Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » IKEA-konsernin myynti kasvoi vakaasti toimintavuonna 2015

 IKEA Oy

IKEA-konsernin myynti kasvoi vakaasti toimintavuonna 2015

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2015 klo 10:00
Julkaisija: IKEA Oy

Toimintavuonna 2015 IKEA-konsernin kokonaismyynti kasvoi euroiksi muunnettuna 11,2 prosenttia 31,9 miljardiin euroon (valuuttavaikutukset huomioiden kasvu oli 8,9 %). Vertailukelpoisten tavaratalojen myynti kasvoi 5,1 %.

”Viime toimintavuonna kasvumme jatkui lähes kaikilla markkina-alueillamme, ja positiivinen myynnin kehitys on ilahduttavaa. Työntekijöidemme tärkeän työpanoksen ansiosta voimme kehittää laadukkaita ja edullisia kodinsisustustuotteita ja tuoda ne asiakkaidemme saataville niin tavarataloissamme kuin nettikaupassamme”, toteaa IKEA-konsernin toimitusjohtaja Peter Agnefjäll.

Kaikista IKEA-konsernin markkina-alueista nopeinta kasvu oli edelleen Kiinassa, toiseksi nopeinta Venäjällä. Saksassa myynnin kasvu ylsi ennätyslukuihin, ja myös Pohjois-Amerikassa kulunut toimintavuosi oli hyvä. Etelä-Euroopassakin tapahtui myönteistä kehitystä. Yleisesti ottaen menneen toimintavuoden tulos kertoo IKEA-konsernin vakaasta kasvusta; vain muutama markkina-alue kamppaili haasteellisessa taloustilanteessa.

Suurin osa kasvusta on peräisin vertailukelpoisista tavarataloista, mutta myös uudet tavaratalot yhdessä digitaalisen ostamisen ratkaisujen kanssa vaikuttivat myönteisesti myynnin kehitykseen. Tämä kertoo IKEA-tuotemalliston, erityisesti makuu- ja kylpyhuonemalliston, olevan asiakkaiden mieleen. IKEA-konserni avasi toimintavuoden 2015 aikana 13 uutta tavarataloa sekä kolme lähipistettä (Espanjaan, Norjaan ja Suomeen). Lähipiste toimii tilausten noutopisteenä, ja lisäksi siellä on myynnissä rajallinen valikoima heti mukaan ostettavia kodinsisustustuotteita.

”Tulevaisuus tarjoaa useita jatkuvan kasvun mahdollisuuksia sekä tavaratalojemme että monikanavaisen ympäristön kautta. Monikanavaisuus avaa meille täysin uudenlaisia mahdollisuuksia asiakaskohtaamisiin, ja olemme vasta matkamme alussa. Kasvun jatkuminen ja vahvat tulokset tarjoavat meille mahdollisuuden investoida työntekijöihimme, koko arvoketjuumme ja kestävään kehitykseen. Näitä osa-alueita kehittämällä voimme jatkossakin tarjota paremman arjen meille tavallisille ihmisille”, Agnefjäll summaa.

Toimintavuonna 2015 IKEA-konserni ja IKEA Foundation ilmoittivat panostavansa yhteensä miljardi euroa vauhdittaakseen matalahiiliitaloutta ja tukeakseen yhteisöjä, joissa ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat tuntuvimpia. Tämä sitoumus on askel kohti IKEA-konsernin tavoitetta olla riippumaton energiantuotannon suhteen eli tuottaa yhtä paljon uusiutuvaa energiaa kuin sen rakennuksissa kulutetaan.

Täydellinen IKEA-konsernin vuosikatsaus, sekä IKEA Suomen tulos toimintavuodelta 2015 julkaistaan joulukuussa2015.

IKEA-konsernin toimintavuosi 2015käsittää ajanjakson 1.9.2014–31.8.2015.

Lisätiedot:

Martina Smedberg, IKEA Group Media Relations +46-709936376 tai ikea.pr@ikea.com.

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs