Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Pirkanmaan Osuuskaupan myynti kasvoi haastavissa olosuhteissa

Pirkanmaan Osuuskauppa

Pirkanmaan Osuuskaupan myynti kasvoi haastavissa olosuhteissa

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2014 klo 09:00
Julkaisija: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kovenevassa kilpailussa osuuskauppa ylsi 955,1 miljoonan euron myyntiin

Pirkanmaan Osuuskaupan verollinen myynti oli 955,1 miljoonaa euroa vuonna 2013, mikä on 2,8 prosenttia edellistä vuotta enemmän (+ 26,0 milj. €). Toimialoista paras myynnin kasvu, 4,1 %, oli ABC-liiketoiminnassa. Myyntiä kasvattivat uuden liikennemyymälän avaaminen Ylöjärven Teivossa ja uudet automaattiasemat Pälkäneellä, Koivistonkylässä ja Tesomalla. Suurimman toimialan, eli päivittäis- ja käyttötavarakaupan, myynnin kasvu oli 2,7 %. Vuonna 2013 avattiin uusi Sale Ylöjärven Asemantielle ja 16 S-marketissa tehtiin uudistuksia. Ravintoloiden myynti supistui yleisen taloustilanteen heikkouden ja kahden toimipisteen lopettamisen vuoksi. 

Kustannustehokkuuden parantaminen mahdollistaa uudistumisen

Kaupan alan yritysten sanotaan elävän yhdessä suurimmista murroksista, tämä näkyy myös Pirkanmaalla. Tampereen seudun kiinnostavat markkinat vetävät uusia kilpailijoita, nettikauppa muuttaa perinteistä kaupan alaa. Kilpailussa, etenkin hintakilpailussa, pärjätäkseen yritysten on parannettava omaa kilpailukykyään. Tehokkuuden parantamisen kautta syntyy mahdollisuus panostaa uudistumiseen.

Pirkanmaan Osuuskaupassa tuottavuutta ja tehokkuutta onnistuttiin parantamaan viime vuonna

Pirkanmaan Osuuskaupassa käynnistettiin viime vuonna kustannustehokkuusohjelma, jonka avulla onnistuttiin säästämään yli kaksi miljoonaa euroa. Keskeisiä kohteita olivat muut kiinteät kustannukset kuin henkilöstökustannukset. Säästöjä saavutettiin tehostamalla markkinointia, hallintoa, tilankäyttöä, siivousta, energiankäyttöä ja muita kiinteistöön liittyviä kustannuksia. Yksi esimerkki hallintokustannusten pienentämisestä oli konttorin muutto keskustasta Koivistonkylän Prisman toiseen kerrokseen. Henkilöstöresurssien tehokkaaseen käyttöön kiinnitettiin myös erityistä huomiota.

Vuoden 2013 kehittämistyö painottui toimipaikkojen kilpailukykyisyyden parantamiseen henkilökunnan koulutusten, kalusteuudistusten, valikoimien lisäämisen ja miljööuudistusten kautta, investoinnit olivat n. 30 milj. euroa. Asiakasomistajien määrä vuoden lopussa oli 174 535, kasvua 4862. Bonusta jaettiin 32,8 milj. euroa. Toiminnan tuloksen ennakoidaan olevan edellisen vuoden tasolla, n. 22,5 milj. euroa.

Henkilöstömäärä kasvoi haastavasta taloustilanteesta huolimatta

Haastavasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta osuuskaupan henkilöstömäärä kasvoi vuoden 2013 aikana 52 työntekijällä ollen vuoden lopussa 2888. Tässä luvussa ei ole mukana kausityöntekijöitä. Osuuskauppa oli kesällä merkittävä nuorten työllistäjä tarjoten työpaikan noin 350:lle kesätyöntekijälle ja lisäksi noin 500:lle 14–17-vuotiaalle nuorelle Tutustu ja tienaa -työharjoittelussa.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070

 

Pirkanmaan Osuuskauppa saavutti lähes 400 000 euron energiansäästön

Säästöt saatiin kiinteistötoimintojen optimoinnilla ja kaluston uudistuksilla

Osana elinkeinoelämän energiatehokkuussopimusjärjestelmää Pirkanmaan Osuuskauppa on sitoutunut laskemaan energiankulutustaan 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä vuoden 2005 tasosta. Pirkanmaan Osuuskaupan S-marketit saavuttivat tavoitteensa jo vuonna 2012, ja koko osuuskaupan tasolla tavoitetta saavutetaan hyvällä vauhdilla.

Osuuskaupan energialasku pieneni jo toista kertaa peräkkäin

Pirkanmaan Osuuskaupan energiakustannukset olivat nyt toista kertaa peräkkäin pienemmät kuin edellisvuonna. Säästöt ovat merkittäviä, sillä osuuskaupan toimipaikkaverkosto on kuitenkin laajentunut jatkuvasti. Vuoteen 2012 verrattuna Pirkanmaan Osuuskaupan sähkönkulutus laski peräti 2145 MWh, mikä vastaa noin 15 kerrostalon vuosittaista kokonaissähkönkulutusta.

S-market Viialan sähkönkulutus laski 10 % henkilökunnan aktiivisuudella

S-market Viiala ja Sale Osmonmäki ovat hyviä esimerkkejä onnistuneista säästötoimenpiteistä. Viialassa valaistus, ilmanvaihto ja kaikki kiinteistötoiminnot optimoitiin. Myymälän valaistus on päällä vain silloin, kun sitä tarvitaan.

– Ennen myymälän kaikki lamput syttyivät ensimmäisten työntekijöiden tullessa töihin kello kuusi, vaikka aamuisin tehtävät työt sijoittuvat vain pienelle osalle myymälän kokonaispinta-alaa, päivittelee S-market Viialan marketpäällikkö Mika Ranta.

– Yhdessä aamuvuorolaisten kanssa totesimme vähemmänkin valaistuksen riittävän, ja nykyään vain puolet myymälän valoista on päällä, kunnes viisi minuuttia ennen ovien avaamista loputkin lamput syttyvät. Myös myymälän ilmanvaihto muutettiin tarkoituksenmukaisemmaksi. Tehdyillä toimenpiteillä on marginaalinen merkitys työskentelyolosuhteisiin, mutta pitkällä tarkasteluvälillä näistä pienistä muutoksista kertyy merkittäviä säästöjä, Ranta toteaa.

Kokonaisvaltainen tilauudistus pienensi Sale Osmonmäen sähkölaskua liki kolmanneksen

Sale Osmonmäki uudistettiin kokonaisuudessaan keväällä 2013. Samalla kiinteistöön tehtiin lämmön talteenotolla varustettu ilmastointi yhteistyössä taloyhtiön kanssa. Kylmäkalusteet vaihdettiin kannellisiin ja energiatehokkaisiin ja niiden valaistus toteutettiin ledeillä. Myös koko myymälän valaistus muutettiin energiatehokkaaksi. Näillä toimenpiteillä Sale Osmonmäki säästi yli 30 % sähköä vuoteen 2012 verrattuna.

– Asiakkailta on tullut todella hyvää palautetta myymälän uudesta ilmeestä, ja vaikka ovellisiin kylmäkalusteisiin tottuminen kestikin aikansa, on moni kiitellyt nimenomaan meidän vastuullista energiapolitiikkaa, iloitsee Osmonmäen myymäläpäällikkö Sari Heikkilä.

Liitteenä kuvat Viialan Mika Rannasta ja Osmonmäen Sari Heikkilästä.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs