Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Maailman pohjoisin gini tulee Suomesta

Sangen Oy

Maailman pohjoisin gini tulee Suomesta

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2016 klo 08:00
Julkaisija: Sangen Oy

Oululainen alkoholituotteita valmistava ja myyvä Sangen Oy on ollut viime aikoina otsikoissa käynnissä olevan osakeantinsa, sekä Lapin Kullan entisenä tehtaana tunnetun Tornion panimon uudelleenkäynnistämisen johdosta.
 
Alkuvuodesta tehdyn yrityskaupan myötä Sangen sai haltuunsa perinteikkään katajapohjaisen viinan tuotannon resepteineen.
 
– Vanha resepti antoi hyvän pohjan tuotteen jatkokehittelylle, ja kirkkaasta katajaviinasta oli verrattain lyhyt matka erinomaiseksi giniksi, kertoo Sangenin markkinoinnista vastaava Jami Teirikari. – Uusi gini suunniteltiin nykypäivän makutottumuksiin, ja pyrkimys on nousta kansainvälisille markkinoille maailman pohjoisimpana gininä. Pohjoisen eksotiikka tuntuu purevan maailmalla, mutta pelkän Lappi-leiman iskeminen tuotteisiin ei takaa menestystä. Sangenin toistaiseksi nimetön gini valmistetaan pohjoisen puhtaaseen pohjaveteen, ja myös raaka-aineet tulevat Pohjois-Suomesta. Monissa asioissa menemme sieltä missä aita on korkein, mutta se on Sangenin erottautumiskeino, toteaa Teirikari.
 
– Giniä on valmistettu alunperin lääkkeeksi, joten katajan ja yrttien pitoisuuksilla on ollut oma merkityksensä. Nykypäivän ginissä maistuu usein kiire. Uuttamiseen pitää käyttää riittävästi aikaa, jolloin juoman maku on syvempi ja halutut aromit saadaan tislattua tuotteeseen, kertoo Sangenin tuotekehityksestä vastaava Jaakko Pellinen.
 
Sangen Oy:n gini on tulossa markkinoille porrastetusti vuoden 2016 aikana. Juomatoimitukset Pohjois-Suomen laskettelukeskuksiin ja ravintoloihin alkavat kevään aikana.
 
 
 
Lisätietoa aiheesta:
 
Jami Teirikari, markkinointijohtaja
Puh. 040-9030645 / jami.teirikari@sangen.fi
 
Jaakko Pellinen, laboratorio & tuotekehitys
Puh. 050-5916109 / jaakko.pellinen@sangen.fi

Liitetiedostot

Sangen Oy on oululainen v. 2015 perustettu yritys, joka valmistaa ja valmistuttaa alkoholipitoisia juomia, pääasiassa suomalaisista puhtaista raaka-aineista. Toiminnan ytimenä on tuotekehityslaboratorio. Sangen Oy on myös Tornion Panimon pääomistaja ja aloittanut 10.2. investoinnin kohteena olevalle panimolle erillisen osakeannin osoitteessa www.sangen.fi/anti.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs