Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Keskimaa jatkaa ravintolatoimintaa Jyväskylän Työväenyhdistyksen tiloissa kävelykadulla

Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa jatkaa ravintolatoimintaa Jyväskylän Työväenyhdistyksen tiloissa kävelykadulla

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2012 klo 10:24
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Jyväskylän Työväenyhdistys ry. ja Keskimaa Osk ovat tehneet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Alvar Aallon suunnitteleman työväentalon sekä viereisen Kauppakatu 30:n liiketiloista. Keskimaa jatkaa tiloissa ravintolaliiketoimintaa ainakin seuraavat 10 vuotta.  

Keskimaa osti Jyväskylän Työväenyhdistyksen omistaman Jyväskylän Teatteriravintolat Oy:n liiketoiminnan marraskuussa 1999. Vuoden 2000 aikana Teatteriravintolat uudistettiin useita ravintolakonsepteja sisältäväksi ravintolakokonaisuudeksi. Keskimaa on toiminut alusta lähtien tiloissa Jyväskylän Työväenyhdistyksen vuokralaisena.

Tänä vuonna katkolla ollut ravintolatilojen vuokrasopimus saa jatkoa. Jyväskylän Työväenyhdistyksen ja Keskimaan tekemän uuden sopimuksen mukaisesti vuokra-aika on katutason ravintolatilojen osalta 10 ja toisen kerroksen osalta 5 vuotta. Sopimukseen sisältyy molemmissa kerroksissa optio seuraavaksi viideksi vuodeksi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että ensisijaisen tavoitteemme mukaisesti Keskimaa jatkaa perinteikkään työväentalon ravintolatoimintaa. Työväenyhdistykselle kyse on merkittävästä taloudellisesta tukijalasta. Yhdistyksen toiminnan kannalta on tärkeää, että suurin vuokralaisemme on luotettava ja vakavarainen osuuskauppa, Jyväskylän Työväenyhdistyksen toimitusjohtaja Kimmo Ojala korostaa.

Keskimaan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius on myös tyytyväinen sopimuksen syntymiseen.

– Kyseessä on ravintolaliiketoiminnan paras osoite Jyväskylässä. Uusi vuokrasopimus antaa meille mahdollisuuden liiketoiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen, asiakkaidemme muuttuvien ja uudistuvien tarpeiden mukaisesti. Tulevaisuuden liikeideoita pohtiessamme seuraamme tietysti myös alan kehitystä ja kaupungin kilpailutilannetta tarkasti, ja huomioimme Väinönkadun tulevat liikennejärjestelyt, Kunelius linjaa.

Tällä hetkellä Keskimaan liiketoimintaa entisessä työväentalossa edustavat Coffee House -kahvila, ruoka- ja seurusteluravintola Memphis, irlantilaishenkinen urheilupub O’Malley’s, yökerho Freetime sekä Kellaripub Anneli.

Anneli-pubin vuokrasopimus kiinteistön kellaritiloissa päättyy ensi lokakuussa. Kellaripub Annelin työntekijät työllistetään Keskimaan muihin ravintoloihin.

Väinönkadun ja kävelykadun kulmauksessa sijaitsevan Jyväskylän Työväenyhdistyksen kiinteistön vanhin osa valmistui työväentaloksi vuonna 1925. Alvar Aallon suunnittelemaan kiinteistöön kytkettiin liiketila-/toimistorakennus 30 vuotta myöhemmin 1955.

Jyväskylän työväentalo oli Alvar Aallon ensimmäinen merkittävän julkisen rakennuksen suunnittelutehtävä. Siinä näkyvät selkeästi 1920-luvun klassismin tyylipiirteet.

Jyväskylän Työväentaloa pidetään rakennushistoriallisesti yhtenä aikakautensa merkittävimmistä rakennuksista Suomessa. Asemakaavaan se sai suojelumerkinnän 1970-luvulla. Valtioneuvoston suojelupäätös tuli voimaan marraskuussa 1986.

 

Lisätietoja:

Hotellinjohtaja Jouko Välisaari, 050 593 8324, Keskimaa Osk

Matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius, 050 310 5000, Keskimaa Osk

Toimitusjohtaja Kimmo Ojala, 050 527 6884, Jyväskylän Työväenyhdistys ry.

 

 

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 660 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 109 000. Keskimaa työllistää noin 1900 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs