Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » J. Kärkkäinen Oy:n Lahden tavaratalo kasvaa rajusti

J.Kärkkäinen Oy

J. Kärkkäinen Oy:n Lahden tavaratalo kasvaa rajusti

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2015 klo 10:00
Julkaisija: J.Kärkkäinen Oy

J. Kärkkäinen Oy:n tavaratalo Lahdessa ylsi ennätyskasvuun. Kuluvalla tilikaudella helmikuusta heinäkuuhun 2015 kasvu oli noin +9% edellisen tilikauden vastaavaan ajankohtaan nähden ja heinäkuun 2015 kasvu verrattuna vuoden 2014 heinäkuuhun oli peräti +14%. Kasvu selittyy käyttötavaramyynnin kasvulla miltei jokaisen tuoteryhmän ja osaston kohdalla.

- Ihmiset Lahden talousalueella ovat löytäneet tavaratalomme entistä paremmin, mutta myös kauempaa saapuneita asiakkaita on kaiken aikaa enemmän ja enemmän. Moni Lahden talousalueen ulkopuolelta tuleva asiakas viihtyy pidemmän aikaa ostoksilla ja ruokailee meillä. Samalla käynnillä iso osa heistä tankkaa ja jotkut huollattavat autonsa. Palautteen mukaan asiakkaat ovat tyytyväisiä juuri niihin asioihin, joihin olemme panostaneetkin - laajaan valikoimaan, kilpailukykyisiin hintoihin, sekä palveluumme, Lahden tavaratalon myymäläpäällikkö Juha Julkunen kertoo.

Kärkkäisen tavarataloissa valikoiman laajuus näkyy eri tuoteryhmien määrässä ja samalla monissa tuotteissa on valittavana hieman arvokkaampi merkkituote, tai vastaava edullisempi vaihtoehto.

- Tavoitteemme on, että kykenemme tarjoamaan eri tuoteryhmissä sekä huippumerkkejä kovempaan käyttöön että edullisemman tuotteen harrastelijalle. Samalla tulee huomioitua asiakkaiden erilaiset ostobudjetit. Valikoimiemme ja edullisen hintatason ansiosta lapsiperheiden lisäksi myös pariskunnat ja yksin asuvat kuuluvat kaikki kohderyhmiimme, J. Kärkkäinen Oy:n kaupallinen johtaja Antti Korkiakoski valottaa.

J. Kärkkäinen Oy:n Lahden tavaratalo avattiin vuonna 2009 ja sen kokonaispinta-ala on n. 32.000 m². Tilasta n. 22.000m² on varsinaista tavaratalopinta-alaa ja loput 10.000m² ovat lounasravintolan, vuokralaisten, sekä tavaratalon varaston ja oman Varikko-huoltamon käytössä. Parkkialueen reunalta löytyy J. Kärkkäinen Oy:n kylmäasema, josta on pidemmän aikaan voinut tankata Suomen edullisimmat polttoaineet.

Lahden tavaratalon ohella myös J. Kärkkäinen Oy:n muut tavaratalot Ylivieskassa, Oulussa ja Iissä ovat olleet kasvussa. Koko konsernin käyttötavarakaupan liikevaihto on kasvanut tammi – heinäkuussa noin +8%. Kasvua voidaan pitää hyvänä, sillä ala keskimäärin on ollut laskussa: Päivittäistavarakaupan yhdistyksen (PTY ry) jäsenillä tammi – kesäkuun käyttötavaroiden liikevaihto on laskenut -6,4%.

Myös J. Kärkkäinen Oy -konserniin kuuluva verkkokauppa karkkainen.com kasvaa edelleen kovaa tahtia valikoimien laajenemisen, tunnettuisuuden parantumisen ja edullisen hintatasonsa ansiosta. Tällä hetkellä verkkokaupasta löytyy yhteensä jo noin 60.000 eri tuotetta ja valikoimaa sekä koko verkkokauppaa kehitetään lisää kaiken aikaa.

Lisätietoja:

Antti korkiakoski, kaupallinen johtaja, p. 040 346 5909, antti.korkiakoski@karkkainen.com

Juha Julkunen, myymäläpäällikkö, Lahden tavaratalo, p. 050 420 3272, juha.julkunen@karkkainen.com

 

J.Kärkkäinen Oy on kasvava kotimainen tavarataloketju. 31.1.2015 päättyneen tilikauden liikevaihto koko konsernin osalta oli n.155 miljoonaa euroa. Tammi-heinäkuussa 2015 konsernin käyttötavarakaupan liikevaihto on kasvanut noin +8% edelliseen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Yhtiöllä on kaksi tavaratalokonseptia: isot tavaratalot Lahdessa ja Ylivieskassa sekä pienemmät Oulussa ja Iissä, sekä koko ajan kasvava verkkokauppa www.karkkainen.com. Yhtiö työllistää yli 450 henkilöä. Yhtiö julkaisee KauppaSuomi -nimistä Suomen suurinta ilmaisjakelulehteä sekä harjoittaa Suomi Trading -nimellä tukkukauppaa ja yritysasiakasmyyntiä. Yhtiöllä on omia polttoaineenjakeluasemia, kolme omaa henkilöautojen Varikko-monimerkkihuoltokorjaamoa sekä omia Scanburger -hampurilaisravintoloita ja lounasravintola Majakka Lahden tavaratalossa. Tavaratalojen etumyymälöissä toimii myös muiden kaupan ketjujen myymälöitä. J.Kärkkäinen Oy -konserni pyrkii aktiiviseen kasvuun verkkokaupan ohessa avaamalla lähitulevaisuudessa uusia tavarataloyksiköitä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs