Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Mediakutsu tutkimusjulkistukseen: Kuluttajan ostoprosessi – onnistunut ostos nojaa tietoon ja myymälään

Kaupan liitto

Mediakutsu tutkimusjulkistukseen: Kuluttajan ostoprosessi – onnistunut ostos nojaa tietoon ja myymälään

Kutsu.
Julkaistu: 04.05.2016 klo 14:31
Julkaisija: Kaupan liitto

Miten ostospaikka valitaan? Miten mobiilin käyttö eroaa eri tuotteiden ostopolussa? Miten onnistunut ostokokemus syntyy? Entä mikä ostamisessa menee pieleen?

Kaupan liitto julkistaa tutkimuksen kuluttajien ostoprosesseita No channels – Yksilöllinen asiakaskokemus -tapahtumassa 11.5. kello 10.

Tutkimuksessa on selvitetty, miten kuluttaja käyttäytyy ostaessaan ruokaa, miesten vaatteita, kosmetiikkaa ja urheiluvälineitä. Päätuloksia esittelee Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja ja tuloksia kommentoi professori Hannu Saarijärvi Tampereen yliopistosta.

Tutkimus on osa Kaupan liiton ja Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun yhteistyötä. Kuluttajakyselyn on toteuttanut TNS Gallup.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan Finlandia-taloon Helsinkiin kuulemaan myös esimerkkejä, miten yritykset ovat uudistaneet liiketoimintansa luodakseen asiakkaillensa yksilöllisen, tunteita herättävän ostokokemuksen.

Aika: Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 – 16.30
Paikka: Finlandia-talo, Helsinki-sali, Mannerheimintie 13e, Helsinki

Tapahtumassa kuullaan muun muassa esimerkkejä, millaista toimipaikkamuotoilua Pohjois-Amerikassa tehdään tällä hetkellä asiakaskokemuksen kehittämiseksi.

James Farnell Retail Design Institutesta valottaa, miten kaupan alan edelläkävijät ovat onnistuneet yhdistämään digitaalista ja fyysistä maailmaa yhtenäiseksi kokemukseksi.

Chris Dieringer Microsoft Retail Storesista puolestaan kertoo, miten asiakas voidaan sitouttaa modernien toimipaikkaratkaisujen avulla.

Koko No channels – Yksilöllinen asiakaskokemus -tapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta kauppa.fi/k/nochannels/ohjelma

Ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt:

tiedottaja Henna-Katriina Tuominen, henna-katriina.tuominen(at)kauppa.fi, p. 040 587 2585

viestintäjohtaja Pia Pere-Vanhanen, pia.pere-vanhanen(at)kauppa.fi, p. 040 867 1708

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Kauppa työllistää noin 300 000 henkilöä Suomessa. Kaupan liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. www.kauppa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs