Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Lattia määrittelee paljon asunnon myyntiarvoa

MyyAsuntoni.fi

Lattia määrittelee paljon asunnon myyntiarvoa

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2014 klo 07:00
Julkaisija: MyyAsuntoni.fi

Lattian kunnolla on huomattava merkitys asuntoa myytäessä. Asiantuntija Päivi Väyrynen-Galbe kertoo MyyAsuntoni.fi -sivuston blogissaan, mitä lattian vaihdossa tulee ottaa huomioon, jotta lopputulos on toivottu. 

Aluslattian tasaisuus ja kunto määrittelee työn vaativuuden

Helpoimmillaan lattian uusiminen nähdään lukkoponttisen laminaatin asentamisella vanhan materiaalin, esimerkiksi muovimaton, päälle. Onnistuneessa lattiaremontissa on kuitenkin otettava huomioon aluslattian kunto. Muovimattoisesta lattiasta ei välttämättä huomaa silmänvaraisesti tasauspoikkeamia. Aluslattian täytyy olla myös kuiva, kiinteä ja puhdas. Jos vanha lattiamateriaali on poistettava ja lattia tasoitettava, on valmistauduttava pölyisempään ja äänekkäämpään työhön. Vanhemmat materiaalit on usein kiinnitetty liimaamalla ja ennen tasoitusta on kiinnitysaine hiottava pois.

Lattiaremontti taloyhtiössä

Asunto-osakkeen lattiaremontissa on tarkistettava isännöitsijältä tai hallitukselta, onko lattiamateriaalin vaihto luvanvaraista taloyhtiössä. Isännöitsijäliiton mukaan vanhan lattiamateriaalin uuteen vastaavaan materiaaliin voi asentaa ilman ilmoitusvelvollisuutta, mutta esimerkiksi muovimaton vaihto eri materiaaliin on ilmoitettava, koska se voi vaikuttaa äänieristykseen. Nämä asiat on hyvä tarkistaa jo suunnitteluvaiheessa jotta remontissa ei tulisi yllättäviä menoeriä ja hankaluuksia. 

Lattioista löytyy jokaiseen makuun käyttötarkoitusta unohtamatta

Lattia valitaan usein ulkonäön perusteella, mutta valinnassa kannattaa huomioida myös hoidon helppous, tekniset ominaisuudet ja asennustavat. On hyvä miettiä, mitä lattialta odottaa ja minkälaiseen kulutukseen materiaali joutuu. Jos valintasi on kestettävä isältä pojalle, on sinun oltava valmis maksamaan pitkästä iästä. Tällöin usein päädytäänkin parketteihin, joihin saadaan lisää käyttöikää hiomalla. Tarkista kuitenkin ettet päädy edullisempaan parkettiin, jota ohuuden takia ei voi hioa. Parkettilattioissa käytetään paljon yksisauvaista lankkuparkettia, joka on ulkonäöltään ylellisin, hinnaltaan kallein, mutta laadultaan valikoiduin.

Lue koko blogi osoitteessa: http://blogi.myyasuntoni.fi/blog/2014/10/03/lattia-maarittelee-paljon-asunnon-myyntiarvoa/

MyyAsuntoni.fi on palvelu kiinteistönvälittäjien vertailuun ja tarjouspyynnön lähettämiseen. Sivustolla olevassa blogissa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Lisätietoa: toimitusjohtaja Jussi Hietaranta, jussi@myyasuntoni.fi, 040-7368747

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs