Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » R-KIOSKI VALMIINA TULEVAISUUTEEN – REITAN INVESTOI R-KIOSKEIHIN ENEMMÄN KUIN KOSKAAN AIKAISEMMIN

R-KIOSKI VALMIINA TULEVAISUUTEEN – REITAN INVESTOI R-KIOSKEIHIN ENEMMÄN KUIN KOSKAAN AIKAISEMMIN

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2013 klo 09:30
Julkaisija: R-kioski

Norjalainen Reitan Convenience hankki maaliskuussa 2012 omistukseensa R-kioski-ketjun Suomessa ja Virossa sekä Liettuan kioskitoiminnan mukaan lukien R-kioskit ja Lietuvos Spaudan. R-kioskin toiminnallinen tulos Suomessa vuonna 2012 oli voitollinen pois lukien kertaluontoiset erät.

R-kioski toteutti vuoden 2012 aikana merkittäviä uudelleenjärjestelyjä toimitusjohtaja Johannes Sangnesin johdolla. Ketjun vuoden 2012 tulos on toiminnallisesta näkökulmasta tyydyttävä. Kokonaisuutena se on kuitenkin tappiollinen, mikä johtuu vuoden 2012 aikana tehdyistä alaskirjauksista ja toiminnan uudelleenjärjestelyistä.

R-kioski on nyt valmiimpi tulevaisuuteen kuin koskaan ennen, sillä yrityksessä on käynnistetty sen historian suurin investointiohjelma. Investoinnit aloitettiin jo vuonna 2012, ja ohjelma jatkuu myös tulevina vuosina. Kuluvan vuoden 2013 aikana investointien kokonaisarvo nousee 11 miljoonaan euroon.

– R-kioskin omistajilla on vahva tahto kehittää R-kioskin toimintaa. Reitan Convenience on sitoutunut kehittämään convenience -liiketoimintaa Suomessa pitkällä aikavälillä. Päätavoitteenamme on säilyttää R-kioski oman alansa vahvimpana suomalaisena brändinä. Tästä syystä meidän tuli tehdä myös tiettyjä alaskirjauksia osana muutosprosessia, R-kioskin toimitusjohtaja Johannes Sangnes sanoo. 

– Reitan Convenience kasvatti Norjassa markkinaosuuttaan vuosina 2009–2012, kun Sangnes toimi ketjun toimitusjohtajana. R-kioskin norjalainen sisaryritys Narvesen kasvoi vuonna 2012 suuremmaksi kuin Statoil. Lisäksi Great Place to Work -instituutti palkitsi Reitan Groupiin kuuluvan Reitan Conveniencen yhtenä Norjan parhaista työpaikoista. Myös franchising-yrittäjien tyytyväisyys koheni Sangnesin johtajakauden aikana. Siksi odotamme innoissamme, mitä Sangnes ja hänen Suomen tiiminsä saavat aikaan tulevien vuosien aikana R-kioskissa, Reitan-konsernin Reitan Convenience -kioskiliiketoiminnan toimitusjohtaja Magnus Reitan sanoo.


– Olemme nyt toteuttamassa Reitan-konsernin arvoja ja johtamisfilosofiaa, jotka perustuvat vahvaan uskoon jokaisen työntekijän panokseen ja potentiaaliin. Toimintamme painopiste on entistäkin vahvemmin arjessa ja siinä, mitä myymälöissä tapahtuu. Lisäksi priorisoimme toiminnan kehittämisessä uusia kahvikonsepteja, uusia tuotteita ja aiempaa vahvempia kampanjaohjelmia. Olemme jo nyt investoineet uusiin näyteikkunapromootioihin 420 myymälässä ja uusiin, impulssiostamista tukeviin näyttöihin kaikissa 650 myymälässämme. Olemme myös käynnistäneet franchise-toimintamallimme harmonisoinnin, jotta R-kioski-yrittäjien toiminta olisi entistäkin sujuvampaa ja oman liiketoiminnan kehittäminen houkuttelevampaa, Sangnes kertoo.

  

Vuoden 2012 avainlukuja: Reitangruppen 2012, valuutta: NOKLiikevaihto 71 667 miljoonaa. EBITDA 3 600 miljoonaa. Liikevoitto 2 578 miljoonaa

EBIT 2.042 miljoonaa

 

Reitan Convenience 2012, valuutta: NOK

Liikevaihto  13 405 miljoonaa

EBITDA 682 miljoonaa

EBIT 258 miljoonaa

 

R-kioski Oy Suomi 2012, valuutta: EUR

Tulos pois lukien kertaluontoiset erät

EBITDA 16,6 MEUREBIT 10,6 MEUR  Investoinnit 8,7 MEUR

 

R-kioski Oy Suomi 2012*, valuutta: EUR

Tulos mukaan lukien kertaluontoiset erät

EBITDA 0,1 MEUR 

EBIT -9 MEUR

Investoinnit 8,7 MEUR

 

*kertaluontoisista (EBITDA) eristä 3,5 MEUR kohdistuu Suomen liiketoimintoihin ja 13 MEUR entisiin kansainvälisiin tytäryhtiöihin. 

Lisätietoja: talousjohtaja Erja Takala puh: 020 554 4092

Liitetiedostot

Reitan Convenience on osa Reitan-konsernia (Reitangruppen), jolla on neljä liiketoiminta-aluetta: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Real Estate (Reitan Eiendom) ja Uno-X Group. Lisäksi konserni omistaa tytäryhtiö Spaceworldin ja 15,62 prosentin osuuden Axfoodista. Konsernin visio on tulla tunnetuksi toimintamaissaan arvojohdetuimpana yrityksenä. Vuonna 2012 Reitan-konsernin liikevaihto oli NOK 71,7 miljardia mukaan lukien franchising-toiminta, ja sillä oli 34 000 työntekijää pohjoismaissa ja Baltian maissa. Yritys lukeutuu Norjan kymmenen suurimman yrityksen joukkoon. 

R-kioski Oy on kannattava, keskitetysti ohjattu kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman viihdettä, jännitystä ja mielihyvää sekä tärkeitä arjen tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Conveniencea ja Reitan-konsernia. R-kioskilla on 650 myymälää. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs