Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Kansainvälisten ruokatuotteiden suomalainen edelläkävijä Lejos Oy täyttää 95 vuotta

Lejos Oy

Kansainvälisten ruokatuotteiden suomalainen edelläkävijä Lejos Oy täyttää 95 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2016 klo 09:13
Julkaisija: Lejos Oy

 

Suomalainen perheyritys Lejos Oy juhlii tänä vuonna 95-vuotista historiaansa. Elintarvikealan maahantuontia ja tukkuliiketoimintaa vuodesta 1921 lähtien harjoittanut yritys on vuosikymmenien saatossa tutustuttanut suomalaiset moniin eksoottisiin elintarvikkeisiin, kuten tuoreisiin appelsiineihin ja legendaariseen Van Houtenin kaakaoon.

Lejos Oy:n yritystarina on yhdistelmä ennakkoluulotonta löytöretkeilyä maailmalla ja vahvaa asiantuntijuutta kotimaisista markkinoista. Vaikka globalisaatio on mullistanut kaupankäyntiä ja ruokatrendejä, on Lejos Oy pysynyt elintarvikealan kehityksen kärjessä ja lanseeraa edelleen säännöllisesti Suomen markkinoille uusia, korkealaatuisia makuja ympäri maailmaa. Uusimpina tuotteina Lejos Oy on esitellyt suomalaisille Açaico-jälkiruuat, joissa pääroolissa on Brasilian sademetsissä kasvava ravintorikas acai-marja sekä Amy’s Kitchenin kasvisateriat, jotka on valmistettu puhtaista luomuraaka-aineista.

 – Maailma saattaa muuttua, mutta edelleenkin ihmiset haluavat laatua, aitoutta, helppoutta ja inspiroivia ratkaisuja. Me Lejoksella innostumme päivittäin uusista asioista ja haluamme jakaa innostusta asiakkaillemme. Se on merkittävä syy siihen, että olemme pysyneet kansainvälisten ruokatrendien aallon harjalla jo lähes sadan vuoden ajan, kertoo Lejos Oy:n omistaja Kaius Juuranto.

Lejos Oy:llä on ympäri maailmaa noin 20 päämiehen verkosto, joka varmistaa sen, että kansainväliset hittituotteet löytävät kauppojen hyllyille myös Suomessa. Yrityksen pääkonttorilla Espoossa puolestaan työskentelee 23 henkilön tiimi. Lejos Oy:n yksi keskeinen tavoite on, että koko henkilökunnalla on mahdollisuus osallistua liiketoiminnan ja prosessien kehittämiseen.

– Lejoksen kasvu on ollut vakaata, ja viimeisen viiden vuoden aikana liikevaihtomme on lähes tuplaantunut. Samalla olemme onnistuneet tuomaan Suomen markkinoille useita aikaansa edellä olevia tuotebrändejä. Omaa tuotekehitystä olemme päässeet tekemään Monarch-brändimme parissa. Esimerkiksi uudet välipalarasiat ovat aivan uudenlaisia tuotteita, jollaisia ei ole ennestään ollut markkinoilla. Pikkurasioihin olemme löytäneet uniikit ja yksinkertaiset makusekoitukset, juuri sopivan kokoisiksi annoksiksi pakattuina, sanoo Lejos Oy:n toimitusjohtaja Oskar Lindroos.

Yrityksen onnistumiset näkyvät myös hyvin konkreettisesti, kun kurkistetaan suomalaisten keittiöihin. Moni aikansa eksoottinen uutuustuote on vuosien varrella saavuttanut vankan klassikon aseman: esimerkiksi Lejos Oy:n vuodesta 1921 maahantuoma Van Houtenin kaakaojauhe, vuonna 1934 Suomessa lanseeratut Sunsweet-luumut ja vuonna 1962 Kaliforniasta saapuneet Sun-Maidin rusinat kuuluvat vielä tänäkin päivänä monen suomalaisen vakiotuotteisiin. Lejos Oy toimitti Suomeen myös ensimmäisen kaupallisen appelsiinilähetyksen Etelä-Afrikasta vuonna 1949.

 

Valokuvia osoitteesta: http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=229&p408=1&category=5989

Lisätietoja medialle:

 Markkinointijohtaja Katri Heinonen, katri.heinonen@lejos.fi, 050 555 1524

Viestintäkoordinaattori Emmi Rönkkönen, emmi.ronkkonen@lejos.fi, 040 838 1215

Lejos Oy on vuonna 1921 perustettu suomalainen perheyritys, joka tuo maahan ja markkinoi kansainvälisiä elintarvikealan merkkituotteita. Yrityksen edustamia tuotteita ovat muun muassa Vitamin Well -juomat, Kitchen Joy -valmisateriat, Sun-Maid -rusinat, Sunsweet-luumut, Ella’s Kitchen -lastenruoat, Van Houten -kaakao ja John West -tonnikalat. Asiakkaina ovat päivittäistavarakaupat, tukkukaupat, kioski- ja huoltoasemaketjut, hotelli- ja ravintolaketjut, henkilöstöravintolat, Duty Free -myymälät sekä elintarviketeollisuus. Päämiehiä on ympäri maailmaa, 16 eri maassa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2015 oli 23,1 milj. euroa. Lejos Oy on osa Juuranto Groupia. www.lejos.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs