Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Ilo kiertämään – hollantilainen syntymäkortti rantautuu Suomeen

Posti Group

Ilo kiertämään – hollantilainen syntymäkortti rantautuu Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 10:11
Julkaisija: Posti Group

Syntymäkortti on kaunis tapa kertoa uudesta perheenjäsenestä läheisille. Vauvauutinen jaetaan ensin nopeasti tekstiviesteillä ja sosiaalisessa mediassa. Perässä tulevassa kortissa tieto vauvasta säilyy kauemmin. Syntymäkortti muistuttaa tärkeästä päivästä, ja auttaa jatkossakin muistamaan, milloin kukakin on syntynyt.

Syntymäkortteja voi askarrella itse tai ostaa ja tilata valmiina. Uudenlaiset vauva-aiheiset kortit tulivat kauppoihin syyskuussa. Suomessa syntymäkortteja painavat Karto ja Paletti.

- Odotamme, että uudesta korttitraditiosta syntyy mukavia muistojen ketjuja. Lähetetyt syntymäkortit laittavat ilon kiertämään, kun uudet vanhemmat saavat vastavuoroisesti kortteissa vauvaonnitteluja, tuotepäällikkö Johanna Rouhe Postista sanoo.

Viehättävä syntymäkorttiperinne juontaa juurensa 1950-luvulla Hollannissa postitettuihin syntymäkirjeisiin, joilla tiedotettiin läheisiä uuden perheenjäsenen syntymästä. Perinnettä vaalitaan Hollannissa yhä. Nykyisin kirjeen on korvannut syntymäkortti, jonka lähettäminen on olennainen osa vauvan juhlistamista.

Tuotejohtaja Eija Watia Kartolta kertoo, että korttiperinteitä on rantautunut ennenkin maailmalta Suomeen. Esimerkiksi ystävänpäiväkortit kuuluvat nykyään olennaisesti suomalaiseen ystävänpäivään.

- Korttia käytetään edelleenkin juhlatilaisuuksissa elämän eri vaiheissa, aina siitä syntymästä hautajaisiin saakka. Se dokumentoi elämän merkkipaaluja ja jää muistoksi. Kortteja ostetaan myös itselle ja ”jemmaan” heräteostoksena, jos sopiva sattuu kohdalle. Syntymäkortit ovat ensimmäiset laatuaan meillä, Watia kertoo.

Erilaisia syntymäkortteja voi ostaa esimerkiksi Postin omista myymälöistä, K-citymarketeista, Prismoista, Suomalaisesta Kirjakaupasta, Stockmannilta, Tokmannilta, K-marketeista ja S-marketeista. Syntymäkortteja voi lähettää myös Postikortti netistä -palvelussa tai Postin mobiilisovelluksessa.

Liitetiedostot

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta yhdeksässä maassa. Liikevaihtomme vuonna 2015 oli 1 650 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 22 000 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs