Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Joulukatu halutaan myös ensi joulukuussa Lappeenrantaan

Lappeenrannan kaupunki

Joulukatu halutaan myös ensi joulukuussa Lappeenrantaan

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki kuvaan.)

Lappeenrannan keskustassa, kävelykatu Oleksilla 7.‒22.12.2014 järjestetty Joulukatu-tapahtuma sai tänäkin vuonna kiitosta asiakkailta ja kauppiailta. Tapahtuma koettiin tervetulleeksi joulunalusajan piristykseksi, ja sen katsottiin elävöittävän kaupungin keskustaa.

Valtaosa palautekyselyyn vastanneista piti ajankohtaa hyvänä sekä 16 päivän kestoa sopivana ja toivoi, että Joulukatu järjestettäisiin myös ensi joulukuussa.

Kaupungin järjestämä Oleksin ensimmäinen Joulukatu vuonna 2013 oli kestoltaan yhdeksänpäiväinen. Tuolloin kauppiaita oli kaikkiaan 19. Viime joulukuussa Joulukadulla tuotteitaan myi 28 kauppiasta, joista osa vaihtui tapahtuman puolivälissä. Palvelutarjontaa täydensi Bar Hehku. Punaisia myyntikojuja oli 20. 

Lappeenrannan kaupungin viestintäjohtaja Alina Kujansivun mukaan kaupungin tavoitteena on järjestää tapahtuma myös ensi joulukuussa, mutta koska Oleksin alueella tehdään mahdollisesti juuri tuolloin rakennustöitä, Joulukadun paikkaa pitää miettiä uudelleen. 

‒ Jos Oleksi on poissa käytöstä rakennustöiden takia, joudumme järjestämään Joulukadun poikkeuksellisesti toisessa paikassa. Vielä ei tiedetä missä, mutta ryhdymme selvittämään eri vaihtoehtoja ajoissa. Saamamme palautteen perusteella voimme kehittää Joulukatua entistä paremmaksi. Esimerkiksi aukioloaikoja mietitään taas uudestaan, koska monet asiakkaista toivoivat kojujen palvelevan iltaisin pidempään, Kujansivu kertoo. 

Vuonna 2013 Joulukadun kojut pitivätkin luukkunsa auki arkisin klo 18 asti, mutta tuolloin saadun palautteen perusteella viimeinen tunti koettiin myynnillisesti huonoksi.  Vuoden 2014 Joulukadulla mökit olivat avoinna arkisin klo 10–17 ja viikonloppuisin klo 16 saakka. 

Palautekyselyn mukaan muutama kauppias piti tapahtuman kestoa jonkin verran liian pitkänä ja koki, että esimerkiksi viikko ennen joulua olisi sopiva ja myynnillisesti vilkkain ajankohta. 

Alina Kujansivu arvioikin, että juuri joulua edeltävänä viikonloppuna asiakkaita oli eniten ja kauppa kävi parhaiten. 

‒ Vuoden 2014 Joulukadulla palveli myös anniskeluoikeudet saanut Bar Hehku, joka keräsi erittäin hyvää palautetta sekä asiakkailta että kauppiailta. Pientä purtavaa ja lämmintä juotavaa tarjoilevalle baarille oli kysyntää jo edellisenä vuonna. Nyt Bar Hehkua pidettiin erittäin hyvänä lisänä Joulukadun tarjontaan, ja myös baarinpitäjä oli tyytyväinen asiakasmääriin. 

Joulukadun mökeissä myytiin edellisvuoden tapaan etupäässä paikallisten käsityöläisten tuotteita ja jouluherkkuja. Asiakaspalautetta antaneiden kesken arvottiin Lappeenrannan kaupunginteatteriin vapaaliput, jotka on toimitettu voittajalle.   

KUVATEKSTI: Joulukadulla oli 20 punaista myyntikojua, joista yhdessä palveli Leontina Saksa. Kuva Minna Kivistö. 

Lisätietoja

Lappeenrannan kaupunki
Viestintäjohtaja Alina Kujansivu
040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs