Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » IKEA-konserni ostaa Ikano Retail Centresin ja vahvistaa näin kauppakeskustoimintaansa

 IKEA Oy

IKEA-konserni ostaa Ikano Retail Centresin ja vahvistaa näin kauppakeskustoimintaansa

Julkaistu: 24.03.2015 klo 14:00
Julkaisija: IKEA Oy

Tiedote / IKEA Group

IKEA-konserni ostaa Ikano Groupin 51 %:n osuuden Ikano Retail Centresista, jonka toiminta sulautetaan hiljattain perustettuun IKEA Centresiin. Näin IKEA-konserni vahvistaa asemaansa kauppakeskusmarkkinoilla.

IKEA-konserni täydentää hiljattain perustettua IKEA Centresia pohjoismaisella vahvistuksella. IKEA Centresin kauppakeskukset Euroopassa, Venäjällä ja Kiinassa saavat vahvistusta Ikano Retail Centren Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sijaitsevista kauppakeskuksista. Näin IKEA-konserni pyrkii luomaan tulevaisuuden kohtaamispaikkoja, joissa kauppakeskukset ja IKEA-tavaratalot toimivat samoissa tiloissa.

”Ikano Retail Centresin liittäminen IKEA Centresiin on tärkeä askel aidosti kansainvälisen kauppakeskustoiminnan kehittämisessä. Kauppakeskuksemme levittävät trendejä ja ideoita yli rajojen sekä mantereiden ja tarjoavat näin inspiroivia kokemuksia asiakkaille. Samalla luodaan uusia mahdollisuuksia työntekijöille, vuokralaisille ja IKEA-tavarataloille”, IKEA-konsernin toimitusjohtaja Peter Agnefjäll kertoo.

”Kaupan myötä vahvistamme IKEA Centresin asiantuntemusta hyväksi havaituilla pohjoismaisilla käytännöillä. Kauppakeskuksen ja IKEA-tavaratalon yhdistelmä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda tulevaisuuden kohtaamispaikkoja, joissa ihmiset tekevät ostoksia, tapaavat toisiaan ja nauttivat hyvästä ruoasta sekä monista muista aktiviteeteista. Mahdollisuudet ovat laajat”, IKEA Centresin toimitusjohtaja John Tegnér toteaa.

Kaupan toteuduttua IKEA Centres omistaa kokonaan 58 kauppakeskusta 13 maassa Pohjoismaissa, Euroopassa, Venäjällä ja Kiinassa ja vastaa niiden toiminnasta. Kauppakeskusten yhteenlaskettu pinta-ala on yli 3,2 miljoonaa neliömetriä, ja niissä vierailee vuosittain noin 400 miljoonaa kävijää. Kauppakeskukset toimivat eri maissa eri nimillä, esimerkiksi Venäjällä MEGA-nimellä ja Kiinassa LIVAT-nimellä.

”Kokemus on osoittanut, että kauppakeskukset tuovat lisäarvoa IKEA-tavarataloille. Ikano Retail Centresin työntekijöiden ainutlaatuinen kokemus kauppakeskusten kehittämisestä ja pyörittämisestä Pohjoismaissa tarjoaa meille upeita mahdollisuuksia”, kertoo Erik Øster Pedersen, joka vastaa projektista IKEA-konsernin puolella.

Kauppa on tarkoitus viedä päätökseen 31.3.2015 mennessä. Prosessissa on mukana kaksi itsenäistä kansainvälistä arviointiyritystä.

IKEA-konserni hankki joulukuussa 2014 Inter IKEA Groupilta 51 %:n osuuden Inter IKEA Centre Groupista. IKEA-konserni perusti samalla kokonaan uuden toiminta-alueen nimeltä IKEA Centres ja asetti sen johtoon Inter IKEA Centre Groupissa toimitusjohtajana aiemmin toimineen John Tegnérin.

Suomessa yrityskaupan piiriin kuuluvat Matkuksen kauppakeskus Kuopiossa, Porttipuisto Retail Park Vantaalla, sekä Tampereen tavaratalon vieressä oleva liikerakennus, jossa toimii K-Rauta. Niiden toiminta jatkuu ennallaan kaupan jälkeen.


Lisätietoja antaa:
Erik Øster Pedersen, IKEA Group  (in English)
Press office: +46 709936376 tai ikea.pr@ikea.com

IKEA Oy:tä koskevat asiat:
IKEA Viestintä, puh: +358 40 451 7856
e-mail: pr.finland@ikea.com

 

IKEA

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 315 tavarataloa 27 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. Lisäksi IKEA-tuotteet ovat saatavilla IKEA-nettikaupassa. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs