Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Keskimaalla ja Harvel Oy:llä esisopimus Kangasniemen Lapaskankaan tontista

Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaalla ja Harvel Oy:llä esisopimus Kangasniemen Lapaskankaan tontista

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2012 klo 08:59
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk ja Harvel Oy ovat tehneet esisopimuksen Kangasniemellä sijaitsevasta Lapaskankaan tontista. Kaupan toteutuminen edellyttää Kangasniemen kunnan hyväksyntää.

Keskimaan ja kangasniemeläisen monialayritys Harvel Oy:n välisen esisopimuksen mukaan Lapaskankaan tonttikauppa koskee reilun 9 000 neliön kokoista maa-aluetta. ABC-polttoainekenttä lohkotaan erilliseksi, noin 1 500 neliön määräalaksi, joka jää Keskimaan omistukseen. Maa-alan omistajavaihdoksen yhteydessä myös tonttia koskeva rakentamisvelvoite siirtyy uudelle omistajalle.

Kaupan toteutumisen ehtona on, että Kangasniemen kunta hyväksyy rakentamisvelvoitteen siirron sekä Harvel Oy:n suunnitelmat tontille sijoittuvasta liiketoiminnasta. Kangasniemen kunnanhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan maanantaina 1.10.2012.

Keskimaa avasi ABC-automaattiaseman vuoden 2010 kesäkuussa 13-tien varteen, Kangasniemen keskustan risteykseen. Polttonesteen myyntipiste sijoittui tontille, jonka Keskimaa osti Kangasniemen kunnalta kesällä 2008. Osapuolten välisen sopimuksen mukaisesti Keskimaa sitoutui rakentamaan tontille 1 000 m2 liikerakennuksen. Kangasniemen kunta on myöntänyt Keskimaalle aikaa rakentamisvelvoitteen täyttämiseen 10.12.2012 asti.

Keskimaassa oli alkuperäisenä tavoitteena ABC-liikennemyymälän rakentaminen teiden risteykseen. Markkinassa tapahtuneet merkittävät muutokset, muun muassa talouden epävarmuus sekä kaupan aukioloaikojen vapautuminen, ovat kuitenkin oleellisesti muuttaneet tienvarsipalvelujen käyttöä. Kyseiselle tontille liikennemyymälän rakentaminen ei tänä päivänä ole liiketaloudellisesti kannattavaa.

Toisena vaihtoehtona Keskimaassa on selvitetty mahdollisuutta siirtää Kangasniemen

S-market  13-tien varteen. Hanke olisi kuitenkin taloudellisesti riskialtis, eikä se palvelisi kuluttajien, kunnan tai keskustan pienyrittäjien etua.

Tontin ostajalla on valmius aloittaa liikekiinteistön rakentaminen kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen. Kiinteistön sijoittuvasta liiketoiminnasta Harvel Oy tiedottaa omatoimisesti.

Lisätietoja:
Keskimaa Osk, toimitusjohtaja Antti Määttä, 050 522 1011
Keskimaa Osk, kiinteistöjohtaja Matti Vihinen, 050 502 5252
Harvel Oy, toimitusjohtaja Kimmo Harjula, 044 338 9988

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 110 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs