Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Lantmännen ostaa VAASANin

VAASAN-konserni

Lantmännen ostaa VAASANin

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2015 klo 10:30
Julkaisija: VAASAN-konserni

Pohjoismaiden suurimpiin elintarvikealan yhtiöihin kuuluva Lantmännen ek. för. ostaa VAASAN Group Oy:n (VAASAN) sen nykyiseltä omistajalta Lion Capitalilta. Kaupan myötä VAASAN ja Lantmännen Unibake laajentavat  yhteistä tuotetarjontaansa ja parantavat palvelukykyänsä sekä asemaansa Itämeren alueella.

Lantmännen on 32 000 ruotsalaisen maanviljelijän omistama osuuskunta ja Pohjoismaiden johtavia toimijoita maanviljelyn, koneiden, bioenergian ja elintarvikkeiden alalla. Lantmännenillä on yli 8 000 työntekijää ja toimintaa yli 20 maassa, ja sen liikevaihto on noin 33 miljardia Ruotsin kruunua.

Lantmännen omistaa jo noin 8 % VAASANin osakkeista ja hankkii tällä kaupalla omistukseensa koko osakekannan. Kaupan toteutumisen jälkeen VAASAN siirtyy osaksi Lantmännenin tytäryhtiötä Lantmännen Unibakea.

Lantmännen Unibake on kansainvälinen pakaste- ja tuoreleipätuotteita päivittäistavarakauppa- ja foodservice-asiakkaille valmistava leipomoyhtiö. Yrityskauppa parantaa Lantmännen Unibaken nykyistä tuotetarjontaa uusilla tuotteilla ja konsepteilla ja tarjoaa sille vakiintuneen kansainvälisen aseman esimerkiksi hapankorppujen markkinoilla. Kauppa laajentaa myös Lantmännen Unibaken maantieteellistä läsnäoloa Itämeren alueella.

”Yrityskaupan myötä pääsemme osaksi yhtä oman toimialamme johtavaa pohjoismaista toimijaa ja parannamme edelleen palvelu- ja toimituskykyämme asiakkaillemme ja kuluttajille. Kauppa avaa myös lisää kansainvälisiä mahdollisuuksia VAASANin ja Lantmännenin henkilöstölle. Tämä on uusi, kiinnostava vaihe kummallekin yhtiölle”, sanoo VAASANin toimitusjohtaja Esa Rautalinko.

”Yrityskauppa vastaa hyvin strategista tavoitettamme parantaa asemaamme Pohjois-Euroopassa. VAASAN ja Lantmännen Unibake täydentävät hyvin toisiaan. Yhdessä voimme vastata paremmin asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin, laajentaa tuotetarjontaamme ja panostaa tuotekehitykseen ja innovaatioihin asiakkaidemme hyödyksi”, sanoo Lantmännenin toimitusjohtaja Per Olof Nyman.

”Kauppa parantaa palvelu- ja toimituskykyämme asiakkaille ja kuluttajille sekä yhteistä tuotetarjontaamme, johon kuuluu tämän jälkeen laaja valikoima tuotteita. Yhdessä meillä on aiempaa laajempi maantieteellinen peitto, ja voimme tarjota uusia, innovatiivisia tuotteita”, toteaa Lantmännen Unibaken toimitusjohtaja Werner Devinck.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaista viranomaisten hyväksyntää. Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2015 puoliväliin mennessä.

 

Lisätietoja antavat:

Esa Rautalinko, toimitusjohtaja, VAASAN-konserni,  +358 400 740 997, esa.rautalinko@vaasan.com

Mira Perander, viestintäpäällikkö, VAASAN-konserni, +358 50 560 3327, mira.perander@vaasan.com

 

Per Olof Nyman, toimitusjohtaja, Lantmännen,  +46 730 46 58 00, per.olof.nyman@lantmannen.com

Werner Devinck, toimitusjohtaja, Lantmännen Unibake, +45 762 85 100,  werner.devinck@lantmannen.com

Lantmännen viestintä, +46 730 46 58 00

Liitetiedostot

VAASAN
VAASAN-konserni on kansainvälinen leivonnan edelläkävijä ja johtavia elintarvikealan toimijoita Pohjoismaissa ja Baltiassa. VAASAN on myös maailman suurin hapankorppujen ja toiseksi suurin näkkileivän valmistaja sekä merkittävä toimija leivonnaispakasteissa Pohjoismaissa. Yhtiön tuotevalikoima koostuu tuoreista leivistä, kahvileivistä, leivonnaispakasteista, hapankorpuista ja näkkileivistä. Vuonna 2013 VAASAN-konsernin liikevaihto oli noin 414,5 miljoonaa euroa ja konserni työllisti noin 2 745 henkilöä. www.vaasan.com

Lantmännen
Lantmännen on 32 000 ruotsalaisen maanviljelijän omistama osuuskunta ja Pohjoismaiden johtavia toimijoita maanviljelyn, koneiden, bioenergian ja elintarvikkeiden alalla. Lantmännenillä on yli 8 000 työntekijää ja toimintaa yli 20 maassa, ja sen liikevaihto on noin 33 miljardia Ruotsin kruunua. Sen tunnetuimpia brändejä ovat AXA, Kungsörnen, GoGreen ja Gooh. www.lantmannen.com

Lantmännen Unibake
Lantmännenin tytäryhtiö Lantmännen Unibake on kansainvälinen leipomoryhmä, jonka erikoisalaa ovat pakastetut ja tuoreet leipomotuotteet päivittäistavarakauppa- ja foodservice-asiakkaille. Sen omistavat ruotsalaiset maanviljelijät Lantmännen-konsernin kautta.

Lantmännen Unibakella on leipomoita 11 maassa. Pääkonttori sijaitsee Tanskassa. Sen tunnetuimpia brändejä ovat Schulstad ja Hatting. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on yli 7 miljardia Ruotsin kruunua, ja sen palveluksessa työskentelee 3 800 henkeä 18 maassa. www.lantmannen-unibake.com

Lion Capital
Lion Capital on kuluttajatuotteisiin erikoistunut sijoitusyhtiö, joka keskittyy pitkäjänteiseen arvon kasvattamiseen vahvojen brändien kautta. Vuonna 2004 perustettu Lion Capital keskittyy sijoittamaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoille, ja se työllistää 19  rahoitusalan ammattilaista toimipisteissään Lontoossa ja Los Angelesissa. Lion Capital hallinnoi yli 6 miljardin euron sijoitettua pääomaa. www.lioncapital.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs