Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Kotimainen logistiikkajärjestelmätoimittaja vei voiton saksalaiskilpailijasta: ALSO Finland uudisti toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmänsä alle puolessa vuodessa

Kotimainen logistiikkajärjestelmätoimittaja vei voiton saksalaiskilpailijasta: ALSO Finland uudisti toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmänsä alle puolessa vuodessa

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2012 klo 09:30
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-, kulutus- ja viihde-elektroniikkatukkuri ALSO Finland vahvisti kilpailuasemaansa ottamalla samanaikaisesti käyttöön uudet toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmät. Tampereen logistiikkakeskuksessa toteutettu mittava ICT-hanke toteutettiin ennätysajassa. Määrittelystä tuotantoon päästiin vajaassa puolessa vuodessa ilman tuotantokatkoksia. 

ALSO Finlandin operatiivinen johtaja Juha Malmivaaran mukaan yrityksen historian suurin järjestelmäinvestointi on vastaisku kohonneisiin logistiikkakustannuksiin ja tukkukaupan pirstaloitumisen aiheuttamaan kustannuspaineeseen. Malmivaara arvioi, että järjestelmäuudistuksella saavutetaan vuositasolla noin 10 - 15 % säästöt. Uudet toiminnallisuudet mahdollistavat myös uusien palvelukonseptien kehittämisen. 

– Tehokas tilaus-toimitusketju on tukkubisneksen kriittisimpiä menestystekijöitä. Kulutuselektroniikka on verrattavissa tuoretuotekauppaan, jossa nopea ja kustannustehokas jakelu on päämiehille elinehto. Nopeuttamalla varastonkiertoa ja tehostamalla sisäisiä prosessejamme pystymme parantamaan palvelutasoa loppuasiakkaalle.

Erityisen haasteelliseksi projektin teki se, että molemmat uudet järjestelmät integroitiin ja otettiin käyttöön yhtä aikaa tuotannon pyöriessä normaaliin tapaan ilman lisäresursseja. Tiukasta aikataulusta huolimatta projektissa ei otettu riskejä toimitusvarmuuden suhteen.

–  Ratkaisevaa oli, että toimittajan ratkaisu mukautui helposti olemassa oleviin prosesseihin ja tietojärjestelmiin. Jos varasto seisoo meillä päivän, kustannukset menetetty myynti mukaan lukien nousevat helposti muutamaan miljoonaan euroon. Olemme myös olennainen osa asiakkaidemme toimitusketjua. Mahdolliset häiriöt meillä heijastuvat suoraan päämiestemme liiketoimintaan. Käyttöönotto ei aiheuttanut katkosta toimituksiin, mikä on projektin mittakaava ja varaston automaatioaste huomioiden erinomainen saavutus. 

Euroopan laajuisessa tarjouskilpailussa järjestelmätoimittajaksi valikoitui tamperelainen teollisuuden ja logistiikan ohjelmistotalo Leanware Oy.  Yrityksen Motus WMS -varastonhallintajärjestelmä on kehitetty erityisesti tukkukaupan ja valmistavan teollisuuden tarpeisiin. 

– Vaakakupissa painoivat näytöt tukkukaupan logistiikasta, toimintatapojen ja ohjelmistotuotannon ketteryys sekä sitoutuminen järjestelmän jatkokehitykseen. Lähitulevaisuudessa tulemme mm. integroimaan oman varastonhallintamme suoraan asiakkaiden ERP-järjestelmiin. 

Teollisuuden ja kaupan alan yritysten logistiikkakustannukset olivat Suomessa vuonna 2011 keskimäärin 12 % liikevaihdosta (33 miljardia euroa), joista yli puolet oli yritysten sisäisiä kustannuksia. Ilman ulkomaisten tytäryhtiöiden osuutta logistiikkakustannukset vastasivat 9 % BKT:sta.

Tiedotteen liitteenä kuva Juha Malmivaarasta ja ALSO Finlandin varastosta.

 

Lisätietoja:
ALSO Finland Oy / operatiivinen johtaja Juha Malmivaara / p. 040 779 9945 / juha.malmivaara@also.com

Leanware Oy / Logistics Business Unit Manager Anssi Tikka / p. 050 443 3789 / anssi.tikka@leanware.fi

Liitetiedostot

ALSO Finland Oy on Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-, kulutus- ja viihde-elektroniikan-tukkuri, joka on erikoistunut pitkälle automatisoituihin varasto- ja kuljetuspalveluihin. ALSO Finlandin pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsevat Tampereella, jonka lisäksi Suomessa on toimipisteet Helsingissä ja Turussa. Yrityksen liikevaihto on noin 600 Meur ja henkilöstöä on 340 henkilöä. 

Leanware Oy on erikoistunut teollisuuden ja logistiikan tietojärjestelmiin ja asiantuntijapalveluihin. Tamperelainen kasvuyritys työllistää noin 60 henkilöä ja vuoden 2012 liikevaihtoennuste on 5 Meur. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs