Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Keskimaassa yli 700 kesätyöpaikkaa

Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaassa yli 700 kesätyöpaikkaa

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2015 klo 11:33
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Osuuskauppa Keskimaa työllistää tänä vuonna 350–400 kesätyöntekijää. Vähintään saman verran tarjotaan työpaikkoja nuorille Tutustu ja tienaa –harjoittelun merkeissä.

Keskimaa on mukana Vastuullinen kesäduuni 2015 –kampanjassa.

 

– Edustamillamme toimialoilla eletään poikkeuksellisen vaikeita aikoja johtuen kuluttajien ostovoiman heikkoudesta. Siitä huolimatta Keskimaa vastuullisena työnantajana tarjoaa myös tänä vuonna töitä vähintään samalle henkilömäärälle kuin aiemminkin, henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg toteaa.

– Ensimmäisen työkokemuksen saaminen on nuorille suuri haaste. Keskimaa haluaa omalta osaltaan tukea keskisuomalaisten nuorten työllistymistä tarjoamalla kesäharjoittelupaikkoja ja sitä kautta arvokasta työkokemusta, hän jatkaa.

 

Huhti-syyskuun aikana Keskimaa työllistää 350–400 yli 18-vuotiasta vakituisen henkilöstön rinnalle.

– Monelle ammattiin opiskelevalle nuorelle tarjotaan kesätyöpaikkaa opintoihin liittyneen, hyvin sujuneen harjoittelun ansiosta. Kun jalkansa saa oven rakoon, työsuhde voi jatkua opintojen ohessa tai seuraavana kesänä. Valmistumisen jälkeen parhaimmat asiakaspalvelun osaajat voivat saada Keskimaasta lisää tunteja ja vakituisen työpaikan.

Tutustu työelämään ja tienaa –harjoittelijoita Keskimaahan otetaan töihin kesällä vähintään 350. Kesäharjoittelu on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville 15 vuotta täyttäneille nuorille, jotka eivät ole aiemmin työskennelleet kaupassa tai ravintola-alalla. Harjoittelu kestää 10 työpäivää, ajoittuen kesä-elokuulle.

 

Tutustu ja tienaa on Kaupan liiton, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n sekä Palvelualojen ammattiliitto PAM:n nuoria työllistävä kesäharjoitteluohjelma. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Keskimaassa on ollut kesäisin töissä noin 3 500 Tutustu työelämään ja tienaa –nuorta. Heistä varsin monet työskentelevät nykyään osuuskaupassa vakituisessa työsuhteessa.

 

Keskimaassa kesätyöntekijöiden rekrytointi on parhaillaan käynnissä, kestäen helmikuun loppuun. Tutustu ja tienaa –harjoittelupaikkojen hakuaika ajoittuu maaliskuulle.

Keskimaan kaikista kesätöistä löytyy lisätietoja sekä hakulomakkeita osoitteesta keskimaa.fi

 

Keski-Suomen korkeista työttömyysluvuista huolimatta Keskimaalla on joillain paikkakunnilla vaikeuksia saada riittävästi kesätyöntekijöitä.

– Työ ja tekijät eivät aina kohtaa. Pienet maaseutupaikkakunnat tai taajamien ulkopuolella sijaitsevat toimipaikat eivät välttämättä houkuttele hakijoita, Kaisamaria Thusberg pahoittelee.

 

Vastuullinen kesäduuni-kampanja sopii osuuskaupalle

Keskimaa on mukana Taloudellisen tiedotustoimiston TAT:n Vastuullinen kesäduuni 2015 –kampanjassa.

– Sen tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti nuorten työllistymiseen sekä kehittää nuorten työelämätaitoja ja yritysten työnantajataitoja. Osuuskaupan on varsin helppo sitoutua vastuullisen kesätyön periaatteisiin, joita ovat mukava hakijakokemus, mielekäs työ, hyvä perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja –todistus.

Kampanjaan liittyen Keskimaassa teetetään kesän jälkeen ensimmäisen kerran tutkimus, jolla selvitetään nuorten mietteitä Keskimaasta kesätyönantajana.

 

Lisätietoja: Henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg, 040 752 5590

Lisätietoja Vastuullinen kesäduuni 2015 –kampanjasta:kesaduuni.org

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 117 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs