Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Kauppakeskus AINOAn vuokrausaste jo 90 prosenttia

Kauppakeskus AINOA

Kauppakeskus AINOAn vuokrausaste jo 90 prosenttia

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2016 klo 10:15
Julkaisija: Kauppakeskus AINOA

Liiketilojen päälle rakennetaan uniikkeja asuinhuoneistoja

Uudistuvan Tapiolan keskiössä toimivan kauppakeskus AINOAn laajennusosa on noussut harjakorkeuteen. Kauppakeskuksen toisen vaiheen rakennustyöt valmistuvat keväällä 2017. Liiketilat on vuokrattu lähes kokonaan ja vuokrausaste on jo 90 prosenttia. Kauppakeskuksen kolmannen vaiheen valmistuttua vuonna 2019, AINOA kuuluu pääkaupunkiseudun suurimpien kauppakeskusten joukkoon. Tapiolan keskustaan muodostuu Suomen suurin yhtenäinen kävelykeskusta.

Maaliskuussa 2017 kauppakeskus AINOA kattaa 30 000 m2 liiketilaa sekä noin 50 liikettä. Stockmann-tavaratalo siirtyy tuolloin nykyiseltä paikaltaan AINOAan täysin uudenlaisella konseptilla. Laajennetun kauppakeskuksen päälle rakennetaan uniikkeja asuinhuoneistoja ja viheralueita. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset, kun Länsimetro aloittaa liikennöinnin elokuussa 2016 ja kauppakeskuksen yhteyteen 2018 valmistuvan bussiterminaalin läpi kulkee jopa 160 bussia tunnissa. Tapiola on tulevaisuudessa yksi vetovoimaisimpia alueita läntisen pääkaupunkiseudun liikenteellisenä solmukohtana.

– Erinomaiset liikenneyhteydet mahdollistavat sujuvan liikkumisen niin kevyen ja julkisen liikenteen kuin autoilunkin osalta. AINOAn yhteyteen sijoittuvat pysäköintilaitos, metroasema sekä bussiterminaali. Yhdessä monipuolisten palveluiden kanssa ne tekevät myös tulevien asukkaiden arjesta ainutlaatuisen sujuvaa. Asuntokauppa etenee vauhdikkaasti ja AINOAn päälle rakennettavan Kirjokannen asunnoista on myyty jo yli 40 %, kertoo LähiTapiolan kiinteistörahastojohtaja Kim Särs.

AINOAn tarjonta monipuolistuu klassikoilla

AINOAn kävijämäärät kasvoivat viime vuonna peräti 14 prosenttia ja kasvu on jatkunut samanlaisena tänäkin vuonna. Kauppakeskuksessa toimii tällä hetkellä kolmisenkymmentä liikettä ja palvelua, joiden määrä kasvaa reilusti laajennuksen myötä. Stockmannin lisäksi laajennusosaan avautuu myös lääkärikeskus Diacor, Tapiolan apteekki, Nordea sekä alueelle pitkään toivottu suosikki Clas Ohlson. Kahvila- ja ravintolatarjonta täydentyy uusilla mielenkiintoisilla toimijoilla.

– AINOAn ravintola- ja kahvilatarjonta laajenee makuhermoja kutkuttavasti. Uusia ravintoloita ovat muun muassa gourmet street food -ravintola Fafa’s, Subway sekä Tapiolaan jälleen palaava Pizza Hut uuden konseptinsa siivittämänä. Kahvilatarjontaan oman lisämausteensa tuo suomalainen klassikko Fazer Café sekä legendaarinen Kaisan Café, joka on ollut osa tapiolalaisten arkea jo 80-luvulta saakka, iloitsee kauppakeskusjohtaja Kirsi Borg.

LähiTapiolan hallinnoima kiinteistöpääomarahasto Tapiola KR III investoi noin puoli miljardia euroa Tapiolan keskuksen kehittämiseen vuosien 2011–2020 aikana.

Lisätiedot:
Kirsi Borg, kauppakeskusjohtaja, kirsi.borg@lahitapiola.fi,  puh. 040 557 6526

Kuvatiedustelut:
Elina Kuittinen, kauppakeskuskoordinaattori, elina.kuittinen@lahitapiola.fi, puh. 050 300 7380

Liitetiedostot

AINOA uudistaa koko Tapiolan
AINOA on 2013 avattu kauppakeskus vehreän Tapiolan sydämessä. Kauppakeskuksessa asioi vuonna 2015 noin 2,4 miljoonaa henkilöä ja kävijämäärät jatkavat kasvuaan. Tyylikkään kauppakeskuksen toisen vaiheen rakentaminen valmistuu keväällä 2017, jolloin AINOAn kokonaispinta-ala kasvaa 30 000 m2:iin. Tuolloin avautuu myös mm. uuden sukupolven Stockmann-tavaratalo sekä 20 uutta liikettä ja palvelua. Lopullinen, yli 50 000 m2 ja 100 erikoisliikettä kattava AINOA on valmis loppuvuodesta 2019. AINOAn ympärille rakentuu Suomen suurin kävelykeskusta kauppoineen ja palveluineen, ja kauppakeskuksen katolle valmistuu uniikkeja asuinhuoneistoja. AINOA on tulevaisuudessa  liikenteen ylivoimainen yhtymäkohta länsimetron, bussiterminaalin sekä jo avautuneen 2000 paikan parkkihallin myötä. www.ainoatapiola.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs