Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Pohjoismaiden suurin puhtausalan tapahtuma laajenee ennätysmittoihin

Tampereen Messut

Pohjoismaiden suurin puhtausalan tapahtuma laajenee ennätysmittoihin

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2014 klo 16:45
Julkaisija: Tampereen Messut

FINNCLEAN NOSTAA ESILLE HUOMISEN HAASTEET JA RATKAISUT

Kansainväliset puhtausalan ammattimessut valtaavat 30.9.–2.10.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen. Kolmen vuoden välein pidettävät Finnclean-messut ovat Pohjoismaiden suurin ja merkittävin puhtausalan ammattimessutapahtuma. Syksyn tapahtuma on kiinnostanut alan toimijoita laajasti jo etukäteen, joten odotettavissa on kaikkien aikojen suurimmat Finnclean-messut. Tapahtuman pääteema on Huomisen haasteet ja ratkaisut. Tampereen Messut Oy toteuttaa Finncleanin SSTL Puhtausala ry:n toimeksiannosta. Messut on pidetty vuodesta 1981 lähtien. Finnclean-messujen yhteydessä 29.–30.9. pidetään kansainvälinen puhtausalan CITW2014-kongressi.

Finnclean-messut ovat tunnetusti puhtausalan ammattilaisten tärkeä ja suosittu kokoontumispaikka. Syksyn tapahtumasta on muodostumassa aiempaa isompi ja monipuolisempi. Näytteilleasettajamäärä ylittää jo nyt lopputoteuman vuodelta 2011, jolloin tapahtuma edellisen kerran toteutettiin. Mukaan on tulossa jo yli 120 yritystä useasta eri maasta. Kiinnostus on ollut laajaa, joten puhtausalan tapahtumalle riittää selvästi kysyntää. Vuoden 2014 teeman Huomisen haasteet ja ratkaisut puitteissa on luvassa paljon ohjelmaa. Pääteeman ja päiväkohtaisten teemojen avulla haluamme osoittaa, että puhtaus ja hygienia ovat tärkeässä roolissa eri aloilla tulevaisuudessakin, kertoo projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.


Kilpailutus, hygienia, puhtaus ja hyvinvointi puhuttavat – hoivaa tarvitsevat ihmiset ja kiinteistöt

Finnclean toimii perinteiseen tapaan tärkeänä kouluttautumispaikkana, joten alan ammattilaisille on jälleen tarjolla laaja kattaus seminaareja ja koulutuksia. Päiväkohtaiset teemat ovat Kilpailutus, elintarvike- ja hoiva-alan hygienia Hoiva & Oiva, Puhdas ja hyvinvoiva kiinteistö sekä lisäksi Puhtausalan nuori ammattilainen. Tiistaina 30.9. pidettävässä Avajaisseminaarissa Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Karoliina Jarenko kertoo keinoista kilpailla henkilöstön sisäisellä motivaatiolla. Tekstiilihuoltoalan ajankohtaisseminaarissa pureudutaan hygienia-asioihin, lainsäädännön uudistamiseen, älytekstiileihin ja tulevaisuuden haasteisiin.

Keskiviikon 1.10. Hoiva & Oiva -teema nostaa esille muun muassa laatukriteerit, HoReCa-alan ja hoiva-alan erityispiirteet, hyvinvoinnin, kaupan hygienian sekä oivahymy.fi-järjestelmän. Torstain 2.10. teema Puhdas ja hyvinvoiva kiinteistö käsittelee aihetta tilasuunnittelusta ylläpitoon ja materiaalivalinnoista elinkaareen. Tarkoituksena on keskustella, kuinka ihmisten hyvinvointia ja yhteiskunnan fyysisiä rakenteita ylläpidetään materiaalien oikeaoppisella valinnalla, huollolla ja puhtaanapidolla. Torstain toinen teema Puhtausalan nuori ammattilainen tavoittelee puhtauspalvelualan opiskelijoita heille suunnatulla ohjelmakokonaisuudella. Suomen Kotipalveluyhdistys ry:n seminaarissa keskustellaan kotiin tulevaisuudessa tuotettavista kotityöpalveluista, omavalvonnasta yksityisissä sosiaalipalveluissa, uusista oppimisympäristöistä sekä tulevaisuuden teknologiasta ja kotitöissä auttavista roboteista.   

Yleisölle riittää nähtävää ja kuultavaa myös erillisillä ohjelma-alueilla. Circuit of wellbeing – Energy for better working -alueella annetaan vinkkejä rentoutumiseen, ergonomisempaan työskentelyyn sekä työkunnon ylläpitoon ja parantamiseen. Finnclean Circuit -koeajoradalla voi testata laiteuutuuksia tositöissä. Tapahtumalavalla pidetään tietoiskuja ja työnäytöksiä. Lisätietoa ohjelmasta: www.finnclean.fi.


CITW2014-kongressi: Ammattisiivous tänään – haasteita ja ratkaisuja

Cleaning in Tomorrow´s World 4th International Congress on Professional Cleaning -kongressi pidetään 29.–30.9.2014 Finnclean-messujen yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. CITW2014-kongressin ohjelma jatkuu messuilla 1.–2.10. Finnclean-koulutuspäivinä. Kongressin teemana on Ammattisiivous tänään – haasteita ja ratkaisuja. Kongressissa asiantuntijat esittelevät muun muassa alan uusimmat tutkimukset. Kongressin järjestää SSTL Puhtausala ry. Lisätietoa: www.cleaningcongress.fi.


Puhtausalan ammattilainen 2014 -kilpailun finaali nähdään messuilla 

Finnclean-messuilla palkitaan perinteisesti Puhtausalan ammattilainen. Finaali käydään torstaina 2.10. ja voittaja ratkaistaan käytännön työtehtävien ja kirjallisten tehtävien perusteella. Kisan tarkoitus on antaa kunniaa puhtausalan ja asiakaspalvelun ammattilaiselle, joka osaa työnsä perusasiat laaja-alaisesti, on joustava ja osaa suunnitella työtään, ymmärtää taloudellisen työskentelyn vaatimukset sekä osaa tuoda puhtausalaa esille positiivisessa mielessä. Kilpailun järjestävät yhteistyössä SSTL Puhtausala ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Kiinteistötyönantajat ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry. Puhtausalan ammattilainen -tunnustus on jaettu Finnclean-messuilla vuodesta 2008 lähtien. Sitä ennen kilpailu tunnettiin nimellä Vuoden Siivooja, joka valittiin ensimmäisen kerran Finnclean-messuilla vuonna 1997.


Uutuustuote- ja palvelukilpailu järjestetään ensimmäisen kerran

Finnclean-messuilla järjestetään ensimmäisen kerran Uutuustuote- ja palvelukilpailu. Tapahtuman näytteilleasettajat voivat ilmoittautua kilpailuun lähettämällä esityksensä uusista tuotteistaan ja palveluistaan 30.6. mennessä sähköpostitse osoitteeseen SSTL(a)puhtausala.fi. Kilpailun kategoriat ovat väline, kone, aine ja palvelu/innovaatio. SSTL:n hallituksen valitsema raati poimii ennen messuja finalistit, jotka esitellään ennakkoon PUHTAUS&PALVELUsektori-lehdessä. Voittaja ratkeaa yleisöäänillä ja äänestysaikaa on torstaihin 2.10 klo 12 saakka. Uutuustuote- ja palvelukilpailun voittaja julkistetaan Finnclean-messuilla torstaina 2.10. iltapäivällä.

Kansainvälinen puhtausalan ammattimessutapahtuma Finnclean 2014 järjestetään 30.9.–2.10.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut ovat avoinna tiistaina 30.9. klo 12–17, keskiviikkona ja torstaina 1.–2.10. klo 9.30–16.30. Messut pidettiin edellisen kerran vuonna 2011, jolloin Finncleaniin ja samanaikaisesti toteutettuihin Elintarviketeollisuus-messuihin tutustui 12 874 kävijää.


Lisätiedot: www.finnclean.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Facebook: facebook.com/tampereenmessut
Twitter: @TampereenMessut

Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

SSTL Puhtausala ry, www.puhtausala.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs