Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » IKEA ON TEHNYT OSTOTARJOUKSEN MUSTOLAN TONTISTA LAPPEENRANNASSA

 IKEA Oy

IKEA ON TEHNYT OSTOTARJOUKSEN MUSTOLAN TONTISTA LAPPEENRANNASSA

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2016 klo 12:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA (IKEA Real Estate Oy) on tehnyt Lappeenrannan kaupungille ostotarjouksen tontista Lappeenrannan Mustolassa. Hyväksytty kauppa tarkoittaisi sitä, että IKEA alkaa suunnitella aluetta yhdessä Lappeenrannan kaupungin kanssa puhtaalta pöydältä. Ostotarjouksen hyväksyminen edellyttää Lappeenrannan kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyä.

IKEA solmi vuonna 2012 Lappeenrannan kaupungin kanssa aiesopimuksen, joka on voimassa vuoden 2016 loppuun. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoituksena oli rakentaa tontille IKEA-tavaratalo, jonka yhteyteen olisi tullut IKEA Centresin kauppakeskus vuokralaisineen. Sopimuskauden aikana alueen taloudellinen tilanne on kuitenkin muuttunut oleellisesti, ja tästä syystä alkuperäisestä suunnitelmasta on nyt luovuttu, ja alkuperäinen aiesopimus puretaan.

Mikäli IKEA Real Estate Oy:n tekemä ostotarjous hyväksytään, ryhdytään kokonaisuutta suunnittelemaan täysin uusista lähtökohdista. Tavoitteena on luoda alueelle yhdessä Lappeenrannan kaupungin kanssa vetovoimainen kokonaisuus, jossa IKEA on yksi elementti.

-  Uskomme edelleen vahvasti Lappeenrantaan hyvin kiinnostavana kauppapaikkana pitkällä tähtäimellä. IKEA haluaa ostaa Mustolan tontin, mutta tässä uudessa tilanteessa ilman sitoutumista aikatauluihin. Haluamme keskittyä suunnitteluun rauhassa, joten aivan lähivuosina rakentamispäätös ei tule ajankohtaiseksi. Lähdemme avoimin mielin yhdessä Lappeenrannan kaupungin kanssa suunnittelemaan aluetta, kunhan tarvittavat hyväksynnät on saatu, sanoo IKEA Suomen kiinteistöjohtaja Ann-Christin Pilviö.

- Olen iloinen, että olemme pääsemässä Mustolan tontin osalta uuteen vaiheeseen. Tavoitteenamme on, että Lappeenrannan kaupunki ja IKEA yhdessä  luovat alueelle kaupunkilaisia palvelevan kokonaisuuden, joka myös houkuttelee kävijöitä pidemmänkin matkan takaa, sanoo Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Ostotarjouksen hyväksyminen edellyttää sekä Lappeenrannan kaupunginhallituksen että kaupunginvaltuuston hyväksyntää. Kaupunginhallitus kokoontuu 5.9., ja kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa kokouksessaan 26.9.

Lisätietoja:

IKEA  Viestintä

0404517783

pr.finland@IKEA.com

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs