Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » KORJATTU: Suomen Lähikaupan Ralf Holmlund:

Suomen Lähikauppa Oy

KORJATTU: Suomen Lähikaupan Ralf Holmlund:

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2015 klo 16:08
Julkaisija: Suomen Lähikauppa Oy

Suomen Lähikaupan toimitusjohtaja Ralf Holmlund kommentoi Keskon pääjohtaja Mikko Helanderin Keskisuomalaisessa (26.3.) esittämää näkemystä Alkon sijaintipolitiikasta seuraavasti:

- Kun tiedetään, että sijainti Alkon myymälän yhteydessä nostaa kyseisen pt-kaupan yksikön liikevaihtoa keskimäärin 15 prosenttia, on kysymys Alkon myymälöiden tasapuolisesta sijoittumisesta tärkeä kaikille kaupan toimijoille, Suomen Lähikaupan toimitusjohtaja Ralf Holmlund sanoo.

Alkon myymälöistä lähes 80% sijaitsee isoissa kauppakeskuksissa  -  tyypillisimmin K- tai S-ryhmän kauppojen yhteydessä. Lähikaupan Siwojen ja Valintatalojen yhteyteen on sijoittunut vain 1 % Alkon myymälöistä.

- Myös Kilpailu- ja kuluttajavirasto on kiinnittänyt huomiota siihen, että sijoittelu on vahvistanut osaltaan kahden suurimman kaupan ryhmittymän etua pienempiin toimijoihin.  Onkin kiistatonta, että Alkon sijoittumispolitiikka on osaltaan vaikuttanut siihen, että pt-kauppa on hyvin keskittynyttä Suomessa. Reilun kilpailun kannalta onkin tärkeää, että nykyisessä sijoittelupolitiikassa valintoja ohjaa muiden kriteerien ohella myös tasapuolisuus, Ralf Holmlund sanoo.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs