Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Keskimaa mukana Taitajassa, kesätöitä sadoille nuorille

Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa mukana Taitajassa, kesätöitä sadoille nuorille

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2012 klo 12:08
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk tarjoaa kesäkuukausina työpaikan noin 350-400 kesätyöntekijälle.

Ensimmäisiä työkokemuksia Tutustu työelämään ja tienaa –ohjelman merkeissä Keskimaasta hakee 280 peruskoulunsa päättävää nuorta.                                                                  

Keskimaa on yksi Keski-Suomen suurimmista kesätyöllistäjistä.

– Keskimaa tarjoaa joka vuosi sadoille keskisuomalaisille nuorille mahdollisuuden kasvattaa omaa osaamispääomaansa kesätyön avulla. Haluamme antaa nuorille positiivisia kokemuksia ja opettaa heille tärkeitä työelämätaitoja, löytyypä tulevaisuuden ammatti miltä tahansa alalta. Tietysti meille on myös tärkeää antaa nuorille oikea kuva nykypäivän palvelualasta työpaikkana, henkilöstöjohtaja Leila Havukainen toteaa.

Tänä vuonna Keskimaahan otetaan töihin kesälomittajiksi ja kausivahvistuksiksi touko-syyskuun aikana yhteensä noin 350-400 kesätyöntekijää. Heistä vajaa puolet tulee töihin vain kesän ajaksi.

Hieman useampi kuin joka toinen kesätyöntekijä on tehnyt talven aikana osa-aikatöitä joustavasti opiskelun lomassa.

Tyypillisimmin Keskimaan kesätyöpaikka avautuukin oppilaitosten työharjoittelu- ja työssäoppimisjaksojen sekä ilta- ja viikonlopputöiden kautta. Lomakaudella opiskelujen tauotessa ja asiakasmäärien lisääntyessä tuntimäärää voidaan kasvattaa.

Peruskoulunsa päättäville nuorille Keskimaa on vuosien ajan tarjonnut ensikokemuksia palkkatyöstä Tutustu työelämään ja tienaa –ohjelman merkeissä. Tutustu työelämään ja tienaa –nuorien määrä Keskimaassa on ollut vuosittain 250–350.

Tänä vuonna työelämään tutustuvien määrä tulee olemaan Keskimaassa edellisvuosien tasolla, yhteensä 280.

Nuoret tekevät kahden viikon jaksoissa mahdollisimman vaihtelevasti erilaisia töitä ja saavat siitä 330 euroa palkkaa. Tutustumispaikkojen hakuohjeet ja lomakkeet löytyvät Keskimaan verkkosivulta www.keskimaa.fi. Haku päättyy 30.4.2012.

– On todella hienoa, että kaupan liitot pääsivät lopulta yksimielisyyteen ohjelmasta. Työharjoittelujaksot eivät ole meille työvoimaresurssi, vaan nimenomaan mahdollisuus antaa nuorille käytännön tietoa ja kokemusta tulevaisuuden koulutus- ja uravalintoja koskevia päätöksiä varten. Meillä on erittäin paljon alalle koulutettuja työntekijöitä, joiden ensikokemus Keskimaahan on hankittu Tutustu työelämään ja tienaa –ohjelman merkeissä, Leila Havukainen toteaa.

SOK:n ja osuuskauppojen muodostama S-ryhmä tarjoaa ensi kesänä töitä yhteensä 7 000 kesätyöntekijälle. Tutustu työelämään ja tienaa –kesäharjoittelijoita S-ryhmässä on kesän aikana 5 000.

Taitaja-kilpailu: palvelualan ja kaupan pääyhteistyökumppanina Keskimaa ja S-ryhmä

Työharjoittelupaikkojen ja kesätyöllistämisen ohella Keskimaa hakee kontakteja tulevaisuuden työntekijöihinsä Jyväskylässä ensi viikolla järjestettävästä SM Taitaja –ammattitaitokilpailusta.

Vuosittain ympäri Suomea kiertävä Taitaja-kilpailu on tärkeä osa koko S-ryhmän oppilaitosyhteistyötä. Tänä vuonna Jyväskylässä järjestettävässä SM Taitajassa Keskimaa on kisojen palvelualan ja kaupan pääyhteistyökumppani.

Taitaja-tapahtumalla kasvatetaan ammattiosaamisen arvostusta ja vaikutetaan nuorten asenteisiin, urasuunnitelmiin sekä työn ja tekemisen laatuvaatimuksiin. Se toimii myös oivallisena rekrytointikanavana.

– Ammatillisista oppilaitoksista valmistuvat nuoret ovat meidän potentiaalisia tulevia työntekijöitämme. Teemme jatkuvasti yhteistyötä oppilaitosten kanssa, mutta tapahtuma antaa erityisen hyvän mahdollisuuden nuorille ammattilaisille, uravalintoja vasta miettiville sekä heidän vanhemmilleen tutustua Keskimaan ja laajemminkin koko S-ryhmän tarjoamiin palvelualan työpaikkoihin, Keskimaan Taitaja-yhteistyöstä vastaava palvelupäällikkö Pasi Vihertola kuvailee.

Taitaja 2012 on alle 20-vuotiaiden nuorten ammattitaitokilpailu. Yli 500 kilpailijaa mittelee yli 40 kisalajissa Jyväskylän Paviljongissa 24.–26.4.2012. Tapahtumaan odotetaan 30 000 kisavierasta. Tilaisuuteen on kaikkina päivinä vapaa pääsy.

S-ryhmä ja Keskimaa ovat kumppaneina ja tuomareina mukana kahdeksassa lajissa: asiakaspalvelu ja myynti, somistus, catering-kokki, ravintolakokki, tarjoilija, viherrakentaminen ja taitaja9 (9-luokkalaisille suunnattu kilpailu). Lisäksi keskimaalainen tuomari on mukana taloushallinnon näytöslajissa. 

Asiakaspalvelu ja myynti -sarjan finaalia kisataan Seppälän Prismassa 24.4. ja somistuksen parhaimmisto mittelee Sokoksella 25.4. S-ryhmällä on Paviljongissa oma osasto, joka tarjoaa tietoa Keskimaan ja S-ryhmän tarjoamista työmahdollisuuksista.

Lisätietoja:

Henkilöstöjohtaja Leila Havukainen, 050 548 0828
Palvelupäällikkö Pasi Vihertola, 050 558 2138

Liitetiedostot

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 110 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs