Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Orbion Consulting laajentui Suomeen - Frey Lindroos nimitetty toimitusjohtajaksi

Orbion Consulting laajentui Suomeen - Frey Lindroos nimitetty toimitusjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2012 klo 09:30
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Yksi Pohjoismaiden suurimmista tietoliikenne- ja energia-alan konsultointiin erikoistuneista konsulttiyrityksistä Orbion Consulting on avannut toimipisteet Suomessa Vantaalla ja Ylöjärvellä. Yritys aikoo kasvaa voimakkaasti myös Suomen markkinoilla  ja tavoittelee asiakkaikseen suomalaisia teleoperaattoreita ja energia-alan yrityksiä.

Tietoliikenne- ja energia-alan konsultointiin ja ulkoistuksiin erikoistunut Orbion Consulting avasi alkuvuoden aikana Suomen pääkonttorinsa Vantaalla. Yrityksen toimitusjohtajaksi on kutsuttu suomalainen Frey Lindroos. Hänellä on pitkä kokemus aiempien työtehtäviensä kautta telecom-alalta. Lindroos on muun muassa kehittänyt jakelukanavamyyntiä Telecom Finlandissa, toiminut Liettuassa valtakunnallisen operaattorin Lietuvos Telecomin (nykyisin TEO) johdon konsulttina ja Münchenissa Soneran ja Telefonican yhteisyrityksessä Group 3G-UMTS:ssä liiketoimintayksikön vetäjänä.

– Ruotsin ja Norjan tapaan tavoittelemme myös Suomessa markkinajohtajuutta telecom- ja energia-alan konsultoinnissa. Pohjoismaiden markkinoilla ei ole tällä hetkellä toista kaltaistamme toimijaa, joka tarjoaisi teknologiasta riippumattomia konsultointiratkaisuja. Kilpailijamme telecom-sektorilla ovat tällä hetkellä lähinnä suuria, monikansallisia verkkoyhtiöitä, jotka edellyttävät kuitenkin yleensä myös valmistamiensa teknologisten ratkaisujen käyttöä, Lindroos kertoo.

Ensimmäisen vuoden aikana Orbion Consulting Finland aikoo laajentua noin 20 konsulttia työllistäväksi yritykseksi. Vantaan ja Ylöjärven lisäksi yritys suunnittelee lähiaikoina avaavansa toimipisteen myös Ouluun.

– Suomessa tutkimme orgaanisen kasvun lisäksi aktiivisesti mahdollisuuksia myös yritysostoihin, Lindroos kertoo.

Lindroosin mukaan Orbion Consultingilla on Suomessa suuri asiakaspotentiaali, kun yhä useampi teleoperaattori ja energiayhtiö haluaa keskittyä ydintoimintoihinsa ja ulkoistaa tietyn osan toiminnoistaan ulkopuolisille toimijoille. Ulkoistusten lisäksi Orbion Consulting hakee aktiivisesti teknisen suunnittelun toimeksiantoja, jossa yrityksen konsultti vastaa projektin kokonaisvaltaisesta johtamisesta esimerkiksi tietoliikenneverkkojen rakentamisprojekteissa.

Orbion Consulting syntyi keväällä 2010, kun ruotsalainen konsultointiyritys Relacom Consulting ja norjalainen Cura Consulting yhdistettiin. Orbion Consulting on Relacomin kokonaan omistama tytäryhtiö, ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Yrityksellä on Suomen lisäksi toimipaikat Ruotsissa ja Norjassa. Sen asiakkaisiin kuuluvat muun muassa TeliaSonera, E.ON, Fortum ja Network Automation. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 270 konsulttia.

 

Lisätietoja:

Orbion Consulting Oy

toimitusjohtaja Frey Lindroos

p. +358 40 588 53 88

s-posti: frey.lindroos@orbionconsulting.fi

www.orbionconsulting.se

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs