Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » IKEA-konserni raportoi vakaasta myynninkasvusta toimintavuonna 2016*

 IKEA Oy

IKEA-konserni raportoi vakaasta myynninkasvusta toimintavuonna 2016*

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2016 klo 09:00
Julkaisija: IKEA Oy

 

Matkalla maailman johtavaksi monikanavaiseksi kodinsisustusyritykseksi.

Toimintavuonna 2016 IKEA-konsernin kokonaismyynti kasvoi euroiksi muunnettuna 7,1 prosenttia 34,2 miljardiin euroon. Valuuttavaikutukset huomioiden kasvua oli 7,9 %. Vertailukelpoisten tavaratalojen myynti kasvoi 4,8 %.

”IKEA-konsernilla oli jälleen hyvä vuosi, ja tavarataloissamme vieraili 783 miljoonaa kävijää. Jokaisessa asiakaskohtaamisessa haluamme tarjota laadukkaita tuotteita ja inspiraatiota kauniin kodin luomiseen. Viime vuonna kattava teemamme oli ’Elämää keittiössä ja sen ympärillä’, ja painotimme erityisesti ruonlaittoon, syömiseen ja tarjoiluun liittyviä tuotteita sekä IKEA Food -liiketoimintaan liittyviä tuotteita. Se oli todellinen menestys, ja asiakkaat olivat innostuneita teemasta”, sanoo IKEA-konsernin toimitusjohtaja Peter Agnefjäll.

Kaikista IKEA-konsernin markkina-alueista nopeinta kasvu oli edelleen Kiinassa, seuraavaksi nopeinta Australiassa, Kanadassa ja Puolassa. Saksassa myynnin kasvu ylsi tänäkin vuonna ennätyslukuihin, ja maa säilytti paikkansa suurimpana markkina-alueena. Seuraavaksi suurin markkina-alue, pienellä marginaalilla, oli Yhdysvallat. Konsernin laajentuminen on jatkunut suunnitelmien mukaan, ja alkaneen toimintavuoden aikana on tarkoitus avata ensimmäiset tavaratalot Intiassa ja Serbiassa.

Matkallaan maailman johtavaksi monikanavaiseksi kodinsisustusyritykseksi IKEA-konserni keskittyy yhä enemmän fyysisen ja digitaalisen kaupan integroimiseen. Näin asiakkaat voivat tehdä ostoksensa tavalla, joka sopii parhaiten heidän tarpeisiinsa. Lisäksi IKEA-konserni avasi viime vuoden aikana 12 uutta tavarataloa ja 19 IKEA-lähipistettä. Panostuksilla joustavaan jakeluverkostoon pyritään takaamaan asiakkaille aina kätevä ja vaivaton ostokokemus.

IKEA-konserni on myös sitoutunut toimimaan ihmisten ja maapallon hyväksi, kannustaen asiakkaitaan ja työntekijöitään elämään kestävämpää kotielämää. Toimintavuonna 2016 led-lamppujen myynti kasvoi 15 %, mikä on hyvin linjassa pitkän tähtäimen tavoitteen kanssa: tarkoituksena on myydä IKEA-asiakkaille yli 500 miljoonaa led-lamppua vuoden 2020 loppuun mennessä. Led-lamput auttavat säästämään sekä rahaa että energiaa, sillä ne voivat kestää jopa 20 vuotta ja käyttävät jopa 85 % vähemmän energiaa kuin perinteiset hehkulamput.

”Alkavana vuonna panostamme erityisesti upean IKEA-elämyksen tarjoamiseen vierailijoille kaikissa kanavissa. Sen mahdollistavat työhönsä intohimoisesti suhtautuvat työntekijämme, jotka ovat tehneet loistavaa työtä jälleen toimintavuonna 2016”, Agnefjäll summaa.

Täydellinen IKEA-konsernin vuosikatsaus sekä IKEA-konsernin kestävän kehityksen raportti julkaistaan joulukuussa 2016. IKEA Suomi julkaisee samaan aikaan omat lukunsa toimintavuodelta 2016.

 

*IKEA-konsernin toimintavuosi 2016 käsittää ajanjakson 1.9.2015–31.8.2016.

Lisätietoja IKEA-konsernin luvuista:

Martina Smedberg, IKEA Group Media Relations, ikea.pr@IKEA.com, +46-709936376 

Lisätietoja IKEA Suomea koskien:

IKEA Viestintä, pr.finland@IKEA.com, 0404517856

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs