Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » IKEA Suomi lahjoittaa sänkyjä vastaanottokeskuksiin

 IKEA Oy

IKEA Suomi lahjoittaa sänkyjä vastaanottokeskuksiin

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 09:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA Suomi lahjoittaa Suomen Punaiselle Ristille yhteensä 200 IKEA-sänkyä sekä niihin kuuluvat patjat, peitot, tyynyt ja vuodevaatteet. Suomen Punainen Risti ohjaa tuotteet perustettaviin vastaanottokeskuksiin.

IKEA-visio on luoda parempi arki mahdollisimman monille ihmisille. IKEA tukee sosiaalista ja ympäristöön liittyvää kestävää kehitystä sekä edistää tasa-arvoa ja ihmisoikeuksien kunnioitusta.

”Vastuullisena yrityksenä haluamme kaikessa toiminnassamme vaikuttaa positiivisesti ihmisten elämään. Henkilökunnaltamme tuli vahva toive helpottaa Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden arkea vastaanottokeskuksissa. Olimme yhteydessä Suomen Punaiseen Ristiin ja kysyimme, miten voisimme parhaiten olla avuksi. Tuotelahjoitus valikoitui apumme muodoksi yhteistyössä, sillä konkreettisesta avusta on eniten hyötyä”, IKEA Suomen kestävän kehityksen vastaava Annika Salo kertoo.

Kaikki Suomessa toimivat vastaanottokeskukset ovat tällä hetkellä ääriään myöten täynnä ja uusia yksiköitä avataan jatkuvasti, joten nopeita arkea helpottavia ratkaisuja tarvitaan koko Suomessa.

”Tämä lahjoitus on loistava esimerkki siitä, miten yritys voi konkreettisesti auttaa. Uusien vastaanottokeskusten perustamisessa tämän kaltaiset lahjoituskokonaisuudet ovat ensiarvoisen tärkeitä. On hienoa, että IKEA toimittaa sängyt vuodevaatteineen, jolloin ne saadaan heti käyttöön”, Suomen Punaisen Ristin varainhankintapäällikkö Anna Laurinsilta kommentoi.

Globaalisti IKEA Foundationin ja YK:n pakolaisjärjestön yhteistyön turvin mahdollistetaan muun muassa turvallisia asumuksia, huolenpitoa ja koulutusta pakolaisleireille sekä niitä ympäröivissä yhteisöissä asuville perheille. Viime vuonna IKEA Foundation lahjoitti esimerkiksi 150 000 IKEA-patjaa, peittoa ja pussilakanaa YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:lle, joka toimitti tuotteet Syyrian sodan pakolaisille.

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs