Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Keskimaa kehittää maaseudun kauppapalveluja Äänekoskella ja Hankasalmella, Jämsän keskustan Sale suljetaan

Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa kehittää maaseudun kauppapalveluja Äänekoskella ja Hankasalmella, Jämsän keskustan Sale suljetaan

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2011 klo 16:41
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk kehittää maaseututaajamien palveluja.

Konginkankaan Sale uudistetaan lähes kokonaan. Niemisjärven Salessa toteutetaan kalusteuudistus laitteiden kierrätystä hyödyntäen.

Jämsän Forum-kauppakeskuksen Sale sen sijaan suljetaan vuoden lopussa.

 

Äänekosken Konginkankaan Sale saa täysin uuden ilmeen. Myymälään vaihdetaan uudet kylmät ja lämpimät kalusteet. Pakastealtaita lukuun ottamatta nykyiset, vanhentunutta tekniikkaa edustavat kylmälaitteet ovat tulleet elinkaarensa päähän.

– Lähes kaikki uudet kylmäkalusteet ovat ovellisia, ja niiden myötä otetaan käyttöön myös lämmön talteenottojärjestelmä. Teemme Konginkankaalle energiatehokkaan, nykypäivän vaatimusten mukaisen Sale-myymälän, ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen kuvailee.

Kalusteremontti monipuolistaa Salen valikoimaa tuntuvasti.

– Hyllymetrejä tulee merkittävästi lisää, mikä mahdollistaa valikoimien laajentamisen ensisijaisesti tuoretuotteissa. Päivittäistavaravalikoima kattaa uudistuksen jälkeen yhteensä noin 3 000 tuotetta.

Myymälän valaistus uusitaan Keskimaan muista toimipaikoista yli jääneillä kierrätyslaitteilla. Salen taustatiloihin rakennetaan lisää kylmää ja lämmintä varastotilaa, ja samalla parannetaan henkilökunnan jokapäiväisiä työskentelyolosuhteita.

– 200 000 euron remontti toteutetaan sisätilojen osalta alkuvuoden aikana. Myöhemmin keväällä tai alkukesästä on vuorossa myymälän julkisivun kohennus maalaamalla.

Konginkankaan Sale toimii Keskimaan vanhimpiin kiinteistöihin kuuluvassa puutalossa, joka rakennettiin osuuskaupan myymäläksi vuonna 1944.

 

Hankasalmen Niemisjärven Salessa toteutetaan pienimuotoisempi, noin 40 000 euron kalusteremontti vuodenvaihteen jälkeen.

– Kesällä uudistimme Hankasalmen Aseman Salen, ja nyt on Niemisjärven vuoro, tosin hieman kevyempänä versiona.

Myymälässä on akuutti tarve kylmätekniikan nykyaikaistamiselle.

– Salen kaikki nykyiset pakastealtaat, kylmäkaapit ja kompressorit vaihdetaan. Kannelliset pakastealtaat ovat täysin uusia. Muut kylmälaitteet siirretään Niemisjärvelle täydellisen huollon kautta Jämsän S-marketista, Minkkinen kuvailee.

Hänen mukaansa tätä nykyä vain neljäsosa Niemisjärven asukkaista asioi pääsääntöisesti Salessa.

– Toivottavasti myymälän kehittäminen ja kylmäkalusteiden uudistaminen innostaa alueen ihmiset entistä ahkerammin käymään oman kylän ainoassa kaupassa. Aktivoitumista tähän suuntaan on tosin ollut tänä vuonna jo jonkin verran nähtävissä, Jarno Minkkinen kiittelee.

 

Keskimaalla on Keski-Suomessa tällä hetkellä 15 Sale-pienmyymälää. Määrä pienenee ensi vuoden alussa yhdellä, kun Jämsän Forum-kauppakeskuksen Sale suljetaan. 

Jämsän Sale avattiin vanhan S-marketin paikalle syksyllä 2006 muutamaa kuukautta sen jälkeen, kun uusi S-market valmistui Siltakadun varteen. Sale-myymälällä haluttiin palvella erityisesti ydinkeskustan asukkaita, ja hyödyntää samalla pienten myymälöiden mahdollisuutta aukioloon lauantai-iltaisin ja sunnuntaisin.

– Myymälä on ollut koko historiansa ajan tappiollinen, eli sitä on ylläpidetty Keskimaan muiden toimipaikkojemme kustannuksella. Alamäki on sekä myynnillä että tuloksella tarkasteltuna entisestään syventynyt sen jälkeen, kun kauppojen sunnuntaiaukiolo vapautettiin vuoden 2009 lopulla. Jämsän Salen taloudellinen tappio on merkittävä yksikön syödessä puolet Keskimaan Sale-ketjun vuosituloksesta, eikä näköpiirissä valitettavasti ole tuloksen kohentumista millään omilla toimenpiteillämme, toimialajohtaja Raija Rantanen perustelee.

Salen asiakkaita on vähentänyt entisestään kauppakeskuksen pysäköintipaikan muuttuminen kiekolliseksi ja valvotuksi. Asiakkaat ovat antaneet asiasta runsaasti kriittistä palautetta Keskimaalle, jolla ei kuitenkaan ole ollut mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan.

– Salen vaikeuksien selittävä tekijä on tietysti sekin, että yksi Keskimaan suurimmista S-marketeista sijaitsee vajaan 400 metrin päässä. S-marketin vetovoima on entisestään kasvanut tänä syksynä, kun palvelutori avattiin syyskuun alussa. Todella hyvän vastaanoton saanut palvelutiski on kasvattanut S-marketin myyntiä merkittävästi, Raija Rantanen toteaa.

Jämsän Sale työllistää yhteensä kolme työntekijää.

– Suunnitelmana on työllistää henkilöt muihin alueen S-marketeihin. Työntekijät ovat tehneet jo nykyisinkin vuoroja ristiin Salessa ja S-marketissa.

 

Keskimaa on vuokrannut Forumin toimitilansa kauppakeskuksen omistavalta sijoitusyhtiöltä. Vuokrasopimusta on vielä jäljellä, mutta pyrkimyksenä on päästä siirtämään sopimus kolmannelle osapuolelle välittömästi Salen sulkemisen jälkeen.

Keskimaa haluaa omalta osaltaan mahdollistaa ja varmistaa Jämsän kehityksen kannalta tärkeän palveluliiketoiminnan jatkumisen Forumissa. Neuvottelut vuokrasopimuksen siirtämisestä ovat parhaillaan kesken.

 

Maaseututaajamissa, kaupunkikeskustoissa ja lähiöissä palvelevat, alle 400 neliön Sale-lähimyymälät ovat tärkeä osa Keskimaan marketkaupan palveluja.

Keskimaan Sale-ketjun myynti on ollut tänä vuonna yli 10 % kasvussa, mikä on pääosin laajennettujen aukioloaikojen ansiota. Sale-myymälöiden aukioloaikaa on pidennetty iltaisin ja viikonloppuisin, useissa toimipaikoissa 10–20 tuntia viikossa.

 

Lisätietoja:

Toimialajohtaja Raija Rantanen, 050 539 9383

Ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen, 050 321 2631

 

 

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 660 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 109 000. Keskimaa työllistää noin 1900 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs