Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Posti tiivistää yhteistyötä DHL:n ja Bringin kanssa – verkkokaupan pakettitoimituksiin 16 maata kattava verkosto

Posti Group

Posti tiivistää yhteistyötä DHL:n ja Bringin kanssa – verkkokaupan pakettitoimituksiin 16 maata kattava verkosto

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 12:26
Julkaisija: Posti Group

Posti vastaa kilpailuun kansainvälisessä verkkokauppalogistiikassa liittymällä DHL:n kumppaniverkostoon. Verkosto tarjoaa yhdenmukaiset ulkomaan pakettitoimitukset 16 Euroopan maassa. Postille se tarkoittaa muun muassa Saksasta tulevaa merkittävää pakettivirtaa. Posti tuottaa pakettitoimitukset verkoston loppuasiakkaille Suomen lisäksi Viroon, Latviaan ja Liettuaan perustamansa uuden noutopisteverkoston avulla. Vastaavasti suomalaiset verkkokaupat saavat käyttöönsä kaikkiin verkostomaihin samat laatuvaatimukset täyttävän toimitustavan.

Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan lisäksi verkostoon kuuluvat Ruotsi, Norja ja Tanska sekä Saksa, Itävalta, Puola, Tšekki, Slovakia, Ranska, Alankomaat, Belgia ja Luxemburg. Posti toimii verkostossa yhteistyössä DHL Parcel Europen, Ruotsin DHL Freightin sekä Posten Norgen ja sen omistaman Bringin kanssa.

– Yhteistyömme myötä verkoston sisällä ei ole enää maakohtaisia eroja rajat ylittävissä pakettitoimituksissa. Kukin verkoston kumppani on hionut prosessinsa yhdenmukaisiksi, jotta verkkokauppojen on mahdollista tarjota asiakkailleen yhä läpinäkyvämpiä ja luotettavampia toimituksia. Loppuasiakas voi esimerkiksi palauttaa tuotteen samalla tavalla riippumatta siitä, onko Suomeen lähetetty paketti peräisin Saksasta, Belgiasta vai Ruotsista, Postin Paketti- ja logistiikkapalveluiden johtaja Jukka Rosenberg kertoo.

Kuvassa Postin Paketti- ja logistiikkapalveluiden johtaja Jukka Rosenberg, DHL Parcelin toimitusjohtaja Achim Dünnwald ja Posten Norgen verkkokauppaliiketoiminnan johtaja Gunnar Henriksen

Kilpailukykyinen toimitustapa rajat ylittävään verkkokauppaan

EU-komission Eurobarometrin mukaan noin 70 prosenttia Euroopan verkkokaupoista ei vielä hyödynnä rajat ylittävän verkkokaupan mahdollisuuksia. Uudella yhteistyöllä verkosto poistaa esteitä eurooppalaisen verkkokaupan kansainvälistymiseltä. Verkosto tarjoaa kaiken kaikkiaan 43 000 lähetysten noutopistettä, ja sen markkina-alueella asuu yli 170 miljoonaa työikäistä asiakasta.

– Pakettien luotettavan ja nopean toimituksen takaava verkosto yksinkertaistaa huomattavasti pakettien lähettämistä ulkomaille verrattuna tähän asti tarjolla olleisiin vaihtoehtoihin. Yksin lähetysten tiedonkulun yhtenäistäminen verkostomaissa tuo varmuutta toimitusaikoihin. Lisäksi kaikki yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet laajentamaan noutopiste- ja jakeluverkostoaan. Posti lisää lähivuosina palvelupisteiden määrää Suomessa sadalla. Postin Baltian noutopisteverkosto tulee käsittämään tänä vuonna 1 200 noutopistettä, Rosenberg sanoo.

Erityisesti Pohjoismaissa rajat ylittävä verkkokauppa on kuluttajien keskuudessa suosittua. Saksa on Pohjoismaissa kolmanneksi suurin verkkokaupan tuontimaa. Posti tarjoaa Suomessa maan laajimman palvelupisteverkoston 1 400 palvelupisteellä ja suosituimmat tavat vastaanottaa paketteja.

 

Lisätietoja medialle: Postin MediaDesk puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00–16.30)

Liitetiedostot

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta yhdeksässä maassa. Liikevaihtomme vuonna 2015 oli 1 650 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 22 000 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs