Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Koti on ennen kaikkea ihmissuhteita varten

 IKEA Oy

Koti on ennen kaikkea ihmissuhteita varten

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2016 klo 12:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA-konsernin kolmatta kertaa tekemän maailmanlaajuisen Life at Home -tutkimuksen mukaan koti on ihmisille paljon muutakin kuin fyysistä tilaa. Lähes puolet kyselyyn vastanneista kertoivat, että koti on ennen kaikkea paikka heidän kaikista tärkeimmille ihmissuhteilleen.

Muut ihmiset ja ihmissuhteet ovat olennainen osa kodin tunnelmaa, ja Life at Home -kyselyn mukaan nimenomaan perhe, ystävät ja sukulaiset saavat kodin tuntumaan kodilta. Kyselyn mukaan onnellisissa ihmissuhteissa elävät ovat tyytyväisempiä myös muihin elämänsä osa-alueisiin: he arvioivat elämäntilanteensa, onnellisuutensa ja hyvinvointinsa sekä kotinsa fyysisenä tilana keskimääräistä paremmiksi.

Vastausten perusteella sosiaalisten suhteiden tasapainoksi tarvitaan kuitenkin myös omaa aikaa, sillä vastaajien mukaan oman tilan lisääminen voisi saada heidät voimaan paremmin kotona.

–Haluamme ymmärtää uusia elämäntapoja ja sitä, mistä ihmisten käsitys hyvästä elämästä kotona rakentuu. Kyselyn tärkein tulos on, että ihmiset määrittelevät parhaillaan uudelleen kodin käsitettä, IKEA of Swedenin tutkimuspäällikkö Mikael Ydholm sanoo.

Toinen tärkeä havainto liittyy muutoksiin ihmisten välisissä suhteissa ja yhteisessä ajassa. Teknologia ja kompaktit asuintilat vaikuttavat ihmisten käyttäytymiseen ja tunteisiin. Lähes joka neljäs vastaajista on sitä mieltä, että hyvä Wi-Fi-yhteys on ihmissuhteiden kannalta tärkeämpi kuin kodin yhteiset tilat. Lisäksi joka viides vastasi, että heille on tärkeämpää pitää yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin verkon kautta kuin kutsua heidät kylään. Teknisten laitteiden käyttö on kuitenkin myös merkittävin ihmissuhteita häiritsevä seikka kodeissa. Teknologialla onkin kodeissa sekä ihmisiä yhdistävä että erottava rooli.

– Arjen ja kotona olemisen ymmärtäminen on ydinosaamistamme. Suunnittelumme ja tuotekehityksemme perustuvat ihmisten todellisiin tarpeisiin, unelmiin ja toiveisiin. Haluamme oppia jatkuvasti lisää siitä, miten voisimme parantaa ihmisten elämänlaatua kotona ja saada kodin tuntumaan merkityksellisemmältä, IKEA of Swedenin muotoilujohtaja Marcus Engman sanoo.

IKEA-konsernin Life at Home -raportin tarkoitus on tarjota lisää tietoa ja herättää keskustelua siitä, mitä on parempi arki. Kysely toteutettiin vuoden 2016 huhti- ja toukokuussa 12 kaupungissa: Berliinissä, Lontoossa, Madridissa, Moskovassa, Mumbaissa, New Yorkissa, Pariisissa, Shanghaissa, Tukholmassa, Sydneyssä, Torontossa ja Zürichissä. Kyselyyn saatiin yli 12 000 vastausta.
Suomen maakohtaiset Life at Home -tutkimustulokset julkaistaan syksyllä.

Tutustu englanninkieliseen raporttiin: IKEA Life at Home Report 2016.

Lisätietoja:

IKEA Suomi, viestintä, pr.finland@ikea.com, puh. 040 451 7856
Annika Stubbe, viestinnän asiantuntija

Tietoja Life at Home -raportista
IKEA Life at Home -raportti on yhdistelmä aiempien tutkimusten ja IKEA-kyselyiden tuloksia sekä huhti- ja toukokuussa 2016 toteutetun maailmanlaajuisen kyselyn vastauksia. IKEA kysyi ihmisiltä vastauksia verkkopaneeleissa Berliinissä, Lontoossa, Madridissa, Moskovassa, Mumbaissa, New Yorkissa, Pariisissa, Shanghaissa, Tukholmassa, Sydneyssä, Torontossa ja Zürichissä. Tuloksena saatiin yli 12 000 vastausta 18–80-vuotiailta ihmisiltä. Tutkimuksen toteutti ruotsalainen tutkimusyritys United Minds.

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs