Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Lähimaksuominaisuuden sisältävät Visa-kortit otettu hyvin vastaan Suomessa

Pilgrim Oy

Lähimaksuominaisuuden sisältävät Visa-kortit otettu hyvin vastaan Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2014 klo 08:37
Julkaisija: Pilgrim Oy

Helsinki – 2.6.2014 Lähimaksuominaisuuden sisältävät Visa Contactless -kortit yleistyvät Suomessa  nopeasti. Vähittäistavarakaupoista esimerkiksi Lidl, Siwa, Valintatalo ja R-kioski ovat jo ottaneet lähimaksamisen käyttöön.

 ”Olemme tyytyväisiä siihen, miten hyvin lähimaksaminen on otettu Suomessa vastaan. Lähimaksumahdollisuuden sisältävät kortit ja lähimaksaminen yleistyvät nopeasti ja vuoden loppuun mennessä lähimaksaminen tulee olemaan mahdollista yhä useammassa kaupassa,” kertoo Visa Europen Suomen maajohtaja Vesa Tukonen.

Suomen markkinoilla lähimaksuominaisuuden sisältäviä kortteja on tällä hetkellä noin 600 000.  Lähimaksuominaisuuden sisältäviä Visa-kortteja myöntävät tällä hetkellä OP, Nordea ja Aktia -pankit.

Lähimaksaminen lisääntyy, koska se on helppo, kätevä ja turvallinen tapa maksaa alle 25 euron ostoksia.Lähimaksuominaisuuden sisältävät kortit helpottavat sekä kuluttajien että kauppiaiden arkea. Alle

25 euron ostoksissa korttia ei tarvitse laittaa maksupäätteeseen, eikä tunnuslukua tarvitse näppäillä, vaan maksaminen onnistuu koskettamalla kortilla maksupäätettä.

Visa lähimaksukortit ovat käytössä jo 25 Euroopan maassa. Eniten Visa lähimaksukortteja on otettu käyttöön Puolassa, Iso-Britanniassa ja Espanjassa. Viimeisen 12 kuukauden aikana Visa Europen lähimaksukorttien määrä on yli kaksinkertaistunut.  Euroopan markkinoilla on tällä hetkellä noin  87 miljoonaa Visa lähimaksukorttia ja 1 400 000 lähimaksuun sopivaa maksupäätettä.

Visa Europen mukaan Isossa Britanniassa tehtiin yli 100 miljoonaa Visa lähimaksukorttiostosta viimeisen 12 kuukauden aikana. Kasvu on huomattava edellisen vuoden 25 miljoonaan ostokseen verrattuna. Pohjoismaissa Suomi on edelläkävijä lähimaksuteknologian hyödyntämisessä.

“Lähimaksaminen nopeuttaa maksutapahtumaa ja auttaa lyhentämään jonoja.  Siitä on hyötyä erityisesti kioskeissa, pikaruokaravintoloissa, kahviloissa ja päivittäistavarakaupoissa sekä massatapahtumissa ja julkisessa liikenteessä, joissa ostokset ovat usein arvoltaan pieniä”, Tukonen listaa.

Visa lähimaksukortit ovat turvallisia käteiseen rahaan verrattuna. Visa lähimaksukorteissa on turvalliset sirukortti- ja tunnuslukuominaisuudet. Maksu tapahtuu muutamassa sekunnissa koskettamalla maksupäätettä lähimaksukortilla tai lähimaksuominaisuudella varustetulla mobiililaiteella.  

Yli 25 euron arvoisten ostosten maksamiseen vaatii edelleen sirukortin ja tunnusluvun näppäilyn.  Myös alle 25 euron arvoisten ostojen yhteydessä maksupääte pyytää aika ajoin asettamaan kortin maksupäätteeseen ja syöttämään kortin tunnusluvun. Näin voidaan varmistaa, että kortti on oikean kortinhaltijan hallussa.

Lisätietoja:

Vesa Tukonen
Visa Europe
e-mail:tukonen@visa.com
tel: 040 514 1424

Olli Ollila
Pilgrim oy
e-mail: olli.ollila@pilgrim.fi
tel: 040 5897754

 

Liitetiedostot

 

Visa Europe

 

Visa Europe -maksujärjestelmä on eurooppalaisten pankkien ja maksupalveluyhtiöiden omistama ja johtama palvelu 37 maassa. Visa Europe on teknisen kehityksen edelläkävijä ja tarjoaa asiakkailleen palveluita, joilla miljoonat eurooppalaiset kuluttajat, yritykset ja julkishallinnon toimijat voivat tehdä elektronisia maksusuorituksia. Sen omistajat vastaavat korttien myöntämisestä, jälleenmyyjäsopimuksista sekä kortinhaltijoiden ja jälleenmyyjien maksamista palkkioista.

 

Visa Europe tarjoaa omistajilleen korkean volyymin ja alhaisten kulujen liiketoimintamallin. Tuotot yhtiö sijoittaa liiketoimintansa kehittämiseen ja pääomansa vahvistamiseen.

 

Euroopassa on 500 miljoonaa Visa-korttia. Jokaisesta Euroopassa käytetystä 6,50 eurosta 1 euro on maksettu Visa-kortilla. Vuoden 2013 syyskuuhun mennessä Visa -korttien kokonaiskäyttövolyymi oli 2 biljoonaa euroa ja korttimaksujen määrä kasvoi 8,5 % yhteensä 1,4  biljoonaan euroon. Vuosittainen Visa verkkomaksujen määrä jatkaa kasvuaan (20 % vuosittain) ja on tällä hetkellä 240 miljardia euroa.

 

Vuodesta 2004 lähtien Visa Europe on toiminut itsenäisenä, Visa Inc:stä riippumattomana yrityksenä.  Yhtiö on rekisteröity Isossa Britanniassa ja sillä on eksklusiivinen, peruuttamaton ja ikuinen toimintalupa Euroopassa.

 

Yhtiöt toimivat yhteistyössä tarjoten mailmanlaajuisia Visa maksupalveluja. Eurooppalaisiin maksupalveluihin erikoistuneena maksujärjestelmänä Visa Europe pystyy reagoimaan nopeasti eurooppalaisten pankkien ja asiakkaiden erityistarpeisiin – kortinhaltijoiden ja jälleenmyyjien – ja toimimaan Euroopan Komission tavoitteiden mukaisesti luomalla  maksujärjestelmää sisämarkkinoille.

Lisätietoja: www.visaeurope.com 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs