Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Merkittävä eurooppalainen kongressi osaksi ensi kesän EU–Venäjä-innovaatiofoorumia

EU-Russia Innovation Forum & EBN Annual Congress

Merkittävä eurooppalainen kongressi osaksi ensi kesän EU–Venäjä-innovaatiofoorumia

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2012 klo 10:46
Julkaisija: EU-Russia Innovation Forum & EBN Annual Congress

Pk-yritysten merkitys Euroopan talouskasvussa yksi foorumin teema

Kesäkuussa kolmatta kertaa järjestettävään EU–Venäjä-innovaatiofoorumiin odotetaan tänä vuonna runsaasti osallistujia yrityksistä. Innovaatiofoorumin yhteydessä järjestetään EBN-kongressi, joka on eurooppalaisten yrityskehitysyhtiöiden verkoston, European BIC Networkin, vuosittainen kongressi. Siihen odotetaan 200 eurooppalaista yritysmaailman edustajaa. Myös EU–Venäjä-innovaatiofoorumin ohjelmaa on painotettu yhä enemmän yrityksille. Tapahtumat järjestetään Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla (Lappeenranta University of Technology, LUT) 13.–15.6.2012.

”EU:n ja Venäjän välisen yhteistyön konkretia lähtee yrityksistä. Tätä yhteistyötä kaivataan erityisesti Euroopan tämänhetkisessä haastavassa taloustilanteessa: pienillä ja keskisuurilla yrityksillä voi olla suuri merkitys Euroopan talouskasvussa. Suomalaisten ja eurooppalaisten yritysten on kansainvälistyttävä kasvaakseen”, Lappeenrannan teknillisen yliopiston kansainvälisyydestä vastaava vararehtori Minna Martikainen kertoo.

Kansainvälistyminen vaatii pk-yrityksiltä osaamista kohdemarkkinasta. Moni yrityksistä tähyilee kehittyvistä markkinoista esimerkiksi Kiinaan tai muualle Aasiaan, vaikka Venäjä tunnetaan Suomessa parhaiten. Pitkät perinteet Venäjänkaupassa ovat opettaneet suomalaiset toimimaan Venäjällä.

”Venäjän markkinaa ylenkatsotaan edelleen ja pidetään liian vaikeana. Yrityksen olisi kuitenkin helpointa kansainvälistyä sille markkinalle, josta sen on helppo saada tietoa ja joka on lähellä, kuin kaukana sijaitsevalle tuntemattomalle markkinalle. Venäjä ei ole suomalaisyrityksille enää mahdollisuus, vaan välttämättömyys”, Martikainen toteaa.

EU–Venäjä-innovaatiofoorumin tavoitteena on osaltaan murtaa myyttejä Venäjän kaupasta ja helpottaa eurooppalaisten ja venäläisten yritysten yhteistyön aloittamista tarjoamalla tietoa ja kontakteja. Tapahtumassa käsitellään myös bisnekseen vaikuttavia megatrendejä niin EU:ssa kuin Venäjällä, koulutuksen ja osaamisen merkitystä kansainvälistymisessä sekä eri alojen, kuten nanoteknologian ja energian, tuoreinta tietoa ja liiketoimintamahdollisuuksia. Yritykset voivat osallistua myös verkottumista edistävään matchmaking-tapahtumaan.

Ilmoittautuminen EU–Venäjä-innovaatiofoorumiin on nyt alkanut. Tapahtumaan voi rekisteröityä osoitteessa www.eurussiainnoforum.com.

Lisätietoa:
Minna Martikainen
Vararehtori, professori
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
puh. +358 40 569 2652
minna.martikainen@lut.fi

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumiin. Osallistuminen edellyttää akkreditoitumista internetsivuilla: http://www.eurussiainnoforum.com/registration

Tiedustelut akkreditoinnista ja käytännön asioista:

Eeva Pihlajaniemi
P. +358 44 052 3056
eeva.pihlajaniemi@wirma.fi

www.eurussiainnoforum.com

Liitetiedostot

EU–Venäjä-innovaatiofoorumi ja EBN-kongressi järjestetään Lappeenrannassa 13–15.6.2012. Tapahtumissa tuetaan EU:n ja Venäjän välistä yhteistyötä konkreettisin keinoin: tarjoamalla tietoa ja kontakteja. Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna energia ja ympäristö, logistiikka ja liikkuvuus sekä yritysten verkottuminen. Tapahtumat järjestävät Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja European BIC Network.

www.lappeenranta.fi
www.lut.fi
www.ebn.be

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs