Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Jyväskylän kaupunki ja SOL laajensivat yhteistyötään kiinteistöjen puhtaanapidossa

SOL Palvelut Oy

Jyväskylän kaupunki ja SOL laajensivat yhteistyötään kiinteistöjen puhtaanapidossa

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2016 klo 13:00
Julkaisija: SOL Palvelut Oy

SOLin osuus Jyväskylän kaupungin omistamien kiinteistöjen puhtaanapidosta kasvoi vuodenvaihteessa 33 prosenttiin. Uuden sopimuksen arvo on 1,8 miljoonaa euroa vuodessa. Kilpailutuksen kautta kaupungille on syntynyt tuntuvia säästöjä.

Jyväskylän Tilapalvelu kilpailuttaa kaupungin omistamien kiinteistöjen puhtaanapitopalvelut puitejärjestelynä. 260 kohteessa on yhteensä noin 320 000 neliömetriä puhtaana pidettävää pinta-alaa. Vuoden alusta SOL Palvelujen osuus kasvoi kolmannekseen kilpailutetusta pinta-alasta.

Vuonna 2009 tapahtuneessa kuntaliitoksessa Korpilahti ja Jyväskylän maalaiskunta liittyivät kaupunkiin. Siitä lähtien kaupungin kiinteistöjen pinta-ala on pysynyt samalla tasolla.

Jyväskylä on kilpailuttanut kiinteistöjensä puhtaanapitoa vuodesta 2007.

-        Ensimmäisellä kilpailutuskierroksella kustannukset alenivat noin 30 prosenttia. Sen jälkeen jokaisella kierroksella hinnasta on lähtenyt vielä pari prosenttia, Jyväskylän Tilapalvelun siivouspäällikkö Annika Viljakainen sanoo.

Laatu, kumppanuus ja palvelutuotteen kehittäminen tärkeää

Tilapalvelun tekemät sopimukset ovat kestoltaan 3 + 2 vuotta. Viljakaisen mukaan jatkossa tavoitellaan pidempiä sopimuskausia.

-        Pitkien sopimusten aikana voimme panostaa enemmän kumppanuuteen ja palvelutuotteen kehittämiseen jatkuvan kilpailuttamisen sijasta, Viljakainen jatkaa.

Jyväskylässä on tavoitteena yhtenäistää ohjeet ja laatuvaatimukset riippumatta siitä, kuka puhtaanapidon palvelun missäkin kohteessa tuottaa.

-        Laadun merkitys on tärkeä osa kilpailuttamisessa ja sen painoarvo on aina vähintään puolet, kun valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous. Sopimuksia valvotaan toimittaja-auditoinneilla ja laadunarviointien avulla, Viljakainen sanoo.

Jyväskylä on ollut mukana Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa, jossa tutkittiin puhtaanapidon työolosuhteita ja työhön liittyvien riskien arviointia.

Lisätietoja:

SOL Palvelut Oy, palvelujohtaja Marika Kesäniemi, marika.kesaniemi@sol.fi, puh. 040 162 0878

Jyväskylän Tilapalvelu, siivouspäällikkö Annika Viljakainen, annika.viljakainen@jkl.fi, puh. 050 078 8913

 

SOLista:

SOL on suuri suomalainen, vakavarainen palvelualan perheyritys. SOL toimii siivous-, kiinteistö-, toimitila- ja turva-, henkilöstövuokraus- sekä pesulapalveluiden alalla Suomessa, Ruotsissa, Baltiassa ja Venäjällä työllistäen yli 12 000 henkilöä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs