Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Posti kehittää asiakaskokemusta palvelupisteverkostossa – älytekstiviesti helppo tapa antaa palautetta

Posti Group

Posti kehittää asiakaskokemusta palvelupisteverkostossa – älytekstiviesti helppo tapa antaa palautetta

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 09:56
Julkaisija: Posti Group

Postin palvelupisteellä asioiva kuluttaja saattaa saada älyä täynnä olevan tekstiviestin lähetyksen noutamisen jälkeen. Posti selvittää asiakastyytyväisyyttä palvelupistekohtaisesti tekstiviestikyselyllä.

- Keräämme tietoa siitä, millaisena asiakkaat pitävät eri tuotteiden noutamista ja postissa asiointia yleisesti. Kuuntelemme asiakkaita ja annamme helpon tavan antaa palautetta. Kaiken takana on tavoite kehittää palveluamme asiakaslähtöisesti, kehityspäällikkö Tommi Sunikka Postista kertoo.

Lähetyksen noutaminen on yleisin syy asioida postissa. Lähtötaso asiakaskokemuksessa on 130 000 vastauksen perusteella erittäin hyvä.

- Postin palvelupisteistä noutamisessa NPS-luku oli kevätkesän perusteella 72 eli asiakkaamme suosittelevat hyvin todennäköisesti palveluamme. Kehitämme paketin noutamista yhä vaivattomammaksi. Pilotoimme muun muassa paikannusteknologiaa ja Postin mobiilisovellusta paketin pikanoudossa, Sunikka kertoo.

Tekstiviesti on tehokas kanava kaksisuuntaiseen viestintään

Älytekstiviestien kokonaisratkaisun Postille tuottaa BookIT Finland Oy. Digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämiseen keskittyvän BookIT:n ratkaisu tarjoaa Postille monipuolista informaatiota asiakkaiden ja pakettien tilanteesta, sekä mahdollisuuden vastata palautteeseen reaaliaikaisesti.

- Tekstiviesti on hyötyviestinnän hoitamisessa ylivoimaisesti tehokkain kanava, tekstiviestiin vastataan nopeammin ja korkeammalla prosentilla kuin missään muussa kanavassa. Joten esimerkiksi pakettitoimituksien yhteydessä niitä on suorastaan pakollista käyttää, kertoo BookIT Oy:n perustaja Jukka Salonen. - Postilla käytössä olevan teknologian avulla kännykästä saadaan tehtyä kaukosäädin, jolla kuluttaja voi asiakaspalautteen lisäksi hallita kaikkia pakettien toimituksiin liittyviä palveluita. Paketin vastaanottajalle tämä tarkoittaa mahtavaa asiakaskokemusta ja logistiikalle todella tehokasta viimeistä mailia, jatkaa Salonen.

- Asiakaskokemuksen kehittäminen on yksi nopeimmin kasvavista trendeistä maailmalla ja vahvassa nousussa myös Suomessa. Kuitenkin esimerkiksi tekstiviestikanavassa liikkuvista hyötyviesteistä suurin osa on vielä vain informaatiota sisältävää yksisuuntaista viestintää. Asiakaskohtaamisten digitalisoituessa älykkään dialogin ja siihen yhdistetyn prosessiautomaation, sekä resurssien optimoinnin tarve lisääntyy räjähdysmäisesti, päättää Salonen.

Lisätietoja medialle:
Postin MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe 9-16), www.posti.com/media
BookIT Finland Oy, Toimitusjohtaja Jouko Järvinen, puh 040 735 3763

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta yhdeksässä maassa. Liikevaihtomme vuonna 2015 oli 1 650 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 22 000 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs