Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Lakipaketti alentaa autojen korjauskustannuksia

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Lakipaketti alentaa autojen korjauskustannuksia

Julkaistu: 01.12.2010 klo 09:24
Julkaisija: Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Autonvalmistaja ei voi määrätä, että auto pitäisi korjata merkkihuoltamossa. Takuu säilyy, kunhan vain käytetään valmistajan hyväksymiä osia.

EU:n komissio antoi 1.6.2010 uuden Ryhmäpoikkeusasetuksen autojen varaosakaupan ja huoltokorjaamotoiminnan kilpailun tehostamiseksi. Asetus ja sitä täydentävät Suuntalinjat ovat voimassa vuoteen 2023. Lakipaketin sisältö vastaa pääosin aikaisempaa vastaavaa asetusta (vuodelta 2002) mutta on kuitenkin tiukempi ja yksiselitteisempi.

Komissio on kertonut tavoittelevansa autoon liittyvien huolto- ja korjauskustannusten alentamista edistämällä kilpailun lisäämistä. Asetus koskee kuitenkin myös hyötyajoneuvokauppaa (kaikkia, joissa on vähintään kolme pyörää).

- Käytännön vaikutukset näkynevät autonvalmistajien valtuuttamien huolto- ja varaosaketjujen ja niin sanotun riippumattoman toimijakentän toimintaedellytyksissä. Varaosien ja autoa koskevan teknisen tiedon saatavuus tulisi olla kummassakin ryhmässä suurin piirtein sama lukuun ottamatta sellaista tietoa, joka on luonteeltaan kaupallista eikä siten vaikuta huollon tai korjauksen onnistumiseen, johtaja Heikki Ojanperä Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksestä sanoo.

Lakipaketti koskee useita Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen 21:stä jaostosta.

Autoihin käytettävien varaosien ei tarvitse olla valmistajan merkkiä, mutta niiden on täytettävä valmistajan laatuvaatimukset, jotta takuu säilyisi. Kaikki sellainen auton tekninen tieto, joka on valtuutettujen toimijoiden käytössä, tulee saattaa pyynnöstä myös riippumattomien toimijoiden käyttöön. Mitä nämä tiedot ovat, tarkennetaan tulevassa euro 5/6- tyyppihyväksyntäsetusmuutoksessa.

Kuluttaja voi huollattaa ja korjauttaa autonsa haluamassaan huoltamossa, kunhan laatuvaatimukset täyttyvät. Tämä ei heikennä kuluttajan oikeuksia valmistajan virhevastuun eikä takuun suhteen.

Lakipaketti on hidasvaikutteinen, sillä kenttä reagoi uusiin vaatimuksiin vaiheittain jakelusopimuksia uusittaessa ja liiketoiminnan investointeja kohdennettaessa. Toisaalta se toteutuu kilpailuviranomaisten tulkintojen ja tuomioistuinratkaisujen myötä vaiheittain koko sisämarkkinoilla.

- Uuden ryhmäpoikkeusasetuksen edellyttämiin muutoksiin tulee pyrkiä reagoimaan mahdollisimman nopeasti, sillä nykyiset sopimukset eivät enää välttämättä täytä poikkeuksen saamiselle asetettuja edellytyksiä. Tällaisessa tilanteessa sopimukset voivat olla kilpailusääntöjen vastaisia, ja niiden oveltaminen sisältää sakkoriskin, asianajaja Maarika Joutsimo asianajotoimisto Hammarström Puhakka Partnersista sanoo.

Frankfurtissa 16.9. järjestetyssä paneelikeskustelussa komissio viestitti tyytyväisyyttään onnistuneeseen lakipakettiin. Euroopan johtavien autonosien valmistajien mukaan on vielä liian arvioida muutosten voimaa.

 Lisätietoja:

Heikki Ojanperä
Johtaja
Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry         
heikki.ojanpera@tekninen.fi
puhelin + 3589 6824 1322

www.tekninen.fi

www.autonhuolto.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs