Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Pupujussi suljetaan, ravintolatoiminta jatkuu yrittäjävetoisena

Osuuskauppa Keskimaa

Pupujussi suljetaan, ravintolatoiminta jatkuu yrittäjävetoisena

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2012 klo 10:33
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk:n Jyväskylän Huhtasuolla Huhtakeskuksessa toimiva lähiöravintola Pupujussi suljetaan loppukesällä. Ravintolatoimintaa liiketiloissa jatkaa yrittäjä Silja Katajalaakso.

Yli 30 vuotta Huhtakeskuksessa osuuskauppavetoisena toiminut ravintola Pupujussi sulkee ovensa. Pupujussin viimeinen aukiolopäivä on sunnuntaina 12.8.2012.

–Pupujussin toiminta on ollut taloudellisesti heikolla pohjalla. Useamman viime vuoden aikana kannattavuus on heikentynyt entisestään juomakaupassa tapahtuneiden kulutusmuutosten myötä, ryhmäpäällikkö Mikko Parviainen perustelee.

– Lähiöravintolat eivät myöskään kuulu ydinliiketoimintaamme. Meillä Keskimaassa osaaminen keskittyy suuriin volyymeihin ja ruokavoittoiseen ravintolatoimintaan.

Pupujussi työllistää viisi työntekijää. Kaikille tarjotaan mahdollisuus siirtyä Keskimaan sisällä toiseen toimipaikkaan ns. vanhoina työntekijöinä.

Parviainen myöntää, että pienyrittäjillä on Keskimaata paremmat mahdollisuudet menestyä lähiöravintolatoiminnassa. Yrittäjävetoisena toimintaa on mahdollista pyörittää joustavammin ja kevyemmällä rakenteella.

Pupujussin sulkeminen tuli Keskimaassa ajankohtaiseksi, kun ravintolatoiminnan harjoittamisesta kyseisellä paikalla kiinnostunut yrittäjä otti yhteyttä. Ravintola-alalla pitkän työuran tehneen Silja Katajalaakson omistama Vemmelsääri Oy jatkaa ravintolatoimintaa Huhtakeskuksessa.

– Miehelleni ja minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä unelmistamme totta. Uskomme, että lähiöravintolan toiminta voidaan saada kannattavaksi uutteralla työllä. Keskimaalta olemme saaneet paljon hyviä neuvoja ja opastusta toiminnan käynnistämiseen, Silja Katajalaakso toteaa. 

Tavoitteena on Pupujussin sulkeutumisen jälkeen avata ovet uudelleen mahdollisimman pikaisesti. Ravintolan nimi tulee kuitenkin vaihtumaan.

– Nimi on vielä tässä vaiheessa hieman auki. Joka tapauksessa se tulee kunnioittamaan paikan pitkää historiaa ja sijaintia.

– Sekä ohjelmaa että tuotteistusta lähdemme kehittämään asiakkaiden toiveiden pohjalta eteenpäin. Ohjelmassa on ainakin karaokea, elävää musiikkia, bingoa, tikkakisoja, tietovisailuja ja muita kestosuosikkeja. Itsemme lisäksi tulemme tarvitsemaan myös ulkopuolista työvoimaa, mutta määrä on vielä avoin.

 

Lisätietoja:

Keskimaa Osk, ryhmäpäällikkö Mikko Parviainen, 010 767 3062

Vemmelsääri Oy, Silja Katajalaakso 046 571 6825

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 110 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs