjausrakentamiseen – asiantuntijaseminaari taloyhtiöiden päättäjille. Lisätiedot: www.asta.fi (Ohjelma).


Laajentunut ja uudistunut TuoteTalo on messujen vetonaula

Tampereen Messut Oy järjestää Asta Rakentaja -messut yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) ja Puusuutarit ry:n kanssa. Puusuutarit on TAMKin rakennusalan kolmannen ja neljännen vuosikurssin opiskelijoista koostuva opiskelijayhdistys. Opiskelijoiden merkittävin aikaansaannos on messuille rakennettu 55 m² TuoteTalo, joka on kasvattanut suosiotaan joka vuosi.

– TuoteTalo on jälleen yksi messujen vetonauloista ja se on nyt entistä laajempi sekä monipuolisempi. Uuteen E-halliin rakennetussa TuoteTalossa esitellään pientalojen rakennusmateriaaleja, toteutustapoja ja rakennustekniikkaa. Huomiota kannattaa kiinnittää erilaisiin rakenne-, lämmitys- ja sisustusratkaisuihin sekä täysin uuteen terassi- ja ulkoalueeseen. Piha-alueella on muun muassa tekonurmi, lasitettu terassi, tynnyrisauna ja kylpypalju. TuoteTalon esittelijät vastaavat mielellään messuvieraiden mieltä askarruttaviin kysymyksiin, sanoo Puusuutareiden puheenjohtaja Juho Laurila.

Puusuutareiden puheenjohtajan Juho Laurilan videokommentti: www.asta.fi (Medialle).


Aamulehden paneeli herättää keskustelua ajankohtaisista rakentamishankkeista

Yhteistyössä Aamulehden kanssa järjestetään lauantaina 15.2. paneelikeskustelu, jonka aiheena on Tampereen kaupunkikuvan kehittäminen ja ajankohtaiset rakentamishankkeet. Toimittaja Anu Leena Koskisen johdolla nostetaan esille muun muassa Tampereen keskusta-alueen tulevaisuudennäkymät. Keskustelemassa ovat Arkkitehti-lehden päätoimittaja Jorma Mukala, yhdyskuntasuunnittelun teorian professori Panu Lehtovuori Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laitokselta, Tampereen kaupungin keskustahankkeen projektiarkkitehti Veikko Vänskä, Tampereen kaupungin konsernijohtaja Kari Kankaala ja Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtaja Liina Kangas. Yleisöllä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä panelisteille. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen: www.asta.fi/paneeli.


Duudsonit meklaroivat hyväntekeväisyyshuutokauppaa

Sunnuntaina 16.2. järjestettävä Hyväntekeväisyyshuutokauppa saa meklareikseen Duudsoneiden Jarno ”Jarppi” Leppälän ja Hannu-Pekka ”HP” Parviaisen. Messuyleisöllä on hyvä mahdollisuus huutaa itselleen tuotteita rakentamiseen ja asumiseen liittyen. Huutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Tampereen SOS-lapsikylän toiminnan tukemiseen. www.asta.fi (Ohjelma).

Duudsoneiden haastattelu ”Levitämme positiivista anarkiaa” TähtiUutiset-verkkolehdessä www.tahtiuutiset.fi.


Jorma Piisinen isännöi messuja viikonloppuna – ohjelmassa tietoiskuja ja työnäytöksiä

Lauantaina ja sunnuntaina messuisäntänä nähdään remonttimies Jorma Piisinen, joka kertoo tietoiskuissaan saunan pintakäsittelystä, kipsilevyseinän saumanauhasta ja kittauksesta, marmorimosaiikin asennuksesta, saumauksesta ja käsittelystä, kiinnikkeiden valinnasta eri seinämateriaaleille sekä kosteusvaurioiden korjaamisesta. Muissa tietoiskuissa käsitellään muun muassa passiivirakentamista, putkiremonttia, rakentamiseen liittyvää tiedonantovelvollisuutta, kiinteistökaupan virheitä oikeuskäytännön valossa, kerrostalon poistoilman lämmön talteenottoa, rakentamisen vakuutuksia, lisä- ja täydennysrakentamisen mahdollisuuksia taloyhtiöissä, keittiöremonttia sekä kotitalousvähennystä.

E-hallin Työnäytösalueella Piisisen aiheita ovat tapettikerrosten poistaminen ja tapetointi vaakasuoraan, vanhan lautalattian käsittely sekä ikkunan asennus ja listoitus. Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen toteuttamien työnäytösten aiheita ovat vanhan huonekalun ja ikkunan entisöinti, erikoismaalaus, vanhan lautalattian käsittely ja peilioven maalausjärjestys. Lisätiedot: www.asta.fi (Ohjelma).


Tampereen Arkkitehtuuriklinikka, neuvontapiste sekä remontti- ja rakentajakoulut opastavat

Tampereen Arkkitehtuuriklinikalla Suomen arkkitehtiliittoon kuuluvat ammattilaiset neuvovat yleisöä ajankohtaisissa rakennushankkeissa. Messuilla on myös tamperelaisten arkkitehtien töitä esittelevä näyttely. Klinikka on avoinna A-hallissa lauantaina klo 12–16 ja sunnuntaina klo 14–16. Neuvontapiste antaa yleisölle asiantuntevaa ja puolueetonta neuvontaa asumisen laatuun, korjausrakentamiseen, talotekniikkaan, kiinteistönhallintaan ja energiatehokkuuteen liittyen. PRKK:n Rakentaja- ja Remonttikouluista oman talon rakentajat, remontoijat ja rakentamishankkeita suunnittelevat saavat runsaasti hyödyllistä tietoa. Seminaarit sopivat myös pienen erillis- tai rivitaloyhtiön hallitusten jäsenille.


E-hallissa on kodintekniikkaa ja LVI-ratkaisuja – uutuuksina Asta Rakentaja Tori ja Tuotelava

Asta Rakentaja laajenee A-hallin lisäksi viime syksynä valmistuneeseen E-halliin, johon koottu uutuutena LVI-alan teema-alue. Samassa hallissa ovat kodintekniikkaa tarjoavat yritykset. Messujen kävijät voivat tuoda pääaulan uudelle Asta Rakentaja Torille omia ilmoituksiaan rakentamiseen ja asumiseen liittyen. Uutta on myös A-hallin Tuotelava, jossa näytteilleasettajat voivat esitellä yleisölle tuotteitaan ja palveluitaan.


Lauantaina ja sunnuntaina maksuton bussikuljetus ja lapsiparkki

Kodin Terra Kolmenkulma (Nokia) tarjoaa lauantaina ja sunnuntaina ilmaisen parkkipaikan sekä bussikuljetuksen messuille. Viikonloppuna messuilla on myös Tampereen Sisun valvoma maksuton Lapsiparkki. Ikäsuositus lapsille on 3–10 vuotta. Useilla osastoilla on ohjelmaa näytteilleasettajien toimesta. Esimerkiksi lasten suosikkihahmo Herra Hakkarainen seikkailee Sastamalan kaupungin osastolla lauantaina ja sunnuntaina. Messuilla nähdään myös Osuuspankin Hippo.


Keräily Kevät tuo tapahtumaan tuhansia keräilyesineitä

Asta Rakentajan kanssa samana viikonloppuna 15.–16.2. pidetään kaksipäiväinen Keräily Kevät -tapahtuma, joka johdattaa alan harrastajat ja ammattilaiset sekä menneiden vuosikymmenten esineistä kiinnostuneet kävijät mielenkiintoisten löytöjen ja tarinoiden pariin. Näytteilleasettajia D-hallissa järjestettävässä tapahtumassa on 44. Esillä on monipuoliset valikoimat keräilyesineitä aina koruista, postikorteista ja rahoista kirjoihin, lehtiin, astioihin ja leluihin. Tämä vuodesta 1989 alkaen järjestetty keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma on Suomen vanhin säännöllisesti pidetty alan tapahtuma, joka toteutetaan nyt jo 44. kerran.

Asta Rakentaja 14.–16.2.2014 A- ja E-hallissa. Keräily Kevät 15.–16.2.2014 D-hallissa. Avoinna klo 10–17. Viime vuonna tapahtuma houkutteli 18 826 kävijää.

Mediamateriaalit, kuvapankki ja akkreditoituminen: www.asta.fi (Medialle).


LISÄTIEDOT: www.asta.fi, www.kerailymessut.fi  
Facebook: www.facebook.com/astarakentaja

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
@TampereenMessut

Annina Niemi, projektipäällikkö, p. 0207 701 218, 040 481 2220
annina.niemi(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877
aino.paavola(a)tampereenmessut.fi

 

 

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs