Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Keskimaa tarjoaa ilmaisen pysäköintitunnin Sokoksessa asioiville asiakasomistajille

Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa tarjoaa ilmaisen pysäköintitunnin Sokoksessa asioiville asiakasomistajille

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2011 klo 15:00
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk on marraskuun alusta lähtien tarjonnut Sokoksella ostoksia tekeville asiakasomistajilleen tunnin pituisen ilmaisen pysäköintimahdollisuuden Jyväskylän ydinkeskustassa.

 

Keskimaalle on tullut viimeisen kuukauden aikana asiakasomistajilta poikkeuksellisen paljon palautetta muutoksista, jotka tehtiin aiemmin syksyllä P-Sokoksen pysäköintimaksuihin liittyen.

Palautteiden perusteella Keskimaassa on päädytty nostamaan asiakasomistajien pysäköintietu aiemmasta 1 eurosta 1,50 euroon. Uudet hyvitystaksat otettiin käyttöön 1.11.2011.

– Ilmainen pysäköintiaika on nyt 50 minuutin sijasta täysi tunti. Sinä aikana esimerkiksi ruokaostokset ehtii tehdä Mestarin Herkussa hyvin, Sokos-johtaja Tuula Sillanmäki kuvailee.

Hän korostaa, että hyvitys annetaan Sokos-tavaratalon, Hyvä Olo –keskuksen, Sokos- ravintolamaailman tai Mestarin Herkun kassalla ostosten maksamisen yhteydessä.

– Aikaisemminhan edun saivat kaikki S-Etukortin omistajat riippumatta siitä, missä liikkeissä he keskustassa asioivat. Tästä syytä P-Sokos täyttyi keskustan pysäköintitaloista aina ensimmäisenä. Edun myöntämiskäytännön muutoksella pyrimme varmistamaan, että Sokoksen omille asiakkaille löytyy pysäköintitalosta parkkitilaa myös ruuhkaisempina aikoina.

 

Palvelua parannetaan vielä tämän vuoden puolella myös maksuautomaattiuudistuksella. Jyväs-Parkki on ilmoittanut, että kaikkiin P-Sokoksen automaattikassoihin asennetaan sirukorttilukijat ennen vuoden vaihdetta. Näin pysäköinnin voi maksaa käteisen rahan lisäksi sirullisella maksukortilla.

 

Tänään perjantaina tulee kuluneeksi tasan vuosi Sokos-keskuksen avajaisista. Vuoden aikana Jyväskylän Sokos on vahvistanut asemaansa ketjun suurimpien tavaratalojen joukossa. Sokos-tavaratalon eri osastojen sekä Mestarin Herkun myynnin kasvut ovat olleet merkittäviä. Myös Sokoksen ravintolamaailma on tavoittanut selvästi aiempaa laajemman asiakaskunnan.

– Taustalla on kuitenkin poikkeuksellisen mittava investointi, mikä asettaa tavaratalon myynnin kehitykselle myös jatkossa kovat haasteet ja odotukset, toimialajohtaja Raija Rantanen kommentoi.

Syksyllä toteutetussa asiakastyytyväisyystutkimuksessa Sokos Jyväskylä nousi toisena perättäisenä vuonna ketjun ykkössijalle. Sokos Jyväskylä sai tutkimuksessa erinomaiset arvosanat houkuttelevuudesta, uudistumisesta, palvelun ystävällisyydestä, laadukkuudesta, luotettavuudesta, siisteydestä sekä hyvästä maineesta.

Sokoksen asiakkaista 80 % on naisia. Vuosi sitten valmistuneen uudistuksen jälkeen asiakkaiden ikäjakauma on tasoittunut. Tätä nykyä Sokoksella asioivat yhtä paljon kaikki kolme ikäryhmää; nuoret, keski-ikäiset ja seniorit.

 

 

Lisätietoja:

Toimialajohtaja Raija Rantanen, 050 539 9383

Sokos-johtaja Tuula Sillanmäki, 050 588 2324

                                                                                      

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 660 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 109 000. Keskimaa työllistää noin 1900 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs