Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » PAMin 2. varapuheenjohtaja, Kaarlo Julkunen tavattavissa PAMin Pohjanmaan aluetoimistolla ke 29.1.2014 klo 15:00, Pitkäkatu 38 C, 65100 Vaasa.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry-Pohjanmaa ja Keski-Suomi

PAMin 2. varapuheenjohtaja, Kaarlo Julkunen tavattavissa PAMin Pohjanmaan aluetoimistolla ke 29.1.2014 klo 15:00, Pitkäkatu 38 C, 65100 Vaasa.

Kutsu.
Julkaistu: 28.01.2014 klo 09:00
Julkaisija: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry-Pohjanmaa ja Keski-Suomi

PAMin 2. varapuheenjohtaja, Kaarlo Julkunen tavattavissa PAMin Pohjanmaan aluetoimistolla ke 29.1.2014 klo 15:00, Pitkäkatu 38 C, 65100 Vaasa.

Tilaisuuden aiheena on alipalkkauksen kriminalisointi. Julkunen käy läpi kriminalisoinnin tarpeellisuutta ja hahmottaa alipalkkaukseen liittyviä ongelmia. Lisäksi Julkunen kertoo PAMin Paluu tulevaisuuteen –kiertueesta. Kiertuetilaisuus pidetään Vaasassa ke 29.1. klo 18:00 alkaen, Radisson Blu Royal Hotel Vaasa.

Viikko viiden työpaikkakierroksilla Pohjanmaalla on työntekijöiden kesken keskusteluttanut mm. työvuoroluettelot ja lisätyön tarjoaminen.

Työvuorotoiveita ei tahdota huomioida, vapaapäiviä on vaikea saada peräkkäin, vuosilomatoiveitakaan ei oikein huomioida ja iltavuorosta voi joutua jatkamaan aamuvuorolla...

PAMin Pohjanmaan aluepäällikkö, Marja Salmivuoren mukaan työehtosopimuksen minimimääräyksiä yleensä noudatetaan.  Työnantajat voisivat kuitenkin sitouttaa ja motivoida työntekijät suunnittelemalla työvuorot niin, että elpymisaikaa työstä tulisi pidempään useammalla peräkkäisellä vapaapäivällä, työvuorotoiveita otettaisiin huomioon ja vuosilomansa saisi siihen ajankohtaan, kun työntekijä sitä on toivonut. Näin helpolla saataisiin tyytyväinen työntekijä, joka kyllä joustaisi tarvittaessa myös takaisin. Joissain työpaikoissa näin varmasti tehdäänkin mutta nämä hyvät asiat eivät meille asti välttämättä aina kuulu.

Eräälläkin pienemmällä työpaikalla työvuorot olivat kiertävät, jolloin jokainen työntekijä tiesi vuoronsa vuosiksi eteenpäin, sekä vuosilomansa. He kertoivat, että kiertävät työvuorot on yksi erittäin iso syy, miksi he eivät halua vaihtaa työpaikkaa.

Lisäksi osa-aikaisena työtä tekevät työntekijät eivät tahdo saada lain takaamia lisätöitä, vaikka lain tulkinnasta on jo monta oikeuden tapausta olemassa, jossa lain mukaista lisätyön pykälää tulkitaan juuri niin kuin se laissakin lukee.

Työvuorolistasuunnittelu voi olla tulevaisuudessa yrityksen kilpailuvaltti, kun haetaan osaavia työntekijöitä. Tämän lisäksi palvelualoilla pitäisi tarjota kokoaikaisia työsuhteita, koska työn palkalla kuuluisi elää.

Lisätietoja:   Marja Salmivuori, aluepäällikkö, puh. 050 467 6808

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

PAM on ammattiliitto, johon kuuluu n. 230 000 palvelualan ammattilaista. PAM on sinun ammattiliittosi, jos työskentelet yksityisellä palvelualalla. PAM neuvottelee palvelualoille työehtosopimukset ja valvoo jäsentensä etuja.

Suomen suurin yksityisten palvelualojen ammattiliitto syntyi vuonna 2000. Jäseniä PAMissa on jo n. 230 000, ja suurin osa heistä työskentelee vähittäiskaupassa, hotelli- ja ravintola-alalla, kiinteistöpalveluissa sekä vartiointialalla. Voit liittyä PAMiin jo silloin, kun opiskelet palvelualalle. Opiskelijalle jäsenyys on ilmainen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs