Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Mopomestaruuskilpailut ABC Palokassa 24.5, ABC Fest Keljonkankaalla 27.5.

Osuuskauppa Keskimaa

Mopomestaruuskilpailut ABC Palokassa 24.5, ABC Fest Keljonkankaalla 27.5.

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2011 klo 13:19
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Jyväskylän ensimmäiset Mopomestaruuskilpailut järjestetään tiistaina 24.5. ABC Palokan piha-alueella.

Keljonkankaan alueen nuoret kokoontuvat ABC Fest –tapahtumaan perjantaina 27.5.

 

ABC-liikennemyymälöistä on muodostunut nuorten keskuudessa hyvin suosittuja kokoontumispaikkoja.

Keskimaan ABC-liikennemyymälöissä aikaansa viettävien nuorten parissa tehdyn tutkimuksen mukaan pojilla ABC:hen kytkeytyy tiiviisti mopokulttuuri ja tytöillä kahvilakulttuuri. Tutkimukseen haastatelluista nuorista 83 % kertoi käyvänsä ABC:llä vähintään kerran päivässä. ABC houkuttaa kavereiden tapaamisen, viihtymisen ja pelaamisen takia, ei niinkään siksi, ettei muita paikkoja olisi tarjolla.

 

Keskimaan liikennemyymälöistä nuoret viihtyvät erityisesti ABC Keljonkankaalla ja ABC Palokassa. Nuorten suosio on tervetullut, mutta on tuonut mukanaan myös haasteita kohdata nuoria.

– Tästä syystä olemme lähteneet yhdessä nuorten ja heidän vanhempiensa, kaupungin ja seurakunnan nuorisotyön, nuorisojärjestöjen sekä poliisin kanssa laatimaan ABC-hengailulle yhteisiä pelisääntöjä ja toimintamalleja, joissa korostetaan sääntöjen noudattamista, hyviä tapoja ja toisten ihmisten kunnioittamista, toteaa liikennemyymäläpäällikkö Ari Partanen ABC Keljonkankaalta.

– Pyrimme siihen, että meillä on tulevaisuudessa huoneentauluna yhdessä hyväksytyt pelisäännöt, joita kaikki mukisematta noudattavat. Saamme asiakkaiksemme vuosittain uuden nuorten sukupolven, joten on tärkeää, että toimintatavat ovat selkeät ja kaikille samat, hän jatkaa.

 

ABC Keljonkankaalla ja ABC Palokassa järjestettiin viime vuoden aikana nuorten, heidän vanhempiensa sekä nuorten parissa työskentelevien välisen vuorovaikutuksen sujuvoittamiseksi ABC kohtaa nuoret –keskustelutapahtumia.

Tänä vuonna yhteistyöverkostossa on syntynyt jälleen uusia ideoita ja keinoja nuorten kohtaamiseen. ABC Palokassa ja ABC Keljonkankaalla järjestetään ensi viikolla kaksi uutta nuorisotapahtumaa.

 

ABC Palokan piha-alueella kilpaillaan tiistaina 24.5. Jyväskylän Mopomestaruudesta. 15-17-vuotiaille tarkoitetussa kisassa vastataan liikenneturvallisuuteen liittyviin teoriakysymyksiin sekä ajetaan taitoajoradalla mopolla tai skootterilla. 15-17-vuotialle suunnatussa kilpailussa on omat sarjat tytöille ja pojille. Mestaruus edellyttää ajokin käsittelytaitoa sekä turvallisen liikennesääntöjen ymmärtämistä teoriassa ja käytännössä.

– Keski-Suomen vilkkaimmaksi mopojen kokoontumispaikaksi arvioitu ABC Palokka sopii luontevasti tällaisen kilpailun paikaksi. Mestaruuksien ratkomisen ohella kisalla on tärkeä kasvatuksellinen, asenteisiin ja liikenneturvallisuuteen liittyvä merkitys, liikennemyymäläpäällikkö Perttu Kosonen ABC Palokasta korostaa.

 

 

ABC Keljonkankaalla järjestetään perjantaina 27.5. Keljonkankaan nuorille suunnattu ABC Fest –tapahtuma.

– Olemme sopineet lähialueen koulujen kanssa, että oppilaat pääsevät osallistumaan ABC Festiin.  Ohjelmalavalla nähdään bändi- ja kuoroesityksiä ja teltassa yhteistyökumppanimme esittelevät omaa toimintaansa. ABC Festin juontaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelun vastaava nuoriso-ohjaaja, aikoinaan Trio Niskalaukauksen rumpalina toiminut Seppo Pohjolainen, Ari Partanen kuvailee.

– Resurssimme ovat rajalliset, joten ABC Fest on paikallinen tapahtuma, joka on tarkoitettu vain Keljonkankaan alueella asuville nuorille. Odotamme mukaan 250-300 osallistujaa, hän kertoo.

 

Mopomestaruuskilpailujen sekä ABC Fest –tapahtuman järjestelyistä vastaavat ABC-liikennemyymälöiden kanssa yhteistyössä Autoliiton Tikkakosken osasto, Liikenneturva, Jyväs-Marine, Jyväskylän nuorisovaltuusto, Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelu, Katupäivystys Synkkis, Jyväskylän seurakunnan Saapas-ryhmä, 4H-yhdistys sekä poliisi. Mopomestaruuskisan suojelijana toimii Harri Rovanperä.

 

Tervetuloa Jyväskylän Mopomestaruuskilpailuun ABC Palokkaan tiistaina 24.5.2011 kello 18 sekä ABC-Fest –tapahtumaan ABC Keljonkankaalle perjantaina 27.5. kello 13-18.

 

Lisätietoja:

Liikennemyymäläpäällikkö Perttu Kosonen, 050 340 4766 (ABC Palokka)

Liikennemyymäläpäällikkö Ari Partanen, 050 584 8765 (ABC Keljonkangas)

 

Keskimaa tiedottaa:

ma 23.5. Alkuvuoden toimintakatsaus, lehdistötiedote

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa sekä rautakauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 660 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 108 000. Keskimaa työllistää noin 1900 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs