Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » LAMK tiivistää yhteistyötä Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMK tiivistää yhteistyötä Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2015 klo 14:29
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Osuuskauppa Hämeenmaa on hyödyntänyt yhteistyömahdollisuuksia Lahden ammattikorkeakoulun kanssa monipuolisesti ammattikorkeakoulun alkuajoista lähtien. Eri koulutusalojen opiskelijoita on ollut harjoittelussa eri Hämeenmaan toimipisteissä, opiskelijoille on järjestetty yritysvierailuja ja asiantuntijavieraat Hämeenmaalta ovat käyneet luennoimassa opiskelijoille mm. urapolusta s-ryhmässä ja kaupan ketjuliiketoimintaan liittyvistä asioista.

Hämeenmaa on ollut myös mukana suunnittelemassa LAMKin liiketalouden alan kaupan ketjuliiketoimintaan liittyvää koulutusmoduulia, jossa keskitytään kaupan liiketoimintakonseptien soveltamiseen ja esimiesosaamiseen.

Lisäksi Hämeenmaa osallistuu vuosittain opiskelijoiden järjestämään DuuniExpo-tapahtumaan sekä liiketalouden alan yritysportfoliotoimintaan. Valtakunnallisesti S-ryhmä ja alueosuuskaupat ovat palkinneet vuosien varrella opiskelijoita Praxis-stipendillä, joka on tunnustus hyvin suoritetusta harjoittelusta.

Palveluliiketoimintaa edelsi kaupan ja ketjuliiketoiminnan tradenomipolku

Ensimmäinen puitesopimus Hämeenmaan ja LAMKin välillä allekirjoitettiin vuonna 2002. Samana vuonna käynnistettiin yhteistyössä uusi Retail-tradenomipolku, jossa kaupan ja ketjuliiketoiminnan alalle haluavien opiskelijoiden joukosta valittiin vuosittain joukko kouluttautumaan erityisesti kaupan alan esimiestehtäviin.

- Valituille opiskelijoille tarjottiin mahdollisuutta työskennellä ja harjoitella sekä suorittaa opintoihin kuuluvia projekti- ja opinnäytetehtäviä Osuuskauppa Hämeenmaan eri toimipisteissä. Vuosien varrella polulle valituista opiskelijoista osa on edelleen Hämeenmaan palveluksessa, kertoo liiketalouden lehtori Liisa Laiho LAMKista.

Viimeiset rekrytoinnit Retail-polulle tehtiin vuonna 2013, jolloin LAMKissa käynnistettiin palveluliiketoiminnan opinnot. Palveluliiketoiminnan tradenomien opintoihin kuuluu ensimmäisenä vuonna työyhteisöoppiminen, jolloin opiskelijat ovat neljänä päivänä viikossa palvelusektorin työyhteisöissä tutustumassa ja oppimassa alaan.

Yhteistyömuotoja kehitetään jatkuvasti

Huhtikuussa 2015 yhteistyötä vahvistettiin uudella puitesopimuksella, jonka tarkoituksena on kehittää ja vahvistaa osapuolten kumppanuutta siten että yhteistoiminta tukee molempien osapuolten kilpailukyvyn kasvattamista, strategisia ja operatiivisia tavoitteita sekä henkilöstön ja opiskelijoiden osaamista ja hyvinvointia.

Puitesopimuksessa nimetyt yhteyshenkilöt tapaavat vuosittain ja pitkään toiminutta yhteistyötä jatketaan. Jatkuvasti kehitetään myös uusia yhteistyömuotoja.

- Tulevaisuus tuo tullessaan varmasti laajenevaa projektiyhteistyötä. Tästä hyvänä esimerkkinä lähiruokakonseptin esillepanon kehittäminen ja Kodin Terran takuuremonttikonseptin markkinoiminen. Opinnäytetöiden lisäksi toteutetaan tulevaisuudessa laajempia kehittämisprojekteja, uskoo puitesopimuksen yhteyshenkilö Janette Eerola LAMKista.

Lue myös: Lanseeraussuunnitelma Takuuremontti-palvelulle opiskelijaprojektina, case Kodin Terra ja Welho Tek Oy  

Lisätietoja
Janette Eerola, palvelukoordinaattori
Lahden ammattikorkeakoulu
p. 044 708 0403
janette.eerola@lamk.fi

 

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs