Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » IKEA laajentaa käynnissä olevaa suklaatuotteiden takaisinvetoa kuudella tuotteella, jotka eivät sovellu hasselpähkinälle tai mantelille allergisille henkilöille

 IKEA Oy

IKEA laajentaa käynnissä olevaa suklaatuotteiden takaisinvetoa kuudella tuotteella, jotka eivät sovellu hasselpähkinälle tai mantelille allergisille henkilöille

Tiedote.
Julkaistu: 28.07.2016 klo 09:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA pyytää seuraavia IKEA-suklaatuotteita ostaneita asiakkaita huomioimaan, että tuotteet eivät sovellu henkilöille, jotka ovat allergisia hasselpähkinälle ja/tai mantelille: CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR -suklaamakeiset, CHOKLAD LJUS -maitosuklaalevy, CHOKLAD NÖT -pähkinäsuklaa, GODIS CHOKLADKROKANT -suklaakrokantti, GODIS CHOKLADRÅN -suklaavohveli ja CHOKLADKROKANT BREDBAR –suklaalevite. Tästä syystä IKEA vetää tuotteet pois markkinoilta.

IKEA laajentaa käynnissä olevaa takaisinvetoa kuudella suklaatuotteella, jotka eivät sovellu hasselpähkinälle ja/tai mantelille allergisille henkilöille.

Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, ja siksi kyseiset suklaatuotteet vedetään pois markkinoilta. Maailmanlaajuinen takaisinveto koskee kaikkia yllä mainittuja tuotteita parasta ennen -päiväyksestä riippumatta.

Kyseisissä suklaatuotteissa on toistuvasti havaittu jäämiä hasselpähkinästä ja mantelista, minkä vuoksi ne eivät sovellu henkilöille, jotka ovat yliherkkiä edellä mainituille allergeeneille.

Hasselpähkinä- ja mantelijäämien mahdollisuutta ei ole riittävällä tavalla merkitty tuotteen pakkaukseen, sillä tuoteselosteessa mainitaan ainoastaan lause: "tuote saattaa sisältää...". Tuoteselosteesta löytyvät tuotetiedot voivat siis mahdollisesti olla harhaanjohtavia, ja tästä syystä voidaan katsoa, että ne eivät noudata tiettyjen markkina-alueiden lainsäädäntöä. Korkeiden turvallisuus- ja laatustandardiemme vuoksi olemme päättäneet suorittaa tuotteille maailmanlaajuisen takaisinvedon, riippumatta siitä, että eri markkina-alueidemme lainsäädännöt eroavat toisistaan.

Tuotteet saattavat aiheuttaa oireita hasselpähkinä- ja manteliallergikoille. Muille ne ovat täysin turvallisia. IKEA ei ole saanut tietoonsa allergiatapauksia, jotka olisivat aiheutuneet näistä kuudesta, nyt olemassa olevaan takaisinvetoon lisättävästä suklaatuotteesta.

Allergiset tai muuten asiasta huolestuneet asiakkaat voivat halutessaan palauttaa tuotteet lähimpään IKEA-tavarataloon täyttä hyvitystä vastaan.

IKEA pahoittelee tapauksesta mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Lisätietoja IKEA-asiakaspalvelusta, puh. (09) 3482 9400.

Liitetiedostot

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs