Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Leipomoalan PM-kilpailuissa kondiittori- ja leipurikilpailujen voitot vei Ruotsi

Tampereen Messut

Leipomoalan PM-kilpailuissa kondiittori- ja leipurikilpailujen voitot vei Ruotsi

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2014 klo 17:21
Julkaisija: Tampereen Messut

ELINTARVIKETEOLLISUUS- JA PAKKAUSALAN MESSUT JÄLLEEN 2017

Perjantaina 10.10. päättyneet kansainväliset NordicFood 2014- ja NordicPack 2014 -messut kokosivat Tampereelle 3333 elintarvike- ja pakkausalan ammattilaista tutustumaan 125 näytteilleasettajan tuotteisiin ja palveluihin sekä uutuuksiin. Kolmipäiväinen tapahtuma tarjosi laajan katsauksen elintarvike- ja pakkausalan näkymistä ja ajankohtaisista asioista. Messuilla järjestettiin myös leipomoalan PM-kilpailut, jossa mittelivät Norja, Ruotsi, Suomi ja Tanska. Ensimmäistä kertaa pidetyn Nordic Pastry Cup -kondiittorikilpailun ja neljännen kerran toteutetun leipurikilpailun Nordic Bakery Cupin voitti Ruotsi. Seuraavat NordicFood- ja NordicPack-messut järjestetään Tampereella syksyllä 2017.

– NordicFood- ja NordicPack-messuilla keskusteltiin laajasti elintarvike- ja pakkausalan ajankohtaisista muutoksista ja uudistuksista. Alan asiantuntijoiden puheenvuorot vetivät paljon messuvieraita seminaareihin ja tietoiskuihin. Leipomoalan PM-kilpailut toivat messuille kansainvälistä ja hyväntuulista tunnelmaa, kertoo projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

– Tampere on hyvä paikka järjestää elintarviketeollisuuden messut, koska etelästä ja pohjoisesta tultaessa tämä toimii keskipisteenä useille alan toimijoille ja alueella on jo itsessään paljon elintarvikealan teollisuutta, sanoo toimitusjohtaja Christer Weckström Finnvacum Oy:stä.

– Olemme enemmän kuin tyytyväisiä tapahtumaan. Meille on tullut paljon hyviä kontakteja, uusia asiakkuuksia ja liidejä. NordicPack- ja NordicFood-messut on kompakti kokonaisuus, jonka ansiota meille tärkeät yhteyshenkilöt ovat löytäneet suoraan osastollemme. Olemme tyytyväisiä yleiseen fiilikseen messuilla ja tulemme varmasti ensi kerrallakin, toteaa myyntipäällikkö Ilkka Louhi DS Smithiltä.  
Katso nämä ja muut videohaastattelut kokonaisuudessaan mediasivuilta: www.nordicfoodexpo.fi (Medialle).

Nordic Bakery Cup: Leipurikilpailun ykköseksi Ruotsin joukkue – Suomi sai pronssia

Neljättä kertaa järjestetyn Nordic Bakery Cup -leipurikilpailun voiton vei Ruotsin joukkue, jossa kilpailivat Moa Brink, Martin Frankenberg ja Susanna Söderman tuomarinaan Håkan Johansson. Kunkin maan kolmen hengen joukkueet tekivät kilpailutöinä ruokaleivät, kahvileivät ja leipätaitotyön teemalla Nordic nature – Pohjoismainen luonto. Suomi sijoittui kolmanneksi. Suomen leipurijoukkueessa kilpailivat Katri Mäkinen, Elonen Oy Leipomo, Jämsä, Tytti Tukiainen, Linkosuon Leipomo Oy, Kangasala, Meiju Petrelius, Leipurin Oy, Vantaa. Valmentajana ja tuomarina toimi Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy, Hämeenlinna. Kilpailujen järjestäjinä toimivat Tampereen Messut Oy ja Suomen Leipuriliitto ry yhteistyökumppaneineen.
Kuvat ja videot kilpailuista sekä palkituista tallennetaan mediasivuille: www.nordicfoodexpo.fi (Medialle).

Nordic Pastry Cup: Kondiittorikilpailun voitti Ruotsi

Ensimmäisen kerran toteutetun Nordic Pastry Cup -kondiittorikilpailun voitti keskiviikkona Ruotsin joukkue, jossa kilpailivat Ronny Latva ja Fredrik Borgskog tuomarinaan Johan Sandelin. Kilpailun teemana oli Romantic. Kunkin maan joukkueessa kilpaili kaksi kondiittoria, jotka valmistivat kahdeksan tunnin aikana suklaa-lautasjälkiruoan, petit fours -leivoksia sekä kolmikerroksisen hääkakun. Suomen kondiittorijoukkueessa kilpailivat Vilppu Hänninen ja Tuomo Pynnönen, Konditoria pH7, Tuusula. Valmentajana ja tuomarina toimi Toni Rantala Konditoria pH7, Tuusula.
Kuvia ja videoita kilpailusta löytyy mediasivuilta: www.nordicfoodexpo.fi (Medialle).

Mediamateriaalit, videokirjasto ja kuvapankki: www.nordicfoodexpo.fi (Medialle)

Lisätiedot: www.nordicfoodexpo.fi, www.nordicpackexpo.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi,
Facebook: facebook.com/tampereenmessut,
Twitter: @TampereenMessut, #NordicFood, #NordicPack

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi
NordicFood: Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
NordicPack: Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923,
raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs