Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Ohranvienti Suomesta Kiinaan käynnistyy ensi viikolla

Maa- ja metsätalousministeriö

Ohranvienti Suomesta Kiinaan käynnistyy ensi viikolla

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2014 klo 14:53
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Viljakauppayritys Polar Oats Oy lastaa ensi viikon alussa viisi kontillista ohraa, jotka lähtevät matkaan kiinalaiselle asiakkaalle. Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen helmikuussa johtamalla Team Finland -vienninedistämismatkalla Kiinassa allekirjoitettiin maiden välinen sopimus, joka mahdollistaa ohranviennin Suomesta Kiinaan. Tomi Virolainen Polar Oats Oy:stä oli mukana ministeri Koskisen matkaseurueessa.

– Ohranviennin alkaminen on erittäin hyvä uutinen. On hienoa nähdä, miten suomalaisyritysten vientitavoitteet konkretisoituvat ja pitkäjänteinen yhteistyömme kiinalaisviranomaisten kanssa kantaa hedelmää elintarvikeviennin mahdollistajana, sanoo ministeri Koskinen. Suomella ja Kiinalla on voimassa sopimukset kauran ja ohran viennistä.

Ensi viikolla Kiinaan lähtevä ohraerä menee rehuviljaksi. Virolainen toteaa, että mikäli kaikki sujuu hyvin, ovat markkinanäkymät lupaavat. – Kiinalainen asiakkaamme on kiinnostunut monenlaisista viljoista ja ostaisi enemmänkin viljaa kuin mitä meidän on mahdollista tarjota. Kiinassa suomalaista, puhdasta tuotetta arvostetaan. Saamamme hintakin on sellainen, että pystymme maksamaan suomalaistuottajille nykytasoa paremman hinnan ohrasta, Virolainen sanoo.

Helmikuinen Kiinan-matka oli ministeri Koskisen ensimmäinen Team Finland -matka. Toisen vienninedistämismatkan hän teki yritysdelegaation kanssa toukokuun alussa Turkkiin ja kolmas suuntautuu ensi viikolla Azerbaizhanin Bakuun. Keskiviikosta perjantaihin kestävällä matkalla on mukana kahdeksan suomalaisyrityksen edustajat. Koskinen neuvottelee maatalousministerikollegansa kanssa  kaupallisen yhteistyön kehittämisestä ja osallistuu elintarviketeollisuus- ja maatalousnäyttelyn avajaisiin.

Viime vuonna alkunsa saanut Team Finland-verkosto kokoaa yhteisen sateenvarjon alle Suomen taloudellisia ulkosuhteita ja yritysten kansainvälistymistä edistävät toimijat kotimaassa ja ulkomailla.  

- Maa- ja metsätalousministeriö korostaa ja edistää verkoston toiminnassa elintarvikeviennin, biotalouden sekä maatalous- ja elintarvikealan osaamisen ja teknologiaviennin merkitystä, Koskinen toteaa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
erityisavustaja Tiina Rytilä, p. 0295 162 132
neuvotteleva virkamies Kimmo Närhinen, p. 040 7739 662
etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs